تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۳
کد خبر : 5194

صفحه اول معدن صنایع معدنی فلزات غیر آهنی بورس تحلیل فصل نامه بین الملل همایش مناطق ویژه مزایده و مناقصه مسئولیت اجتماعی معدن و ورزش یادداشت اختصاصی ویدئو عکس قدمت فعالیت های زیست محیطی ذوب آهن اصفهان به سال های احداث این كارخانه باز می گردد افزایش سرمایه شرکت فولاد آلیاژی ایران تصویب شد رفع موانع برای تسریع در روند اجرای پروژه‌ها حجم ذخایر سنگ آهن ایران ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تن است رشد 154 و 128 درصدی فروش و تولید سنگ آهن دانه بندی در سنگان امضای قرارداد EPCC طرح تولید و ذخیره سازی گاز طبیعی مایع در فولاد ارفع پوستر اولین همایش و نمایشگاه ملی معدن، صنایع معدنی ورزش رونمایی شد بازدید مهندس عتیقی از کارخانه در حال احداث فولادسازی و نورد گرم شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر بازدید جمعی از مدیران ارشد استان چهارمحال و بختیاری از شرکت ورق خودرو دومینوی کاهش قیمت شمش فولاد به شمش صادراتی ایران می‌رسد؟ تجلیل از پیشكسوتان فضای سبز ذوب آهن اصفهان رشد ۱۸۱ درصدی درآمد فولاد غدیر ایرانیان ذوب آهن اصفهان سبد میلگرد نهضت ملی مسكن عرضه كرد برگزاری آیین روز درختكاری در ذوب آهن اصفهان رشد درآمد تولیدکنندگان سنگ‌آهن با وجود تلاطم بازار ارزش صادرات زنجیره فولاد به مرز ۷ میلیارد دلار رسید شرکت های فولادی باید به سوی تکمیل زنجیره و تولید محصول نهایی حرکت کنند حضور فولاد خوزستان، بزرگترین عرضه‌کننده شمش فولادی کشور در نمایشگاه محیط زیست “فولاژ” با رکوردی تازه درخشید طلای امیدوار در اوج ماند کد خبر: 73195اخبار ویژهتاریخ: 15 اسفند 1402 - 11:00نویسنده خبر: جواهری آریا349 بازدید رئیس سازمان زمین شناسی خبر داد؛

حجم ذخایر سنگ آهن ایران ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تن است

حجم ذخایر سنگ آهن ایران ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تن است
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: طبق آخرین آمار، میزان ذخایر سنگ آهن ایران سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون تن است که البته با اکتشاف می‌توانیم میزان ذخایر را افزایش بدهیم.

به گزارش نماد اقتصاد، علیرضا شهیدی درباره میزان ذخایر سنگ آهن ایران افزود: مرکز آمار ایران، عدد سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون تن را اعلام کرده است که این میزان ذخایر هم اکنون در منابع معدنی ما موجود است.

وی گفت : این میزان ذخیره برای حدود ۱۴ تا ۱۵ سال آینده کافی است، البته به شرطی که اکتشاف جدیدی نداشته باشیم. مطمئنا اگر اکتشاف جدیدی صورت بگیرد، می توانیم میزان ذخیره موادمعدنی سنگ آهن را از این عدد نیز بیشتر کنیم ، اما اگر میزان مصرف مان درمقایسه با استخراج بیشتر شود، مسلما این میزان ذخایر در زمان کمتری به اتمام خواهد رسید.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور درباره اختلاف آمار میزان ذخایر سنگ آهن نیز افزود: متاسفانه مراجع ای که آمارها را منتشر می کنند باهم همخوانی ندارد ، آماری که سازمان زمین شناسی اعلام کرده با آماری که وزارت صمت اعلام می کند و یا آماری که مرکز آمار ارائه می دهد متفاوت است و باهم همخوانی ندارد ، اینها ضعف های است که در بخش آمار موادمعدنی داریم و در بخش پایش و آمایش ما را دچار بحران می کند ، اما آماری که مرکز آمار ایران اعلام کرده حدود ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تن است.

وی درباره چالش های تامین مواداولیه موردنیاز صنایع نیز گفت: با توجه به اینکه مراحل اکتشاف بسیار زمان بر و طولانی است، اگر ما اکتشاف مان را با سرعت بیشتری انجام ندهیم، با چالش هایی مواجه می شویم و با توجه به مجوزهای که در صنایع معدنی صادر شده و روز به روز نیز تعداد این مجوزها بیشتر می شود، تامین خوراک این صنایع نیازمند استخراج و تامین موادمعدنی بیشتری است که اگر نتوانیم همزمان با رشد صنایع معدنی، اکتشاف را توسعه دهیم و ذخایر جدیدی داشته باشیم ، مطمئنا در آینده با چالش مواجه می شویم.

شهیدی با بیان اینکه یکی از این موادمعدنی ، سنگ اهن است که موردنیاز صنایع فولادسازی است افزود: امیدواریم بتوانیم اکتشافات خوبی در این حوزه داشته باشیم ، در غیراین صورت اگر ۱۰ تا ۱۵ سال آینده اکتشاف جدیدی صورت نگیرد به نظر می رسد در تامین موادمعدنیِ موردنیاز با چالش هایی مواجه شویم.

وی درباره اتمام ذخایر سطح زمینی و حرکت به سمت اکتشافات عمقی گفت : در کلِ دنیا ، موادمعدنی که در سطح زمین وجود داشته به اتمام رسیده و از سال های گذشته به دنبال اکتشاف ذخایر پنهان رفته اند.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور افزود: در سازمان زمین شناسی از سال ۱۳۸۰ از لایه اطلاعاتی ژئوفیزیک هوابرد استفاده کردیم تا بتوانیم اکتشاف ذخایر پنهان را نیز شناسایی کنیم و اکنون نیز از روش مغناطیس سنجی استفاده می کنیم که تا عمق ۴۰۰ متر شفافیت تصویری (رزولوشن) مناسبی را دراختیار ما قرار می دهد.

وی ادامه داد: با بهره گیری از روش‌های ژئوفیزیک هوایی در استان کردستان توانستیم آنومالی ذخایر معدنی پنهان را اکتشاف کنیم.

شهیدی با بیان اینکه سازمان زمین شناسی از سال ۱۴۰۰ طرح های تحول خودش را شروع کرد گفت: براساس اولویت بندی که در حوزه اکتشاف منابع فلزی داشتیم ، بخش هایی از کشور را مشخص کردیم و بر همین اساس استان های خراسان جنوبی ، کردستان ، آذربایجان غربی ، قم ، مرکزی و اصفهان را فعال کردیم و اکنون نیز نیروهای ما در یزد مستقر هستند و برداشت های زمین شناسی را انجام می دهند.

وی افزود: اکنون نیز با توجه به اینکه ما بایستی به سمت اکتشافات جدید می رفتیم و مقیاس کاری مان را درمقایسه با گذشته عوض می کردیم ، در دوره جدید از مقیاس یک ۵۰ هزارم استفاده می کنیم.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: در سطح ملی ما مقیاس یک ۲۵۰ هزارم و یک صد هزارم را کار کرده بودیم، اکنون با مقایس جدید پوشش سراسری صد درصدی را در دستور کار داریم و مناطقی را مشخص کردیم که امیدواریم تا آخر برنامه هفتم بتوانیم یک هزار و ۲۶۰ لایه اطلاعاتی را در مقیاس یک ۵۰ هزارم در سراسر کشور تولید کنیم.

خبر پیشنهادی:  صد و بیست و دو هزار متر حفاری تا پایان سال توسط ایمپاسکو

برچسب ها :

ناموجود