تاریخ انتشار : یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۹
کد خبر : 26525

واكاوی اهمیت رضایت شغلی در سازمان‌ها

واكاوی اهمیت رضایت شغلی در سازمان‌ها
امروزه از رضایت شغلی و روند روبه‌رشد شاخص این بخش به‌عنوان یکی از محورها و عوامل اصلی افزایش بهره‌وری و افزایش سوددهی سازمان‌ها یاد می‌شود. به همین مناسبت، خبرنگار فولاد اهمیت این موضوع را در مصاحبه با عباس عبادی، کارشناس و محمد حسینی، رئیس واحد تحقیقات و مطالعات راهبردی سرمایه انسانی شرکت فولاد مبارکه، مورد بررسی قرار داده است که ماحصل آن در ادامه آمده است

به گزارش نماد اقتصاد، طبق تحقیق مؤسسه Gallup، شرکت‌هایی که کارکنانشان از رضایت و اشتیاق بالایی برخوردار هستند، تا 21 درصد سودآوری بیشتری دارند.
در این راستا، فولاد مبارکه اهمیت ویژه‌ای به رضایت و اشتیاق شغلی کارکنان خود می‌دهد و این موضوع همیشه یکی از دغدغه‌های اصلی مدیران این سازمان در تمامی سطوح بوده است.

عباس عبادی، مسئول نظرسنجی رضایت شغلی فولاد مبارکه، اعلام کرد که نظرسنجی‌های انجام شده در این شرکت بر اساس مدل معتبر شرکت مشاوره مدیریت HayGroup طراحی شده است.
این مدل شامل 16 مؤلفه مختلف است که به ارزیابی ابعاد گوناگون محیط کار، از جمله شرایط محیطی، استرس، آموزش، حقوق و مزایا، مدیریت عملکرد و اشتیاق شغلی می‌پردازد.
عبادی توضیح داد: «نظرسنجی‌ها از طریق سامانه جامع شرکت انجام و داده‌ها پس از جمع‌آوری، به‌دقت تحلیل می‌شوند؛این نظرسنجی‌ها از اهمیت بالایی برخوردارند زیرا تمامی اقدامات بهبودی بعدی بر اساس این داده‌ها صورت می‌گیرد.»

نتایج نظرسنجی‌ها پس از تحلیل‌های متنوع، به‌صورت اختصاصی برای واحدهای مختلف تهیه می‌شود. این گزارش‌ها شامل شاخص‌های رضایت و مطلوبیت برای هر واحد به تفکیک رده‌های شغلی و سؤالات مدل است. تا به‌حال بیش از 100 جلد گزارش برای واحدهای مختلف ارسال شده است که به آن‌ها در شناسایی نقاط قابل بهبود و برنامه‌ریزی برای اقدامات اصلاحی کمک می‌کند.
یکی از دغدغه‌های اساسی در نظرسنجی‌های شغلی، حفظ محرمانگی نظرات کارکنان است. عبادی در این خصوص تأکید کرد که تمام نظرات کارکنان به‌صورت ناشناس جمع‌آوری و تحلیل می‌شود و هیچ‌گونه افشای اطلاعات فردی انجام نمی‌گیرد. همچنین، در واحدهایی که کمتر از 3 نفر در آن مشغول به کار هستند، نتایج نظرسنجی‌ها به‌منظور حفظ حریم خصوصی کارکنان، حذف یا تغییر می‌یابد.

در نظرسنجی امسال، بیش از 70 درصد کارکنان فولاد مبارکه مشارکت داشتند که معادل 7200 نفر از کارکنان این شرکت است.

عبادی افزود: «میانگین رضایت شغلی در این سال نسبت به سال گذشته ثبات نسبی نشان می‌دهد و نتایج نظرسنجی از تحلیل‌های دقیق استفاده شده برای شناسایی مشکلات و ارائه راهکارهای پیشنهادی کارکنان بهره‌برداری می‌کند.»
همچنین امسال، نظرسنجی شامل یک سؤال باز بود که در آن کارکنان نظرات و پیشنهادات خود را به‌طور آزاد بیان کردند. این نظرات با استفاده از نرم‌افزارهای پیشرفته و ابزارهای هوش مصنوعی تحلیل و نتایج آن به‌طور کامل به مدیریت ارشد سازمان گزارش شد.

محمد حسینی، مدیرعامل فولاد مبارکه در پایان گفت: «از تمامی کارکنان دعوت می‌کنیم در نظرسنجی‌های آتی شرکت کنند و با ارائه نظرات خود به بهبود محیط کاری و افزایش رضایت شغلی کمک نمایند. همکاری فعال همه کارکنان می‌تواند فولاد مبارکه را به محیطی بهتر و موفق‌تر تبدیل کند.»

انتهای پیام

منبع: روابط عمومی فولاد مبارکه

خبر پیشنهادی:  اعلام حمایت وزیر صمت برای رفع موانع توسعه‌ای و صادراتی گهرزمین