دلیل تعلل در اجرای برنامه‌های خودروسازان را نمی‌دانیم

به گزارش نماد اقتصاد، آرش محبی‌نژاد در گفت وگو با یک برنامه رادیویی با بیان اینکه امروز و با این تعلل در تصمیم گیری نقض غرض شده است، ادامه داد: سوال ما از مسئولان این است که منتظر چه هستید؟ و چرا نقدینگی لازم به زنجیره تامین خودروسازی نقدینگی تزریق نمی‌شود؟

دبیر انجمن قطعه سازان کشور بیان داشت: نیک می‌دانیم که این مساله اثر مهار تورمی دارد؛ یعنی هر چقدر تولید افزایش یابد تورم کاهشی خواهد شد، به خصوص اینکه در ماه‌های پایانی سال به سر می‌بریم و باید تقاضای واقعی بازار با دریافت خودروی با کیفیت و با تیراژ بالا پاسخ داده شود.

 محبی نژاد خاطرنشان کرد: هرچقدر نقدینگی مورد نیاز وارد زنجیره تامین شده و تیراژ تولید افزایش یابد، مردم کمتر هزینه اختلاف قیمت کارخانه‌ای و بازاری را خواهند پرداخت.

وی گفت: امروز کمتر مردم عادی موفق می‌شوند که خودرو از درب کارخانه دریافت کنند، مگر چند نفر بالای ۱۸ سال گواهینامه‌دار داریم که تا امروز خودرو نخریده باشند؟ ؛ پُر واضح است که عده ای خاص خودروها را می‌خرند.

وی بیان داشت: مطابق صحبتی که پیشتر انجام شده بود، مقرر بود افزایش عرضه خودرو به سرعت اتفاق بیفتد و حتی مازاد بر تولید برنامه‌ای داشته باشیم.

محبی نژاد خاطرنشان کرد: زنجیره تامین خودروسازی کشور به شرط تامین مایحتاج اصلی (یعنی نقدینگی و منابع) آمادگی تولید سالیانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو را دارد. با مازاد عرضه، حباب بازار شکسته خواهد شد و قیمت‌های بازاری به کارخانه‌ای نزدیک می‌شود.

دبیر انجمن قطعه سازان کشور تاکید کرد: صحبت‌های اخیر اینجانب ناظر بر «شرایط تا به امروز» بوده که با وجود افزایش قیمت خودرو اما نقدینگی مورد انتظار به زنجیره تامین تزریق نشد و اتفاقی جهشی در افزایش تیراژ تولید نداشتیم. در صورتی که ما قادر به انجام این کار هستیم و در گذشته نیز آن را ثابت کرده‌ایم.

‏وی اظهار داشت: انتظار می‌رفت خودروساز مجوز یک سری فروش و پیش فروش را صادر می کرد، اما شاهد عرضه قطره چکانی هستیم.

دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو کشور اضافه کرد: از سوی دیگر عملکرد شدیداً انقباضی بانک‌ها در ارائه تسهیلات را شاهدیم.

وی تاکید کرد: امروز در ماه های پایانی سال به سر می‌بریم و موضوع زمان برای ما بسیار مهم است. مسئولان نباید از تزریق نقدینگی به بخش مولد اشتغال زا بترسند، همچنین نباید موضوع تورم انتظاری که در ذهن دارند (به طور مثال موضوع افزایش پایه پولی پیش کشیده می‌شود) را مدام مطرح کرده و بخش تولید را از نقدینگی محروم کنند.

محبی نژاد اظهار داشت: در صورتی که نقدینگی وارد بخش مولد اشتغال زا شود و تولید افزایش یابد، قیمت‌های بازاری خودرو به قیمت کارخانه ای نزدیک خواهد شد.

وی تصریح کرد: تنها راه مهار تورم، افزایش تولید است و راه دومی وجود ندارد.