تاریخ انتشار : شنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۵
کد خبر : 9462

تصمیم مهم برای بیمه شخص ثالث خودروها + جزییات

تصمیم مهم برای بیمه شخص ثالث خودروها + جزییات
عباسیان فر رئیس مرکز مدیریت بیمه مرکزی گفت: دولت زیان مالی را براساس زیان فیزیکی تعریف کرده بود به طوری که افت ارزش وسائل نقلیه در این نامه اجرایی ماده ۳۰ تعریف نکرده بود که مقرر شد این آئین نامه در ماده۳۰ گنجانده شد.

به گزارش نماد اقتصاد، عباسیان فر رئیس مرکز مدیریت بیمه مرکزی گفت: دولت زیان مالی را براساس زیان فیزیکی تعریف کرده بود به طوری که افت ارزش وسائل نقلیه در این نامه اجرایی ماده ۳۰ تعریف نکرده بود که مقرر شد این آئین نامه در ماده۳۰ گنجانده شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، عباسیان فر تصریح کرد:افت قیمت در خسارت باید براساس ضربه شدید به خودرو باشد و این نیست که خسارت جزئی به خودرو وارد شود و بیمه افت قیمت، شامل این خودرو شود،دستورالعمل افت قیمت پیش بینی شده است.

او گفت: افت قیمت فقط یکبار شامل وسائل نقلیه می شود،گاهی آسیب‌های جزئی و کلی در تصادفات رانندگی باعث کاهش شدید قیمت خودرو می‌شوند. این امر باعث می‌شود تا اگر خودرو صفر یا گران‌قیمت باشد، صاحب اوتومبیل هنگام فروش خودروی خود با ضررچشم‌گیری روبه‌رو شود. بر اساس قانون ، مسئول پرداخت خسارت افت قیمت خودرو راننده مسبب حادثه خواهد بود.

رئیس مرکز مدیریت بیمه مرکزی بیان کرد:خسارت ها براساس شدت حادثه و سابقه تصادف تعلق خواهد گرفت،اگر شخصی در خصوص خسارت خود اعتراض دارند می توانند از سوی برخی صاحب نظران خبره و مستقل عمل کنند و سپس از بعد از تایید بیمه مرکزی خسارت پرداخت خواهد شد.

عباسیان فر در خصوص میزان دستمزد ارزیاب بیمه مرکزی گفت: دستمزد این صاحب نظران چیزی حدود ۳۶۰ الی ۳۷۰ هزار تومان است.

او افزود:در رابطه با بحث بیمه خودروهای متعارف و نامتعارف همان طور که بارها اعلام شده بیمه مرکزی نظر خود را داده و در کمیسیون اقتصادی مجلس هم مصوبات آن انجام شده و این موضوع جزء آخرین مصوباتی است که شاید به صحن علنی مجلس راه پیدا کند. در کل بیمه مرکزی موافق تعیین تکلیف این موضوع است.

در ادامه نمازی ارزیاب رسمی خسارت بیمه گفت:بحث ارزیابی یک کار کارشناسی است ولی متاسفانه در بدنه ارزیابی خسارت این موضوع با جدیت پرداخت نشده است،بیمه گر خودش بیمه و خود سازمان بیمه گر کار کارشناسی را انجام می داد و این ضعف بود

او ادامه داد: باید بیمه مرکزی و قانون در این موضوع قدم برمی داشت،چرا که بیمه و خسارت وسائل نقلیه در پی حادثه سلیقه ای عمل می شد ولی امروز با حضور کارشناسان بیمه مرکزی این موضوع برطرف خواهد شد.

نمازی تصریح کرد: شرکت های بیمه گر مکلف به پرداخت خسارت منجر به افت قیمت وسایل نقلیه موتوری شدند. با اصلاح آیین نامه اجرایی بیمه اجباری خسارت های وارده به شخص ثالث تصویب شد شرکت های بیمه گر مکلف شدند که خسارت هایی ناشی از اُفت قیمت وسایل نقلیه موتوری می شود را بدون دریافت حق بیمه مضاعف بپردازند، این هدیه خوبی به مردم برای حمایت های بیمه ای است.

نمازی گفت: به طور کلی کارشناس بیمه باید براساس علم خود میزان افت قیمت خودرو پس از حادثه تصادف ارزیابی کند،معمولا آسیب و صدمه به هر قسمت از خودرو باعث درصد مشخصی افت قیمت خودرو می‌شود. یعنی اینکه بسته به این که چه قسمتی از ماشین آسیب دیده باشد، افت قیمت خودرو بالا و پایین می‌شود.

او تصریح کرد:مشکل ما در خودروهای غیر متعارف این است که خسارت در این خودروها قابل تشخصی از سوی شرکت بیمه گر نبود ولی امروز این آئین‌نامه تخصصی عمل و ارزیابی می کند.

نمازی افزود: شرکت‌های بیمه باید خسارت اُفت قیمت خودرو تصادفی را پرداخت کنند همچنین این امر الزام جدی است، هم شورای حل اختلاف هم قوه قضائیه نظر بیمه مرکزی را قبول دارند، ماهم مدافع حقوق مردم هستیم و به ماهم مراجعه کنند پیگیری می کنیم تا حقوق‌شان پرداخت شود.

 

برچسب ها :

ناموجود