مدیر مجتمع معدنی سرب نخلک:
عملکرد نخلک در سال گذشته قابل توجه بود
به گزارش نماد اقتصاد، علیرضا خوش مقام مدیر مجتمع، درباره تحقق اهداف سال ۱۴۰۲ گفت: با توجه ویژه به شعار سال ۱۴۰۲ یعنی “مهار تورم و رشد تولید” خوشبختانه این مجتمع توانست با بهره گیری عملی این شعار و با همگرایی با راهبر (شرکت سرب و روی کیمیاگوهران) نقش موثر و سازندهای ایفا کند. به طوری که در اهداف برنامه ریزی شده تولید کنسانتره برای این سال 39درصد پیشتازی از برنامه و نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 45 درصدی را شاهد هستیم.
به گفته خوش مقام در اهداف استخراج ماده معدنی، حفاری اکتشافی و فروش محصول نیز به ترتیب ۷۸ درصد، ۱۳ درصد و ۲۸ درصد بیش تر از برنامه از پیش تعیین شده برای این سال محقق شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۴۳ درصد، ۱۴ درصد و ۲۶ درصد افزایش نشان میدهد.
وی درباره طرحهای توسعهای افتتاح شده در سال گذشته تاکید کرد: پروژه مکانیزه کردن معدن (اسپیرال)، فاز اول کارخانه ۲۰ هزار تنی فرآوری کنسانتره سرب، احداث و بهره برداری از طرحهای زیست محیطی تیکنر و فیلتر پرس اجرای طرح ژئوممبران و راه دسترسی به معدن با اعتباری بالغ بر ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال و اشتغال زایی مستقیم ۱۲۰ نفر دیگر بیانگر تلاش و همت راهبر در مسیر توسعه در این مجتمع بوده است.
مدیر مجتمع معدنی سرب نخلک درباره اهداف مجتمع در سال ۱۴۰۳ تاکید کرد: روند رو به رشد در این سال نیز با پیگیری اهداف استخراج ۳۷۰ هزار تنی ماده معدنی، تولید و فروش ۱۴ هزار تنی کنسانتره سرب، حفاری گمانه اکتشافی پانزده هزار متری در دستور کار قرار دارد که امیدواریم همانند سال ۱۴۰۲ از برنامه تعیین شده پیشتاز باشیم.
وی اظهار داشت: در سال ۱۴۰۳ نیز طرحهای جدیدی در حوزه بهره برداری مانند راه اندازی فاز دوم کارخانه فرآوری ۲۰ هزار تنی کنسانتره سرب، راه اندازی و بهرهبرداری از معدن متروکه چاه خربزه با ظرفیت استخراج سالیانه ۱۱۰ هزار تن ماده معدنی و افزایش ظرفیت پروانه بهرهبرداری معدن با ظرفیت استخراج سالیانه ۵۵۰ هزار تن ماده معدنی با توجه به ظرفیت ۳۷۰ هزار تنی در حال حاضر، از مهمترین اقدامات پیش رو در این مجتمع میتوان برشمرد.
خوش مقام در پایان تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳ در حوزه مسئولیت های اجتماعی اقداماتی به صورت داوطلبانه در نظر داریم که از مهمترین آنها به احداث تیکنر سوم با ظرفیت روزانه هزار تن باطله ورودی و بهره برداری از سوله مواد شیمیایی دوم و احداث مسیر دوربرگردان مورد استفاده مردم منطقه انارک و چوپانان به طول ۱۰ کیلومتر میتوان اشاره کرد.
گفتنی است مجتمع معدنی سرب نخلک یکی از قدیمیترین معادن زیر زمینی کشور است که در منطقه انارک و در حاشیه کویر مرکزی ایران قرار گرفته است. این مجموعه با سرمایه گذاری بخش خصوصی، امروز به مجموعهای پویا تبدیل شده که در مسیر پیشرفت خود با ایجاد طرحهای توسعهای گام برمیدارد. مجتمع معدنی سرب نخلک را میتوان الگویی مناسب برای واگذاری دولت به بخش خصوصی و همکاری موفق میان این دو بخش دانست که امروز به دوران اوج خود بازگشته و در مسیر توسعه گام برمیدارد.