صنایع فولادی تنها ۶ تا ۷ درصد از برق کشور را مصرف می‌کنند

به گزارش نماد اقتصاد، بر اساس اطلاعات منتشرشده توسط شرکت مدیریت شبکه برق ایران، ظرفیت تولید برق کشور در سال ۱۴۰۲ به رقم ۳۳۵ هزار و ۱۱۵ میلیون کیلووات ساعت رسید که بیانگر رشد ۵.۳ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ است. از طرفی گزارش‌های وزارت نیرو از میزان مصرف برق در دوران پیک انرژی سال گذشته نشان می‌دهد بخش صنعتی و خانگی تا پایان تابستان ۱۴۰۲ به ترتیب ۳۵.۳ و ۳۲.۵ درصد برق مصرف کرده‌اند و صنایع در طول سال گذشته به‌صورت کلی ۱۲۰ هزار و ۷۹۲ میلیون کیلووات ساعت برق از کل مصرف کشور را به خود اختصاص دادند.

به گزارش خبرنگار فولاد، مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه، در خصوص میزان مصرف برق توسط صنایع فولادی کشور گفت: طبق آمار وزارت نیرو تنها ۶ تا ۷ درصد برق کشور در بخش فولاد مصرف می‌شود و از حدود ۶۰ تا ۶۴ هزار مگاوات برق تولیدی در کشور حدود ۳ هزار و ۶۰۰ مگاوات برق آن به صنایع فولادی اختصاص دارد. در اصل این میزان برق توسط کارخانه‌های فولادی با روش کوره قوس الکتریکی استفاده می‌شود و تولید فولاد از طریق کوره بلند به برق کم‌تری نیاز دارد.

طباطبائیان ادامه داد: انرژی کارخانه‌های کوره بلند توسط زغال‌سنگ تأمین می‌شود، ولی بیشتر واحدهای تولیدی فولاد در کشور به روش احیا مستقیم و از طریق کوره قوس الکتریکی فعالیت می‌کنند که در کوره قوس الکتریکی عمده انرژی مصرفی، انرژی الکتریکی است.

کاهش ۸درصدی مصرف برق فولاد مبارکه در تابستان ۱۴۰۲

طبق توضیحات مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه، مصرف برق در صنایع فولادی چندان بالا نیست، ولی درعین‌حال بیشترین محدودیت‌ها انرژی در دوران پیک مصرف به فولادسازان تحمیل می‌شود.

طباطبائیان در این خصوص گفت: ما هرساله با شروع فصل گرما با شرکت توانیر در زمینه مدیریت مصرف برق همکاری داریم و این همکاری در بعضی از روزهای سال بیشتر از تعهدات قبلی بوده است، تا جایی که نزدیک به ۵۰ درصد از محدودیت‌های ناترازی انرژی به صنایع فولادی تحمیل می‌شود.

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه با اشاره به خسارت‌های سنگین فولاد مبارکه در زمان محدودیت‌های مصرف برق بیان داشت: اعمال محدودیت‌های مصرف برق خسارت‌های سنگینی به صنایع فولادی وارد می‌سازد؛ به‌طوری‌که در فولاد مبارکه، سال گذشته، به دلیل محدودیت‌های برق حدود ۷۶۸ هزار تن و محدودیت‌های گاز ۱٫۵۷۸ هزار تن از انواع مختلف محصولات تولیدی از دست رفته و دیگر شرکت‌های فولادی نیز به دلیل محدودیت برق و گاز حجم بسیار زیادی از تولید خود را دست داده‌اند. با وجود تمامی این مشکلات فولاد مبارکه در بیشتر مواقع فراتر از مسئولیت خود با وزارت نیرو همکاری کرده است.

طباطبائیان اضافه کرد: اگرچه مطابق آمارها فولاد مبارکه در طول سال، خارج از زمان‌های پیک مصرف، انرژی بیشتری دریافت کرد، ولی مصرف برق ما در طول تابستان سال ۱۴۰۲ به میزان ۸ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ کاهش یافت.

ثبت رکوردهای جدید باوجود محدودیت انرژی در فولاد مبارکه

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه با بیان این که صنایع فولادی باوجود محدودیت‌های انرژی موفق به ثبت رکوردهای تولید در طول سال گذشته شدند، اظهار می‌کند: مجموعه فولاد مبارکه با برنامه‌ریزی‌های دقیق و همکاری تمامی اعضای این مجموعه موفق به ثبت رکوردهای تولید در طول سال گذشته شد. همچنین ما در زمان‌های خارج از محدودیت، یعنی در فصول بهار و پاییز، رکورد خوبی به ثبت رساندیم و محدودیت‌های شدید انرژی در تابستان و زمستان را پوشش دادیم.

در انتها طباطبائیان خاطرنشان کرد: طبق پیش‌بینی‌های شرکت توانیر و وزارت نیرو، احتمال تشدید محدودیت‌های انرژی در تابستان سال جاری برای صنایع فولادی وجود دارد، ولی امیدواریم با کمک وزارت نیرو در سال جاری بخشی از نیروگاه‌های صنایع در مدار تولید قرار گیرند تا محدودیت‌های کم‌تری به شرکت فولاد مبارکه و سایر بخش‌ها وارد شود و بتوانیم مطابق روال چند سال اخیر، در این مجموعه افزایش تولید داشته باشیم.