تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۵
کد خبر : 13726

نماد اقتصاد گزارش می‌دهد؛

لزوم جدی بازسازی ماشین آلات در صنایع تولیدی

لزوم جدی بازسازی ماشین آلات در صنایع تولیدی
با توجه به آن که ماشین آلات نقشی اساسی در میزان تولید هر صنایعی دارند، لازم است که ماشین آلات صنایع کشوری به روز شوند.

به گزارش نماد اقتصاد، با وجود تحریم های ظالمانه، باید عقب ماندگی در نوسازی ماشین آلات با ایجاد مراکز نوآوری و کارآفرینی جبران شود تا صنایع تولیدی کشور از شر ماشین آلات فرسوده خلاص شوند.
بی شک ماشین آلات در هر صنعتی، عمر مفیدی دارد و زمانی که عمر آن سپری ‌شود، ضایعات، هزینه‌های تولید و توقفات خطوط تولید افزایش می‌یابد.
در گذشته شرکت ها ماشین آلات مورد نیاز خود را وارد می کردند و با دانش و فناوری ایرانی مشابه دستگاه را تولید می کردند. این امر جنبه مثبت و منفی دارد.
جنبه مثبت از این جهت است که در زمینه ساخت ماشین آلات با استفاده از مهندسی معکوس پیشرفت چشمگیری داشتیم و جنبه منفی ماجرا از هزینه های گزاف مشابه سازی آغاز می شود و در نهایت هزینه ساخت دستگاه از واردات آن بیشتر می شود و این امر تولید کننده را دلسرد می کند.
با این روند صنایع کم کم به سمت فرسودگی گام بر می دارند و فرسودگی صنایع یکی از نشانه های اصلی عدم توسعه اقتصادی هر کشوری است.
در این شرایط اذهان عمومی از بخش خصوصی توقع دارد که مانع این فرسودگی صنایع باشد اما باید در نظر داشت که بخش خصوصی به ‌دلیل مسائل حقوقی، ارزی و گمرکی با موانع متعددی برای واردات ماشین‌آلات مواجه است.
این در حالی است که فرسودگی خطوط تولید، با کاهش تیراژ و کیفیت تولیدات، آثار نامطلوبی بر رقابت‌پذیری صنایع داخلی در بازارهای داخلی و صادراتی دارد.
بر اساس این گزارش، تحریم، نوسانات و محدودیت‌های ارزی و دشواری تامین مالی در کنار چشم‌انداز منفی کار مولد و تولیدی، روند سرمایه‌گذاری در ماشین‌آلات را طی سال‌های اخیر کاهشی کرده است.
از سوی دیگر تغییر مقررات و آیین‌نامه‌ های مربوط به فرآیند واردات ماشین‌آلات از سوی قانون گذار و سیاست گذار، صاحبان بنگاه‌ های تولیدی را هر روز با مانع جدی برای نوسازی خطوط تولید روبه‌رو کرده است.
در این راستا فعالان صنایع با هشدار نسبت به تبعات ادامه تولید با ماشین‌آلات ۵۰ساله، خواستار تسهیل مسیر تامین ارز برای واردات تجهیزات برای نوسازی و بازسازی زیرساخت‌ها هستند.

یگانه بختیاری

خبر پیشنهادی:  فولاد مباركه؛ ركورددار در تولید كمّی و كیفی

برچسب ها :

ناموجود