مطالعه پژوهشگران چینی نشان داد؛
دستیابی به روش جدید بازیافت مس، سرب و روی از سرباره
به گزارش نماد اقتصاد، این مقاله که در یک مجله معتبر علمی چینی منتشر شده است، جزییات تکنیک جدیدی را ارائه میدهد که از رویکرد کاهش گوگردسازی استفاده میکند.
بر اساس این مطالعه با استفاده از پیریت به عنوان یک عامل سولفوریزاسیون، روش جدید گوگردسازی – کاهش استخراج کارآمد فلزات از سرباره را با ترکیب آنالیز ترمودینامیکی با آزمایشهای آزمایشگاهی عملی تسهیل میکند.
به گفته دانشمندان، این روش به آنها اجازه میدهد تا نزدیک به ۹۸ درصد از محتوای مس و روی و حدود ۹۰ درصد از محتوای سرب را در سرباره بازیافت کنند.
این مقاله اشاره میکند که تنها در سال ۲۰۲۲، چین بیش از ۱۱ هزار کیلوتن مس تصفیه شده تولید کرد که منجر به تولید ۲.۲ تا ۳ تن سرباره به ازای هر تن مس تولید شد. این سرباره حاوی فلزات با ارزشی مانند مس اضافی (۰.۵ –۶٪)، سرب (۰.۲ – ۰.۶٪) و روی (۱ – ۵.۵٪) است که اغلب بازیابی نمیشوند و منجر به هدر رفتن منابع و خطرات زیست محیطی ناشی از نشت یونهای سمی میشود.
این روش با کاهش قابل توجه بقایای مضر در سرباره باقیمانده، به رویکردی پایدارتر برای مدیریت زباله در صنعت متالورژی کمک میکند. پژوهشگران در بیانیهای اعلام کردند که این تغییر به سمت شیوههای دوستدار محیط زیست گرایش دارد و بر اهمیت دوام اقتصادی و مسئولیت زیست محیطی در فرآیندهای بازیابی منابع تاکید میکند.