آمار تجارت در سال گذشته بررسی شد؛
تصویر واردات معدنی در ۱۴۰۲
به گزارش نماد اقتصاد، بررسی آمار تجارت در سال۱۴۰۲ حاکی از آن است که میزان رشد واردات در این سال در مقایسه با صادرات بیشتر بوده است، درحالیکه صادرات در سال ۱۴۰۲ به لحاظ ارزشی ۱۱ درصد و به لحاظ وزنی ۳۲ درصدنسبت به سال ۱۴۰۱ رشد داشته است، بررسی واردات این بخش حاکی از افزایش ۳۹ درصدی ارزشی و ۱۷ درصدی وزنی است.
بررسی آمار تجارت در سال ۱۴۰۲ حاکی از آن است که واردات معدن و صنایع معدنی در سال۱۴۰۲برابر با ۶میلیارد و ۷۶۵میلیون دلار به وزن ۴.۸۳۶ میلیون تن بودهاست که نسبت به سال۱۴۰۱ از لحاظ ارزشی ۱.۹۰۳ میلیارد دلار و به لحاظ وزنی ۷۱۳ هزارتن افزایش داشتهاست. صادرات این بخش نیز ۱۳.۵۳۷میلیارد دلار به وزن ۶۳.۹۶۶ میلیون تن بودهاست. بهاینترتیب تراز تجاری بخش معدن در سالگذشته به لحاظ ارزشی ۶.۷۷۲میلیارد دلار و از لحاظ وزنی ۵۹.۱۳۰هزارتن مثبت است. بررسی سهم ارزشی بخشهای عمده کالایی از واردات طی سال۱۴۰۲ نشان میدهد معدن و صنایع معدنی سهم ۱۰درصدی از واردات کشور در سالگذشته داشتهاست.
مبادی وارداتی بخش معدن
مبادی وارداتی بخش معدن حاکی از آن است که چین با سهم ۳۵درصدی، اماراتمتحدهعربی با سهم ۲۶درصدی، ترکیه با سهم ۱۷درصدی، عراق با سهم ۶درصدی، هنگکنگ با سهم ۴درصدی، عمان با سهم ۳درصدی و سایر کشورها با سهم ۹درصدی اصلیترین شرکای تجاری در این بخش در سالگذشته بودهاند. بررسی واردات از کشور چین نشان میدهد سهم معدن از واردات از این کشور شامل سهم ۹درصدی صنایع معدنی فلزی بودهاست. واردات از ترکیه نیز شامل سهم ۸ درصدی سنگها و فلزات گرانبها و نیمهگرانبها و سهم ۵درصدی صنایع معدنی فلزی است.
واردات از هند نیز شامل سهم ۳درصدی صنایع معدنی فلزی است. واردات از هنگ کنگ نیز شامل سهم ۲۴درصدی سنگها و فلزات گرانبها و نیمه گرانبها از واردات از این کشور است. واردات بخش معدن به تفکیک بخشهای عمده و گروههای کالایی در چهار بخش صنایع معدنی فلزی، صنایع معدنی غیرفلزی، معدن و فلزات گرانبها تفکیک شدهاست. مجموع واردات بخش معدن در سالگذشته به لحاظ ارزشی ۳۹درصد و به لحاظ وزنی ۱۷درصد نسبت به سال۱۴۰۱ افزایش داشتهاست.
واردات صنایع معدنی فلزی
صنایع معدنی فلزی در مجموع در سال۱۴۰۲، به ارزش ۳.۵۷۰میلیارد دلار به وزن ۲.۳ میلیون تن بودهاست که در مجموع سهم ۵.۴درصدی از واردات کشور طی این مدت داشتهاست. واردات این بخش نسبت به سال۱۴۰۱، به لحاظ ارزشی ۴درصد و به لحاظ وزنی ۲۴درصد افزایش داشتهاست. در این بخش واردات محصولات تخت فولادی در سال۱۴۰۲، ۱.۵۱۲میلیارد دلار به وزن ۱.۳۹۷ میلیون تن بودهاست که سهم ارزشی ۲.۳درصدی از کل واردات داشتهاست. واردات این بخش به لحاظ ارزشی ۳۱درصد و به لحاظ وزنی ۶۸درصد رشد داشتهاست.
واردات سایر صنایع فلزی در سال۱۴۰۲، ۱.۴۶۲میلیارد دلار به وزن ۴۹۸میلیون تن بودهاست که سهم ارزشی ۲.۲درصدی از کل واردات داشتهاست. واردات این بخش به لحاظ ارزشی ۱۳درصد و به لحاظ وزن ۸درصد رشد داشتهاست. واردات فروآلیاژها در سال۱۴۰۲، ۲۷۴میلیون دلار به وزن ۱۸۲هزارتن بوده که سهم ارزشی ۰.۴ درصدی از کل واردات داشتهاست. واردات این بخش به لحاظ ارزشی ۵۸درصد و به لحاظ وزنی ۳۳درصد کاهش داشتهاست.
واردات شمش آلومینیوم در اینسال ۱۴۸میلیون دلار به وزن ۹۶هزارتن بودهاست که به سهم ارزشی ۰.۲درصدی از واردات کل کشور داشتهاست. واردات این محصول نیز به لحاظ ارزشی ۱۴درصد و به لحاظ وزنی ۷درصد نسبت به سال۱۴۰۱ افزایش داشتهاست.
واردات محصولات طویل فولادی در سال۱۴۰۲، ۱۴۰میلیون دلار به وزن ۱۰۹هزارتن بوده که سهم ارزشی ۰.۲درصدی از واردات داشتهاست. واردات این بخش به لحاظ ارزشی و وزنی به ترتیب کاهش ۱۳ و ۳۸درصدی نسبت به سالقبل داشتهاست. واردات لوله و پروفیل فولادی در سال۱۴۰۲، ۱۹میلیون دلار به وزن ۱۰هزارتن بوده که سهم ۰.۰۲۹درصدی ارزشی از واردات کل کشور در این بازه زمانی داشتهاست. واردات این بخش به لحاظ ارزش و وزن به ترتیب افزایش ۳۰ و ۳۷درصدی نسبت به سال۱۴۰۱ داشتهاست. واردات شمش سرب در سال۱۴۰۲، ۱۰میلیون دلار به وزن ۴هزارتن بوده که سهم ۰.۰۱۴درصدی از واردات داشتهاست. واردات این بخش به لحاظ ارزش و وزن کاهش ۵۱درصدی داشتهاست. واردات شمش فولاد نیز ۴ میلیون دلار به وزن ۴ هزار تن بوده که کاهش ۵۲ درصدی ارزشی و ۳۹ درصدی وزنی داشته است.
واردات صنایع معدنی غیرفلزی
واردات صنایع معدنی غیرفلزی در سال۱۴۰۲ در مجموع ۳۶۲ میلیون دلار به وزن ۲۲۸هزارتن بودهاست که سهم ۰.۶درصدی از واردات کشور داشتهاست. واردات این بخش به لحاظ ارزش تغییری نداشتهاست، اما به لحاظ وزنی ۲۲ درصد افزایش داشتهاست. واردات صنایع معدنی غیرفلزی شامل سایر صنایع معدنی غیرفلزی است که در سال۱۴۰۲برابر با ۳۴۴میلیون دلار به وزن ۱۶۷هزار تن بودهاست. واردات این بخش سهم ۰.۵درصدی از کل واردات در سالگذشته داشتهاست و نسبت به سال۱۴۰۱ به لحاظ ارزشی تغییری نداشته، اما به لحاظ وزنی ۷درصد افزایش ثبت کردهاست. واردات شیشه ساختمانی در سال۱۴۰۲برابر با ۷میلیون دلار به وزن ۵هزارتن بوده که سهم ۰.۰۱درصدی از کل واردات کشور داشته و نسبت سال۱۴۰۱ از لحاظ ارزشی و وزنی به ترتیب کاهش ۷ و ۵درصدی داشتهاست.
واردات سیمان در سال۱۴۰۲، ۶میلیون دلار به وزن ۵هزارتن بودهاست که سهم ۰.۰۱درصدی از واردات داشتهاست و به لحاظ ارزشی و وزنی نسبت به سالقبل ۱۱ و ۱۴درصد کاهش داشتهاست. واردات سنگ ساختمانی در سال۱۴۰۲، ۴میلیون دلار به وزن ۲۳هزارتن بودهاست که سهم ۰.۰۱درصدی از واردات داشته و به لحاظ ارزشی و وزنی افزایش ۵۰ و ۱۸درصدی داشتهاست.
واردات بخش معدن
واردات بخش معدن در مجموع ۸۹۵میلیون دلار به وزن ۲۳۰۸هزار تن بودهاست که سهم ۱.۴درصدی از واردات کشور داشتهاست. واردات این بخش در مجموع نسبت به سال۱۴۰۱، از لحاظ ارزشی ۱۵درصد کاهش و به لحاظ وزنی ۱۱درصد افزایش داشتهاست. واردات این بخش شامل سایر معدن است که در سال۱۴۰۲، ۲.۳۰۶هزارتن به ارزش ۸۹۱میلیون دلار بوده که سهم ۱.۳درصدی از واردات کل کشور داشته و نسبت به سالقبل از لحاظ ارزشی ۱۵درصد کاهش و به لحاظ وزنی ۱۱درصد افزایش داشتهاست. در این بخش همچنین واردات سنگ و کنسانتره مس قرار دارد که در سال۱۴۰۲، سههزارتن و به وزن ۴میلیون دلار بوده که سهم ۰.۰۱درصدی از واردات کل کشور داشتهاست. واردات این بخش از لحاظ ارزشی ۵۱درصد و به لحاظ وزنی ۶۰درصد افزایش داشتهاست.
واردات فلزات گرانبها
واردات فلزات گرانبها در سال۱۴۰۲، به وزن ۰.۰۳هزارتن بوده که در مجموع سهم ۲.۹درصدی از واردات کشور در این مدت داشتهاست و نسبت به سال۱۴۰۱، از لحاظ ارزشی ۴۳۰۲۶درصد و به لحاظ وزنی ۱۸۷۴درصد افزایش داشتهاست.