تاریخ انتشار : دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۹:۲۱
کد خبر : 29583

از ایجاد مجتمع های اداری تا واگذاری امور در برنامه اصلاح نظام اداری

مردم از کلاف سردرگمی اداری رها می‌شوند؟

مردم از کلاف سردرگمی اداری رها می‌شوند؟
دولت در شرایطی برنامه اصلاح نظام اداری را استارت شد که به نظر می رسد شاه بیت این برنامه ایجاد مجتمع های اداری در شهرهای زیر 70 هزار نفر جمعیت به منظور جلوگیری از سرگردانی ارباب رجوع است.

به گزارش نماد اقتصاد، تعدد ادارات، موازی کاری برخی دستگاه‌ها و در عین حال وجود حلقه ارتباطی میان دستگاه‌های مختلف در حالی سردرگمی اداری را برای ارباب رجوع به وجود آورده است که با وجود الکترونیک شدن برخی خدمات اما همچنان پیگیری امور اداری کابوسی برای مردم است؛ از این اداره به آن اداره از این طبقه به آن طبقه !

در حالی که دولت ها برای رهایی از این وضع در مقاطع مختلف اقداماتی از قبیل الکترونیک کردن برخی خدمات و ایجا میزهای خدمت موقت انجام داده اند اما هیچ کدام از این ها نتوانسته است به درستی گره این کلاف سردرگم اداری را بگاشید. اینک دولت چهاردهم نیز برنامه ای تحت عنوان اصلاح نظام اداری را ابلاغ نموده است. برنامه ای که عنوان شده است دستگاه‌های اجرایی موظف هستند حداکثر ظرف دو ماه( از تاریخ 26 دی ماه) برنامه‌ عملیاتی اجرای تکالیف خود را با تعیین اهداف کمی، تدوین کرده و پس از تأیید و ابلاغ سازمان اداری و استخدامی اجرا کنند.

ایجاد مجتمع های اداری

در این رابطه علاءالدین رفیع‌زاده معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی در یک برنامه تلویزیونی به تشریح جزئیات برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم پرداخت و گفت: با بررسی تجربه کشورهای مختلف و مطالعه عوامل تأثیرگذار، برنامه‌ای نهایی تدوین و ابلاغ شد. تا زمانی که نظام اداری پویا، پاسخگو و کارآمد نشود، توسعه کشور امکان‌پذیر نخواهد بود. عملکرد صحیح نظام اداری موجب افزایش رضایتمندی و اعتماد مردم به دولت و حاکمیت خواهد شد.

معاون رئیس‌جمهور افزود: برنامه اصلاح نظام اداری شامل شش محور و ۴۸ اقدام عملیاتی است که دستگاه‌های اجرایی موظف به اجرای آن هستند. به همه دستگاه‌ها ابلاغ کردیم که تمام این ۴۸ اقدام در شش محور مشخص، مبنای ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی خواهد بود،

انتقال تصدی‌‎های قابل واگذاری به بخش خصوصی، انتقال امور قابل واگذاری به شهرستان‌ها و استان‌ها و انتقال تصدی‌های قابل واگذاری به نهادهای عمومی غیردولتی از جمله مواردی است که در این برنامه دیده شده است. او در این باره اضافه کرد::دیگر در شهرستان‌های زیر ۷۰ هزار نفر جمعیت، به سمت ایجاد ادارات مختلف نمی‌رویم. همه این‌ها در قالب مجتمع‌های اداری جمع خواهند شد و تمام نهادها در این مجتمع‌ها میز خاص خود را خواهند داشت و ذیل فرماندار و استاندار فعالیت خواهند کرد.

حجیم مانند بهداشت و آموزش و پرورش

وی گفت: استاندارسازی نیروی انسانی دستگاه‌های اجرایی، یکی از اهداف اصلی این محور است. وزارت‌خانه‌های آموزش و پرورش و بهداشت از دستگاه‌های حجیم ما هستند. ما دنبال یک استاندارد مشخص هستیم. یعنی اگر بیمارستانی تاسیس و یک تخت تعبیه می‌شود باید بدانیم که آن تخت چند نفر نیرو می‌خواهد. اگر می‌خواهیم مجوز معلم بدهیم باید بدانیم به‌ازای چند دانش‌آموز چند معلم نیاز داریم و بر آن اساس مجوز صادر کنیم. باید مشخص کنیم که روش‌های سنجش ما براساس چه معیارهایی است. اصلاح نظام انتصاب و ارتقای مدیران و بازطراحی نظام آموزش و ارتقای آن‌ها، برای این‌ها برنامه مشخص داریم.

انتهای پیام

خبر پیشنهادی:  خیز بزرگ دولت برای انرژی تجدیدپذیر/ ضرورت تدوین سند راهبرد ملی پیشرفت صنعتی

برچسب ها :

ناموجود