بیشترین و کمترین تورم سالانه به کدام گروه معدنی تعلق گرفت؟

به گزارش نماد اقتصاد، بخش صنعت یکی از مهم‌ترین بخش‌های مهم اقتصادی در ایران است که با افزایش رشد تولید می‌تواند منجر به ایجاد و بهره‌مندی از ظرفیت‌های عظیمی در اشتغال کشور شود. با نگاهی به تجارب کشورهای توسعه یافته جهان می توان دریافت که صنعت، بیشترین نقش را در شکل‌گیری و تداوم توسعه اقتصادی ایفا می کند. بررسی ها نشان می دهد که در زمستان ۱۴۰۲ از هر ۱۰۰ فرد شاغل در کشور بالغ بر ۳۳ نفر در بخش صنعت مشغول به کار بوده‌اند. در این معادن یکی از زیرمجموعه های پربازده صنعت به شمار می رود که در سال ١۴٠٠ در معادن در حال بهره برداری کشور مجموعاً ۱۳۰ هزار و ۳۵۸ نفر مشغول به کار بوده‌اند که این رقم در حال حاضر بیش از ۱۸۰۰۰۰ نفر برآورد می شود.

شاخص سالانه

بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران که در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ منتشر شده است؛ در سال ۱۴۰۲، شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن به ۱۷۸۸.۳ رسیده است که در مقایسه با همین اطلاع در سال قبل، ۴۴.۰ درصد افزایش داشته است. در این سال شاخص مربوط به گروه ­های زغال سنگ معادل ۱۵۰۶.۱، کانه ­های فلزی ۱۹۷۴.۴ و سایر معادن ۱۰۹۱.۳ بود. شاخص هر سه گروه عمده در بخش معدن در مقایسه با سال ۱۴۰۱ افزایش داشته است.

افزایش تورم سالانه

در سال ۱۴۰۲، تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن نسبت به سال قبل (تورم سالانه) به ۴۴.۰ درصد رسیده است که در مقایسه با همین اطلاع در سال قبل (۲۱.۰ درصد)، ۲۳.۰ واحد درصد افزایش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان مواد معدنی به ازای فروش محصولاتشان در داخل کشور، در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، ۴۴.۰ درصد افزایش داشته است. در این سال کم­ترین تورم سالانه با ۲۹.۵ درصد مربوط به گروه زغال سنگ و بیشترین تورم سالانه با ۴۹.۶ درصد مربوط به گروه سایر معادن است.