طرح تغییر ساعت رسمی کشور برای صرفهجویی انرژی

به گزارش نماداقتصاد، علاءالدین رفیعزاده، رئیس سازمان اداری و استخدامی، در حاشیه بیستمین جشنواره شهید رجایی از ارسال لایحه دوفوریتی به مجلس برای تغییر ساعت رسمی کشور بهمنظور بهینهسازی مصرف انرژی خبر داد. وی تأکید کرد این طرح با هدف کاهش قطعی برق و پایداری شبکه انرژی تدوین شده است.
جزئیات مصوبات قبلی و جدید
بر اساس مصوبه سال ۱۴۰۱ دولت، اختیار شناورسازی ساعت کار ادارات از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور به دولت واگذار شد. رفیعزاده اعلام کرد در صورت عدم تصویب لایحه جدید، دولت طبق همین مصوبه اقدام خواهد کرد. اما در صورت تأیید مجلس، تغییر همزمان ساعت رسمی کشور و ساعت کاری کارمندان دولت اجرایی میشود.
مبانی حقوقی و الزامات اجرایی
رفیعزاده به قانون دو دهه گذشته اشاره کرد که بر اساس آن، دولت سالانه ساعت را یک ساعت به جلو میکشید و در مهرماه به حالت اول بازمیگرداند. این اختیار در سال ۱۴۰۱ از دولت سلب شد، اما لایحه جدید درصدد بازگرداندن این حق تصمیمگیری به دولت است. وزارت نیرو و سازمان توانیر با استناد به مطالعات کارشناسی، تغییر ساعت را راهکاری مؤثر برای صرفهجویی انرژی معرفی کردهاند.
گزینههای پیشرو و زمانبندی اجرا
در صورت تصویب نشدن لایحه، شناورسازی ساعت کارمندان دولتی از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور با شروع ساعت کاری از ۶ صبح اجرا میشود. اما در صورت موافقت مجلس، تغییر ساعت رسمی کشور همزمان با تعدیل ساعت کاری ادارات انجام خواهد شد. رفیعزاده احتمال داد اجرای این طرح در صورت ضرورت از ۱۵ اردیبهشتماه آغاز شود.
توجیه کارشناسی و پاسخ به مخالفان
رفیعزاده با اشاره به مطالعات وزارت نیرو، تغییر ساعت را راهکاری برای کاهش پیک مصرف برق دانست و از ضرورت توجیه مخالفان خبر داد. وی تأکید کرد این طرح در راستای سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف و پایداری شبکه انرژی طراحی شده است.
