کار روی پتروشیمیهای فراسرزمینی با همت متخصصان داخلی آغاز شده است
به گزارش نماد اقتصاد، جواد اوجی در حاشیه بازدید از هفدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برگزاری نمایشگاههایی مانند ایرانپلاست سبب شده است تا در جریان تازهترین دستاوردهای صنعت پلاستیک طی یکسال اخیر قرار بگیریم.
وی افزود: ایران پلاست تنها برگزاری یک نمایشگاه نیست، بلکه بحث ارائه توانمندیها، تجهیزات و ادواتی که در این حوزه اتفاق میافتد، است. این رویداد فرصتی مطلوب برای تولیدکنندگان است در جریان توانمندی یکدیگر در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی و… قرار گیرند.
وزیر نفت با اشاره به دیپلماسی وزارت نفت در دولت سیزدهم گفت: جدای از ورود به موضوع پالایشگاههای فراسرزمینی، کار روی پتروشیمیهای فراسرزمینی را هم با همت متخصصان و سازندگان توانمند در کشور آغاز کردهایم.
اوجی در زمینه همکاریهای وزارت نفت با روسیه، تصریح کرد: اکنون ما قرارداد توسعه هفت میدان بزرگ نفتی را با شرکتهای بزرگ و توانمند روس داریم که فازهای نخست بعضی از این میدانها هم به تولید رسیده است. تفاهمنامههایی هم در بخش بالادست و پاییندست با شرکتهایی از جمله گازپروم روسیه داریم که امیدواریم این تفاهمنامهها بهزودی به قرارداد تبدیل شود.
وی درباره تازهترین اقدامهای وزارت نفت برای توسعه میدان آرش، گفت: همانطور که پیش از این نیز گفتهایم و وزارت امورخارجه هم پیش از این اعلام کرده است؛ جمهوری اسلامی ایران از سهمی که در میدان آرش دارد نخواهد گذشت.
وزیر نفت ادامه داد: الحمدالله با مذاکراتی که از سوی وزارت امور خارجه انجام شده، مانند دیگر میدانهای مشترک که با همسایگان از مسیر مذاکره توسعه میدهیم، انتظار داریم مباحث مربوط به این میدان را هم از طریق مذاکره با طرف کویتی حل و فصل کنیم.
اوجی درباره تازهترین اقدامها درباره پتروشیمی میانکاله، یادآور شد: هر طرحی که در کشور مجوز سازمان حفاظت محیط زیست را دریافت کرده باشد، عملیاتی میشود.
ورود به بخش زنجیره ارزش تحریمناپذیر است
وی درباره صادرات میعانات گازی نیز تصریح کرد: فروش میعانات گازی یکی از دغدغههای این دولت در آغاز کار خود بود. متأسفانه در دولت قبل نزدیک به ۷۸ میلیون بشکه میعانات گازی روی آب داشتیم. پیشنهادهایی هم در این ارتباط داده بودند که مکاتبات وزیر پیشین نفت با رئیسجمهوری پیشین و ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم مبنی بر خرید ۱۲ کشتی برای ذخیره میعانات گازی موجود است.
وزیر نفت ادامه داد: الحمدالله با آغاز بهکار دولت سیزدهم و تلاش جهادی در وزارت نفت بازارهای مطلوبی را در این بخش پیدا کردیم، هم مصارف میعانات گازی در کشور افزایش یافت و هم بازارهای بسیار مطلوبی در بخش صادرات پیدا کردیم.
اوجی، تولید میعانات گازی ایران را نزدیک به ۷۰۰ تا ۷۵۰ هزار بشکه در روز اعلام کرد و گفت: ما در بحث میعانات گازی جدای از اینکه هیچ بشکهای روی آب نداریم، تعهدها و مصارفی هم که در این بخش داریم بیش از تولیدمان است.
وی درباره برنامه دولت در زمینه تکمیل زنجیره ارزش تصریح کرد: در دو دهه گذشته توجهی از سوی دولتها در بخش زنجیره ارزش بهویژه در بخش پتروشیمی نشده بود و بیشتر سرمایهگذاری در زمینه تولید مواد پایه یا صنایع مادر پتروشیمی بود، اما در این دولت خوشبختانه طرحهای زیادی شناسایی و مطالعات آنها انجام و عملیات اجرایی بعضی از این طرحها نیز بیشتر از سوی بخش خصوصی آغاز شده است.
وزیر نفت با بیان اینکه بنا داریم تا پایان دولت سیزدهم تا جایی که امکان دارد وارد زنجیره ارزش شویم، زیرا ورود به بخش زنجیره ارزش تحریمناپذیر است، گفت: ورود به این بخشها ارزآوری خوب، اشتغالزایی، جلوگیری از خامفروشی و تحقق اقتصاد مقاومتی را به همراه دارد.
اوجی با بیان اینکه با وجود تحریمها بیش از ۲۱۲ شرکت خارجی در این نمایشگاه شرکت کردهاند، افزود: دیگر آرام آرام تحریمها برای صنعت نفت و گاز ایران بیمعنا و بیاثر میشود. ما به همت ۱۰ هزار متخصصی که در صنعت نفت داریم توانستهایم به دستاوردهای خوبی در این بخش دست یابیم. در بحث صادرات هم هر جایی که اراده کنیم، صادرات را انجام میدهیم.
وی با اشاره به رشد خوب تولید نیز گفت: رشد گروه اقتصادی نفت و گاز براساس اطلاعات بانک مرکزی، در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بیش از ۱۰ درصد بوده است که از بالاترین رشد اقتصادی نسبت به دیگر گروههای اقتصادی حکایت دارد، علت هم مشخص است، زیرا تولید نفت و گاز و فرآوردههای نفتی و محصولات پتروشیمی افزایش یافته است.