توانمندسازی و آموزش، اولویت فولاد مبارکه برای مردم منطقه است

به گزارش نماد اقتصاد، بنابراین رسالت فولاد مبارکه صرفاً تولید فولاد، اشتغال‌زایی و افزایش میزان تولید نیست، بلکه منفعت‌رسانی به مردم در همه حوزه‌هاست و تولید حداقل کاری است که فولاد مبارکه باید انجام دهد. خودکفایی، رشد انسان‌ها، ارتقای سطح زندگی مردم و رشد و پیشرفت منطقه‌ای و ملّی ازجمله مواردی هستند که فولاد مبارکه باید آن‌ها را در کنار تولید پیگیری کند.

زیرساخت و زیربنای رشد و پیشرفت واقعی همه کشورها، صنعت فولاد است. فولاد مبارکه طی ۲ سال اخیر با رویکرد جدیدی به حوزه‌های زیرساختی مسئولیت‌های اجتماعی ورود و تحول ایجاد کرده است؛ به دلیل اعمال محدودیت‌های انرژی به صنایع، فولاد مبارکه ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی سردار شهید حاج احمد کاظمی با ظرفیت ۹۱۴ مگاوات و نیروگاه خورشیدی را با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات در دستور کار قرار داد و برای استحصال گاز از میادین گازی کشور سرمایه‌گذاری قابل توجهی داشته است. همچنین این شرکت برای تبدیل شدن به صنعت سبز و صنعت دوستدار محیط زیست، در سال گذشته میلیون‌ها اصله نهال تولید و غرس کرده که با نگاهی جدید، این صنعت به صنعتی سراسر منفعت برای مردم تبدیل شود.

فولاد مبارکه با همین نگاه، رویکرد خود را ایجاد تحول در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی با کمک، مشارکت، توانمندسازی و آموزش آحاد مردم، رشد و تعالی سرمایه‌های انسانی منطقه و به وسیله خود مردم قرار داده است؛ این در حالی است که ما می‌توانستیم همچون گذشته صرفاً در برخی از مناطق محروم بسته‌های حمایتی توزیع و به این اقدام بسنده کنیم اما رویکرد ما این است که به‌جای اختصاص بودجه برای حمایت از مناطق محروم، خودِ مردم را در رشد و تعالی و پیشرفت‌شان مشارکت داده و کاری اصولی، علمی و دلسوزانه انجام دهیم.

مسئولیت اجتماعی یعنی تعهدی که سازمان‌ها جهت بهتر شدن جامعه برعهده دارند، مسئولیت اجتماعی یعنی اتفاقی رقم بخورد که منحصر به یک مقطع زمانی خاص نبوده و بهبود وضعیت منطقه‌ای را به دنبال داشته باشد.

در نگاه جدید سعی می‌کنیم همه مناطق و ذینفعان‌مان را به‌صورت عادلانه ببینیم و اولویت‌هایشان را با کمک خودشان شناسایی کنیم. در این رویکرد، افتخار ما این نخواهد بود که چند سالن ورزشی ساخته و یا به یک مسجد کمک کرده‌ایم، بلکه شبکه‌سازی، رشد، ارتقا و آموزش مردم منطقه برای ما اهمیت دارد.

بنابراین با چنین رویکردی اگر فولاد مبارکه هم دست از حمایت بردارد، مردم منطقه توانمند شده‌اند و می‌توانند منجر به پیشرفت و آبادانی روستاها و مناطق محروم شوند؛ در این رویکرد مردم منطقه به‌گونه‌ای آموزش می‌بینند که برای خودشان چشم‌انداز داشته، روش حل مسئله را فراگرفته‌ و خودشان با کار و تلاش بی‌وقفه برای حل مسائل خود وارد عمل شوند.

از ۷ ماه گذشته تاکنون ۲۳ کانون پیشرفت و آبادانی منطقه‌ای به همت مجموعه رستا در مناطق روستایی شهرستان‌های مبارکه و لنجان فعالیت دارند که تلاش‌ این کانون‌ها در کنار پژوهشگران دانشگاه و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، با به‎کارگیری تجربیاتی که طی سال‌ها به دست آمده، ظرفیت‌ها، استعدادها، چالش‌ها و اولویت‌های این مناطق شناسایی شده تا شرایط برنامه‌ریزی برای ۱۰ سال آینده نیز محقق شود.

سند پیشرفت و آبادانی مناطق روستایی شهرستان‌های مبارکه و لنجان که امروز رونمایی می‌شود، همچون ریلی است که برای دوران حال و آینده کارایی خواهد داشت، به‌گونه‌ای که آیندگان نیز می‌توانند روی این ریل حرکت کنند. قطعاً فولاد مبارکه به تنهایی قادر به رفع مسائل، نیازها، چالش‌ها و مشکلات مردم منطقه نیست و در این مسیر نیازمند کمک خودِ آن‌هاست؛ این شرکت در کنار مردم منطقه و جامعه پیرامون خود، درصدد آن است تا منافع تولید فولاد برای مردم محسوس باشد که در این راه نقش تسهیل‌گری و کمک برای تحقق اتفاقات مثبت را ایفا می‌کند. بنابراین اولویت فولاد مبارکه در منطقه، توانمندسازی و آموزش مردم است.