تاریخ انتشار : شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۹:۰۹
کد خبر : 24356

در انتظار دسته گل پاسکاری بنزینی بین دولت و مجلس

طبل توخالی گرانی بنزین

طبل توخالی گرانی بنزین
پزشکیان ؛ رئیس جمهور از ابتدای حضور در دولت چهاردهم همواره بر طبل گرانی بنزین به بهانه غیرعقلانی بودن خرید گران و فروش ارزان آن کوبیده است و بدون انقطاع از ضرورت افزایش قیمت بنزین، برای رفع مشکلات اقتصادی سخن می‌گوید، چنانکه  گویی عامل  که تمام مشکلات کشور مربوط به قیمت بنزین بوده و مقصر اصلی این عدم افزایش قیمت آن است.

نماد اقتصاد: پاسکاری مسئله افزایش قیمت بنزین در زمین دولت و مجلس نهایتاً به جایی رسید که محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس رسماً اعلام کرد که در بحث افزایش قیمت بنزین ورود نخواهد کرد. اظهارنظرهای مختلف از سوی پزشکیان یا سخنگوی دولت مبنی بر اینکه هیچ اقدامی بدون هماهنگی و اطلاع‌رسانی به مردم برای گران کردن بنزین صورت نخواهد گرفت، در حالی است که زمزمه افزایش قیمت بنزین هر روز قویتر از روز گذشته شنیده می‌شود.

توجیه پزشکیان بر افزایش قیمت بنزین همواره این بوده که ” به هیچ وجه منطقی نیست که بنزین با ارز گران خریداری و وارد شود و با قیمت ارزانتر در جایگاه‌های سوخت به فروش برسد، در نتیجه باید بنزین گران شود!:” در حالی که بسیاری از تحلیلگران بر این باور هستند، تعمیم این نظریه برای افزایش قیمت بنزین در سطح کلی، در حالی که فقط بخشی از بنزین با واردات تامین می‌شود، منطقی نیست و منطبق بر شعار راستگویی و عدالت‌محوری دولت نیست.

به گزارش نماد اقتصاد، پزشکیان؛ رئیس جمهور از ابتدای حضور در دولت چهاردهم همواره بر طبل گرانی بنزین به بهانه غیرعقلانی بودن خرید گران و فروش ارزان آن کوبیده است و بدون انقطاع از ضرورت افزایش قیمت بنزین، برای رفع مشکلات اقتصادی سخن می‌گوید، چنانکه  گویی عامل  که تمام مشکلات کشور مربوط به قیمت بنزین بوده و مقصر اصلی این عدم افزایش قیمت آن است، حال آنکه به گفته بسیاری از کارشناسان اگر میزان اختلاس‌ها و تخلفات مالی در لایه‌های مختلف دولتی را جمع بزنیم، هزینه کرد ارزی برای واردات بنزین بسیار کمتر از نرخ کلاهبرداری‌های کلان و دِبش بوده است که البته به رسانه‌ها درز کرده و بسیاری از آنها نیز در پوشش بده بستان‌های فی مابین افراد معلوم الحال همچنان پنهان باقی مانده است.

افزایش قیمت بنزین

رئیس جمهور اخیراً با گلایه از اینکه؛ همه چیز ناتراز است، اما همگان تاکید دارند که به هیچ چیز دست نزنیم، پس اگر رویه به این گونه باشد، هیچ چیزی حل نمی‌شود؛ باز هم تاکید بر افزایش قیمت حامل‌های انرژی به ویژه بنزین دارد، حال آنکه این سئوال برای همگان بی‌پاسخ باقی مانده است، که چرا برای تراز کردن همه چیز به سراغ جیب مردم می‌روند؟ آیا هیچ سیاستی به جز افزایش مالیات از کسب و کارهای ورشکسته مردمی وجود ندارد؟ آیا راهی برای بازسازی، اصلاح نیروگاه‌ها و پالایشگاه وجود ندارد؟ آیا راهی برای کاهش بنگاهداری بانک‌ها و کوچک شدن دولت وجود ندارد تا بتوان با استفاده بهینه از ظرفیت‌های بخش خصوصی به شکل بهینه از پتانسیل‌های موجود در کشور برای حل بحران‌های ناترازی استفاده کرد؟ راهی برای افزایش نظارت برای مقابله با قاچاق بنزین نیست که باید فقط با گران کردن و از محل جیب مردم در اندیشه جبران کسری بودجه و درآمدهای دولتی بود؟

در حالی که اکثر کارشناسان بر این باور هستند که افزایش قیمت بنزین در حال حاضر که با دلار 70 هزار تومانی و به زودی 100 هزار تومانی روبرو هستیم، آیا افزایش قیمت بنزین و گرانی زنجیروار آن، باعث انفجار گرانی و خم شدن کمر مردم زیر بار گرانی‌ها نخواهد شد؟ قطعاً این اقدام می‌تواند عواقب جدی از جمله افزایش تورم و بروز مشکلات اجتماعی و اقتصادی برای اقشار مختلف جامعه به همراه داشته باشد. به‌ویژه در شرایطی که مردم با چالش‌های اقتصادی زیادی مواجه هستند، افزایش قیمت بنزین می‌تواند فشار بیشتری بر روی خانوارها وارد کند. دولت بهتر است به جای افزایش قیمت بنزین به صورت کلی، به جبران واردات بخشی از بنزین مورد نیاز جامعه، باشد تا بتواند مدیریتی مطلوب برای  منابع انرژی و کاهش وابستگی به واردات باشد، چرا که حتماً این رویکرد می‌تواند به بهبود وضعیت اقتصادی و کاهش ناترازی‌های انرژی کمک کند.

به گفته کارشناسان دولت به جای اینکه فقط به فکر افزایش قیمت‌ها باشند، باید به ریشه‌های واقعی مشکل ناترازی سوخت بپردازد، این معضل ناشی از ضعف در زیرساخت‌ها، مدیریت ناکارآمد و عدم سرمایه‌گذاری کافی در منابع انرژی است. افزایش قیمت بنزین و برق تنها یک راه‌حل موقتی بوده که ممکن است در کوتاه‌مدت به نظر کارآمد بیاید، اما در واقع مشکلات بنیادی را حل نمی‌کند، این رویکرد می‌تواند به افزایش فشار بر روی مردم و بروز نارضایتی‌های اجتماعی منجر شود. در نهایت قطعاً چنانچه سیطره حضور خود در بخش‌های مختلف از جمله انرژی، خودرو و … را کاهش دهد؛ می‌توان امیدوار به بهره‌وری بهینه و همچنین ایجاد یک سیستم پایدارتر و مقاوم‌تر در برابر چالش‌ها بود.

خبر پیشنهادی:  قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۸/۲۹

انتهای پیام

گرانی بنزین

برچسب ها : ،