مباحث مربوط به پرونده هستهای ایران در نشست پیشروی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، از جمله سیگنالهای سیاسی منفی بازار است. برخی از تحلیلگران این حوزه معتقدند که با توجه به اخبار منتشر شده در هفتههای اخیر احتمال صدور قطعنامه علیه برنامه هستهای ایران وجود دارد. از طرفی درگیری گروه مقاومت اسلامی یمن با کشتیهای تجاری و نظامی غربی در آبهای اطراف این کشور نیز از جمله عواملی است که برخی از تحلیلگران از آن تحت عنوان ریسک بازار ارز یاد میکنند. اما در این میان برخی از تحلیلگران اقتصادی معتقدند که نرخ ارز در سال گذشته نسبت به نرخ تورم تعدیل نشده بود.
در سالجاری نیز بر اساس آمار رسمی منتشر شده نرخ تورم کشور از ابتدای سال تا پایان اردیبهشت ماه حدود ۵.۶درصد ثبت شده است. در هفتهای که گذشت نرخ دلار آزاد در ۳ کانال قیمتی ۵۷، ۵۸ و ۵۹هزار تومانی نوسان کرد و میانگین هفتگی این نرخ برابر با ۵۸هزار و ۱۶۶ تومان ثبت شد. نرخ رشد دلار از ابتدای سال با احتساب میانگین هفته گذشته برابر است با منفی ۳.۳ درصد. در نتیجه مشاهده میشود که نرخ ارز برای همراهی با نرخ تورم پتانسیل رشد بیشتر را نیز دارد. همزمان با آمار و ارقام ذکر شده، اخبار منتشر شده از سوی نهاد بازارساز کشور نیز گویای آن است که ذخایر ارزی جهت کنترل نوسانات نرخ ارز در وضعیت مطلوبی قرار دارد و بانک مرکزی در بازارهای مرزی درحال تقویت ریال است.
در نتیجه میتوان گفت تعدیل قیمت یک کانالی دلار طی هفته گذشته میتواند ناشی از تمایل بازارساز باشد. هر برگ اسکناس دلار آزاد که در بازار روز چهارشنبه هفته گذشته در رقم ۵۸ هزار و ۳۰۰ تومان معامله میشد در بازار روز پنجشنبه با حدود ۷۰۰ تومان رشد نسبت به نرخ پیشین در رقم ۵۹هزار تومان به فروش رسید. همچنین قیمت هر قطعه سکه طلا نیز در بازار روز پنجشنبه با حدود ۱۰۰هزار تومان رشد به رقم ۴۰ میلیون و ۷۰۰هزار تومان رسید.