نگاه دولت سیزدهم به بازار سرمایه، نگاه حمایتی است
به گزارش نماد اقتصاد، از سازمان برنامه و بودجه، «داود منظور»، در نشستی چهار ساعته با رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و جمعی از فعالان و دستاندرکاران بازار سرمایه کشور که شامگاه شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه برگزار شد، اظهار داشت: بازار سرمایه دماسنج اقتصاد کشور است و اوضاع آن، نشان دهنده حال و هوای بقیه بازارها در کشور است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: تلاش ما در سازمان برنامه و بودجه کشور به عنوان نهاد راهبر توسعه، انجام گفتگوهای راهبردی با همه ذینفعان در توسعه کشور است و یکی از مهمترین شرکای راهبردی ما، بازار سرمایه است.
بازار سرمایه به محیط آرام و پیشبینیپذیر دارد.
وی با بیان اینکه بازار سرمایه برای فعالیت خود نیاز به محیط آرام و پیشبینیپذیر دارد، گفت: مسئولیت جمعی ما در دولت و شما فعالان بازار سرمایه، ایجاد فضایی مطمئن، جذاب و آرام برای فعالیت سرمایهگذاران در داخل کشور و اعتمادسازی هرچه بیشتر در فعالان بازار سرمایه است تا راه برای فرار سرمایهها به خارج کشور بسته شود.
معاون رئیسجمهور با اشاره به نسبت پایین کنونی بدهی دولت به تولید ناخالص داخلی در کشور، تاکید کرد: نگاه دولت سیزدهم به بازار سرمایه، یک نگاه حمایتی است و نیاز دولت به این بازار، یک نیاز راهبردی است. مخصوصاً برای تحقق شعار امسال که جهش تولید با مشارکت مردم است، بازار سرمایه به عنوان نماد مشارکت مردم، میتواند نقش برجستهای در مشارکت آفرینی عمومی در تأمین مالی دولت ایفا کند.
برنامه عملیاتی تحقق شعار سال تهیه و ارائه شده است.
منظور بیان کرد: برای تحقق شعار امسال و عمل به فرامین مقام معظم رهبری، برنامه عملیاتی تحقق شعار سال در روزهای آغازین سال، از طرف سازمان برنامه و بودجه کشور، تهیه و ارائه شده و اکنون باید با رویکرد همکاری بین دولت و بازار سرمایه، سهم این بازار در تحقق شعار سال نیز به خوبی تبیین و اجرا شود.
وی ادامه داد: در برنامه تهیه شده برای تحقق شعار سال، پیشبینی ۳۹۵۰ همت تأمین مالی تولید از منابع مختلف شده است که در صورت اجرای آن، امسال ۸۸۲ هزار شغل در کشور ایجاد خواهد شد و بازار سرمایه در این برنامه از نقش ممتازی برخوردار است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور تصریح کرد: حرکت از تامین مالی بانک محور به تامین مالی متکی به بازار سرمایه، موجب ثبات در بازار پولی و جلوگیری از افزایش پایه پولی و تورم خواهد شد.
منظور با بیان اینکه در بودجه امسال انتشار ۲۵۴ همت اوراق مالی پیشبینی شده است که منابع حاصل از انتشار این اوراق عیناً صرف تکمیل طرحهای تملک دارایی ثابت خواهد شد، گفت: انتشار اوراق مالی را از همین ابتدای سال آغاز کردیم تا بتوانیم با تزریق منابع حاصل از آن، تعداد زیادی از طرحهای نیمهتمام عمرانی را تا پایان سال به بهرهبرداری برسانیم.
وی گفت: با توجه به بازپرداخت اصل و سود اوراق منتشره در سال جاری، خالص تأمین مالی دولت از بازار سرمایه به میزان ۳۰ همت منفی است. سعی میکنیم انتشار اوراق بدهی دولت در نهایت به ترازنامه بانکها ختم نشود و افزایش پایه پولی را در پی نداشته باشد.
بیان نظرات فعالان و دستاندرکاران بازار سرمایه
در این نشست، «مجید عشقی» رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار؛ «شاپور محمدی» رئیس سابق سازمان بورس و اوراق بهادار ایران؛ «احسان دشتیانه» عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار؛ «عارف نوروزی»، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا)؛ «ابوذر سروش»، عضو هیئت مدیره و مدیرعامل سرمایهگذاری امید؛ «احسان مرادی»، مدیرعامل تامین سرمایه لوتوس؛ «حمید آذرخش»، رئیس هیات مدیره کارگزاری مفید؛ «همایون دارابی»، مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره سبدگردان داریوش؛ «صاحب ارجمند»، معاون مالی پالایشگاه نفت اصفهان؛ «ولید هلالات»، کارشناس بازار سرمایه؛ «سید علی پزشک»، مدیر امور عمومی شرکت فولاد مبارکه؛ «مجتبی عزیزیان»، مدیرعامل تأمین سرمایه نوین؛ «مهدی احمدی»، عضو موظف هیئتمدیره و قائم مقام مدیرعامل تأمین سرمایه سپهر؛ «علیرضا ناصرپور»، عضو هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار؛ «رسول سعدی»، دبیر کل کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران؛ «عظیم ثابت»، دبیرکل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار؛ «رضا غلامعلی پور» سرپرست شرکت تأمین سرمایه سپهر؛ «محمود گودرزی»، مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران؛ «محمدعلی شیرازی»، مدیرعامل فرابورس ایران؛ و «سید جواد جهرمی»، مدیر عامل بورس کالای ایران؛ به بیان دیدگاهها و نظرات خود پرداختند.