تاریخ انتشار : چهارشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۸
کد خبر : 35493

مبلغ فطریه اعلام شد+ جزئیات

مبلغ  فطریه اعلام شد+ جزئیات
به رسم هر ساله و در آستانه عید سعید فطر، برخی از مراجع تقلید میزان زکات فطریه امسال را اعلام کردند.

به گزارش نماداقتصاد، یکی از واجبات روز عید فطر، پرداخت زکات فطره است. این زکات بر کسانی واجب است که در شب عید فطر مکلف باشند، فقیر نباشند و نان‌خور دیگران محسوب نشوند.

زمان پرداخت زکات فطره از شب عید فطر تا ظهر روز عید است و به نظر رهبر معظم انقلاب و برخی مراجع دیگر، به احتیاط باید قبل از نماز عید پرداخت شود. اگر امکان پرداخت در این زمان وجود نداشته باشد، باید مبلغ آن جدا و برای ادای بعدی کنار گذاشته شود.

همزمان با پایان ماه مبارک رمضان، مراجع تقلید میزان زکات فطریه امسال را اعلام کرده‌اند.

اعلام میزان فطریه از سوی برخی مراجع تقلید

دفتر آیت الله سیستانی میزان و مبلغ فطریه امسال ۱۴۰۴ هجری شمسی ۱۴۴۶ هجری قمری) را اعلام کرد.

، از آنجا که میزان زکات فطره برای هر فرد سه کیلوگرم قوت شایع شهر است، مبلغ آن برای فطریه بدل از آرد یکصد (۱۰۰) هزار تومان و برای فطریه بدل از برنج ایرانی پانصد (۵۰۰) هزار تومان و فطریه بدل از برنج غیر ایرانی، دویست (۲۰۰) هزار تومان تعیین شده است.

دفتر رهبر معظم انقلاب در پاسخ به مقلدان آیت‌الله خامنه‌ای میزان زکات فطره در سال ۱۴۰۴ را بر اساس نظر ایشان اعلام کرد.

مقدار فطریه برای هر نفر چه مقدار است و چه چیزی باید به عنوان فطریه پرداخت شود؟ این سؤال یکی از مقلدان از دفتر آیت‌الله خامنه‌ای در آستانه عید سعید فطر است.

آیت‌الله خامنه‌ای درباره فطریه سال ۱۴۰۴ فرمودند: مکلف باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریباً سه کیلو) گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت و مانند این ها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از این ها را هم بدهد کافی است.

بر این اساس مبلغ زکات فطره امسال (۱۴۰۴) به قیمت گندم برای هر نفر، حداقل «هفتاد و پنج هزار تومان» است.

دفتر رهبر معظم انقلاب سال گذشته مقدار زکات فطره را مبلغ ۶۰ هزار تومان اعلام کرده بودند.

مقلدان دیگر مراجع هم باید زکات فطره را بر اساس نظر مرجع خود به فقیر و یا به دفتر مرجعشان پرداخت کنند. در این راستا دفتر آیت‌الله مظاهری اعلام کرد: مبلغ فطریه برای قوت غالب گندم حدود هفتاد تا هشتاد هزار تومان با توجه به اختلاف قیمت در مناطق مختلف کشور برآورد شده است.

در خصوص سایر مواد غذایی با توجه به اینکه قیمت آنها در شهرهای مختلف متفاوت است مؤمنین می‌توانند معادل مقادیر مذکور را براساس قیمت محل زندگی خود بپردازند

دفتر آیت الله مظاهری اعلام کرد: میزان زکات فطره برای قوت غالب گندم حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان با توجه به اختلاف قیمت در مناطق مختلف کشور برآورد شده است.

بر اساس آنچه حوزه نیوز روایت کرده است، دفتر آیت الله مظاهری در اطلاعیه ای اعلام کرد: با آرزوی قبولی عبادت‌های مؤمنین در ماه مبارک رمضان نظر آیت‌الله العظمی مظاهری در خصوص «زکات فطره» و «کفّاره» به شرح ذیل اعلام می‌شود:

۱) میزان زکات فطرۀ مکلّفینی که فقیر نیستند، برای خودشان و اشخاص تحت تکفّل، به‌ازای هر نفر، تقریباً سه کیلوگرم گندم یا جو یا خرما یا برنج و مانند آن است که باید به مستحق بدهند و اگر پول یکی از اینها را هم بر اساس قیمت رایج محلّ زندگی خود بپردازند کافی است.

این مبلغ، امسال بنابر اعلام نظر کارشناسان مربوطه، برای گندم حدود هفتاد تا هشتاد هزار تومان با توجه به اختلاف قیمت در مناطق مختلف کشور برآورد شده است. در خصوص سایر مواد غذایی با توجّه به اینکه قیمت آنها در شهرهای مختلف متفاوت است مؤمنین می‌توانند معادل مقادیر مذکور را براساس قیمت محلّ زندگی خود بپردازند.

۲) کفّارۀ افطار غیر عمدی روزه، به ازای هر روزه، حدود ۷۵۰ گرم طعام نظیر گندم یا پول آن است و کفّارۀ عمدی افطار روزه، به‌ازای هر روزه، شصت برابر آن می‌باشد.

خبر پیشنهادی:  نگرانی‌ها از تداوم نوسانات ارز در ایران

مبلغ کفّارۀ غیر عمد توسط کارشناسان برای هر روزه، حدود بیست هزار تومان برآورد می‌شود.

۳) خرید سایر نیازمندی‌های متعارف فقرا اعم از خوراکی و غیر خوراکی با مبالغ زکات فطره یا با مبالغ کفّاره و تحویل به آنان جایز است و نیز انتقال مبالغ زکات فطره یا کفّاره به حساب آنان مانعی ندارد و لازم نیست عین پول به آنها پرداخت شود.

۴) زکات فطرۀ کسانی که در شب عید فطر مهمان هستند یا افرادی نظیر کارگران، کارمندان و سربازان که در محلّ کارشان غذای روزانه به آنها داده می‌شود بر عهدۀ خودشان می‌باشد.

۵) کسی که نماز عید فطر می‌‌خواند مستحب است زکات فطره را پیش از نماز عید بدهد و اگر نماز عید نمی‌‌خواند می‌‌تواند ادای فطریه را تا ظهر عید به تأخیر اندازد

برچسب ها : ، ،