۲۱۲۶ ملک برای مولدسازی شناسایی شده است
به گزارش نماد اقتصاد، سیداحسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه در نشست قبل در خصوص رشد تولید گزارشی را مبتنی بر آمار بانک مرکزی خدمت شما ارائه کردم و در این نشست 2 آمار مهم دیگر را در مورد وضعیت تولید در سال جاری عرض می کنم، گفت: آمار نشست قبل در خصوص وضعیت رشد صنایع بزرگ در 4 فصل سال گذشته بود و در این نشست رشد تولید و فروش شرکتهای بزرگی بورسی در دوماهه امسال را اعلام می کنم
وی افزود: بررسی وضعیت ماهانه تولید و فروش شرکتهای بورسی این خوبی را دارد که وضعیت تولید کشور را با نسبت به بقیه شاخصها، با فاصله زمانی کمتر به اطلاع سیاستگذاران و فعالین اقتصادی میرساند.
خاندوزی با بیان اینکه بر اساس تازه ترین گزارش، در اردیبهشت ماه امسال شاخص تولید و فروش شرکتهای بزرگ نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب 10 و 10.7 درصد افزایش یافته است، گفت: همچنین شاخص مذکور در حوزه تولید و فروش شرکتها نسبت به ماه قبل(یعنی فروردین) به ترتیب 21.8 و 44.5 درصد رشد کرده است.
خاندوزی بیان داشت: این آمار جهش بزرگی را از اردیبهشت 1397 به بعد نشان میدهد.
سخنگوی اقتصادی دولت با بیان اینکه از مجموع 15 رشته گروهی که در تشکیل این شاخص حضور دارند، 8 رشته در اردیبهشت امسال رشد 2 رقمی نسبت به ماه مشابه سال قبل داشتند، تصریح کرد: حوزه «خودرو و قطعات» با رشد 38 درصدی پیشتاز تمام صنایع دیگر بود و همچنین بخش «تجهیزات برقی» با رشد 33 درصدی «دارو» با رشد 29 درصدی و «ماشین آلات و تجهیزات» با رشد 28 درصدی در صدر صنایع با رشد بالا قرار گرفتند.
وی افزود: «بخش تولیدات غذایی» که در گزارش بانک مرکزی پس از چالشهایی که در 2 فصل اول سال قبل به دلیل حذف ارز ترجیحی، رشد مثبت داشت، در این گزارش جدید نیز رشد 18 درصدی در اردیبهشت 1402 نسبت به ماه مشابه سال قبل ثبت کرده است.
وزیر اقتصاد و دارایی ادامه داد: رشد بخشهای «ماشین آلات و تجهیزات» و همچنین «صنایع غذایی» نوید دهنده چشم انداز مثبتی در حوزه تشکیل سرمایه (و به تبع آن رشد تولید در ماههای آتی) و رونق عرضه محصولات غذایی در بازار به منظور کاهش تورم مصرف کننده است.
خاندوزی در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر آمار و عملکرد طرح مولدسازی دارایی های دولت، گفت: مولدسازی در قوانین بودجه سالهای اخیر مورد تاکید بوده است ولی به دلیل موانع و مقاومتهای دستگاههای اجرایی، عملکرد پایین بود.
وی افزود: طبق آخرین ارقام 2126 ملک دولتی به عنوان اموال مازاد دستگاهها شناسایی شد که 1439شرکت به تصویب هیات عالی مولدسازی رسیده و وارد فرایند ارزش افزایی و مولدسازی شده اند و بازدید از املاک بزرگ دولتی در استانها از سمت دبیرخانه هیات عالی انجام شده است و تالار اختصاصی مولدسازی را طی هفته های آینده در بورس کالا رونمایی خواهیم کرد تا صاحبنظران به شکل برخط وضعیت اموال مازاد را رصد کنند تا آن ملک را به یکی از روشها، مولدسازی کنند.
خاندوزی در ادامه پاسخ به خبرنگاران خاطرنشان کرد: بازدیداز املاک بزرگ استانهای تهران، گیلان،زنجان،گلستان،خراسان رضوی، اصفهان، مازندان، البرز وکرمان انجام شده است؛ تفاهمنامه سه جانبه بین کانون کارشناسان رسمی دادگستری و مرکز وکلا و مشاوران قوه قضائیه منعقد شده است، هدف این تفاهم نامه، فراهم شدن زمینه قیمت گذاری سریع، دقیق و شفاف دارائیهای مازاد دولت است.
سخنگوی اقتصادی دولت خاطرنشان کرد: از جمله اقدامات جزئیتر در استانها:در خراسان رضوی، مجموعه رفاهی طرقبه با مساحت 7 هکتار متعلق به وزارت اقتصاد، مازاد بودنش به تصویب رسید، مازاد بودن زمینی به مساحت 32 هکتار متعلق به بانک سپه به تصویب رسید، همچنین طرحهای اولویت دار از استانداران استعلام و کمیته ای به منظور پایش طرحهای عمرانی نیمه تمام تشکیل شد.
خاندوزی همچنین با بیان اینکه مولدسازی را از وزارت اقتصاد شروع کردیم و ملکی رفاهی در طرقبه مشهد جزو املاک مولدسازی است گفت: زمینی 32هکتاری متعلق به بانک سپه در هیات مولدسازی تصویب شد و در مسیر مولدسازی است.
نظر دولت درمورد انتخابات اتاق بازرگانی همان نظر دستگاههای نظارتی است
خاندوزی درخصوص نظر دولت درباره انتخابات اخیر اتاق بازرگانی گفت: تقویت رابطه و تعادل بین دولت و اتاق های سه گانه جزو راهبردهای دولت است ولی درمورد انتخابات اخیر اتاق بازرگانی، نظر دولت همان نظر دستگاههای نظارتی است.
سخنگوى اقتصادى دولت با اشاره به خوشبینی صنایع به چشم انداز اقتصادی کشور، گفت: شاخص مدیران خرید صنعت در اردیبهشت امسال به عدد 66.96 رسید و از زمان ارائه این شاخص بیشترین مقدار خود را ثبت کرده است.
وی افزود: این شاخص از «مقدار تولید»، « میزان سفارشات جدید»، «سرعت تحویل سفارش»، «میزان استخدام»، «صادرات»، «فروش محصولات» و «انتظارات تولید در ماه آینده» تشکیل شده است.
خاندوزی با بیان اینکه زیر شاخص «مقدار تولید» با ثبت عدد 73.78 بیشترین مقدار از ابتدای تولید این شاخص تاکنون را به خود اختصاص داد، تصریح کرد: همچنین «میزان سفارشات جدید» نیز با عدد 70.09 درصد بیشترین مقدار از ابتدای تولید این شاخص تاکنون بوده است.
سخنگوی اقتصادی دولت در خصوص با اشاره به اینکه شاخص انتظارات تولید در ماه آینده نیز نشان دهنده انتظارات خوش بینانه اکثر صنایع در خردادماه است، اظهار داشت: در خصوص شامخ کل اقتصاد نیز با ثبت عدد 57.30 رکورد بیشترین مقدار از زمان ارائه گزارش این شاخص برای کل اقتصاد(یعنی 44 ماه اخیر) در اردیبهشت ماه زده شد.
وی ادامه داد: این شاخص نیز از زیر شاخصهای « شاخص میزان فعالیتهای کسب و کار»، « شاخص میزان سفارشات جدید»، « شاخص موجودی مواد اولیه»، «شاخص میزان صادرات کالا و خدمات»، «شاخص فروش» و «شاخص انتظارات ماه آینده» تشکیل میشود.
وی با بیان اینکه در تمامی این زیرشاخصها نیز اعداد ثبت شده برای اردیبهشت 1402 بالاترین ارقام را از ابتدای تولید این شاخص گزارش شده است، خاطرنشان کرد: بنابراین 2 شاخص «شامخ مدیران صنعت» و «شامخ مدیران اقتصاد» هر دو ثبت رکورد کم سابقهای را در اردیبهشت امسال نشان میدهد.
وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه تامین مالی تولید از بازار سرمایه افزایش یافت، خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین عوامل رشد تولید، تامین مالی است.
وی افزود: با توجه به اینکه منابع بانکی با محدودیتهایی مواجه است، دولت در صدد استفاده از ابزارهای جدید است.در این زمینه، تامین مالی تولید از بازار سرمایه مورد توجه جدی دولت است.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه در همین راستا در 3 ماهه نخست امسال 3 اقدام مهم «عرضه اولیه» «انتشار اوراق شرکتی» و «افزایش سرمایه شرکتهای بورسی» رقم خورد، اظهار داشت: در خصوص عرضه اولیه در بورس، امسال 9 عرضه اولیه در بورس به ارزش 9 هزار میلیارد تومان انجام شد. این عدد در 3 ماهه سال گذشته 8 عرضه اولیه بود.
وی افزود: همچنین 12 هزار میلیارد تومان انتشار اوراق شرکتی انجام شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 2هزار و 500 میلیارد تومان افزایش داشته است.
خاندوزی بیان داشت: افزایش سرمایه شرکتهای بورسی نیز در 3 ماهه نخست امسال 81 هزار میلیارد تومان بود.این میزان در سه ماهه سال گذشته 33 هزار میلیارد تومان بوده که حاکی از رشد 145 درصدی است.
خاندوزی ضمن اشاره به کاهش شدید رشد نقدینگی در ۳ ماهه اول سال ۱۴۰۲، اظهار داشت: موتورهای تورم زای کشور از جمله رشد نقدینگی از سوی دولت کنترل شده اندو این اقدام، کاهش تورم را رقم زده است.
وی با بیان اینکه نرخ رشد نقدینگی سه ماهه امسال نسبت به اسفند ۱۴۰۱ معادل ۳.۹ درصد بوده است، تصریح کرد: این عدد نسبت به همین عدد در سه ماهه اول ۱۳۹۹ کمترین مقدار است و این نشاندهنده پایداری دولت در کنترل نقدینگی کشور است.
وزیر اقتصاد بیان داشت: رشد نقدینگی در سه ماهه سال ۱۴۰۱ معادل ۵.۶ درصد، سه ماهه سال ۱۴۰۰ ۶.۶ درصد و سه ماهه سال ۱۳۹۹ ۷.۵ درصد بوده است.
خاندوزی ادامه دار بودن روند نزولی تورم را مورد اشاره قرار داده و گفت: پایبندی دولت به برنامه کنترل نقدینگی منجر به تداوم روند کاهش تورم شده است.
سخنگوی اقتصادی دولت با تاکید بر اینکه گزارش تازه مرکز آمار ایران از نرخ تورم مصرف کننده در خرداد ماه 1402، نکات بسیار حائز اهمیت و امیدوار کننده ای دارد، بیان کرد: نرخ تورم نقطه به نقطه مصرف کننده در این ماه 12 درصد در مقایسه با ماه قبل کاهش یافت و این اتفاق بیانگر حرکت تورم به سمت سطوح پایین تر است.
وی افزود: تورم ماهانه خرداد ماه در حدود 2 درصد ثبت شد؛ در حالی که نرخ تورم ماهانه در ماه های دی (1401) تا اردیبهشت ماه 1402 به ترتیب 4.3 درصد، 3.5 درصد، 4.7 درصد، 3.7 درصد و 2.8 درصد بوده است.
خاندوزی خاطرنشان کرد: با توجه به استمرار روند نزولی رشد نقدینگی در سال جاری، ثبات نسبی بازار ارز و همچنین کاهش التهابات در بازارهای جهانی، پیش بینی می کنیم روند نزولی تورم با شتاب مناسبی در ماه های آتی ادامه یابد.
خاندوزی ضمن بیان اینکه در حوزه سرمایه گذاری بخش غیردولتی نه تنها در سال ۱۴۰۱نسبت به سال ۱۴۰۰ شاهد رشد بودیم بلکه روند مدکور در سالجاری نیز ادامه یافته است، تصریح کرد: تا ۱۰ تیرماه یعنی ۱۰۰ روز ابتدایی امسال، پرداختهای بودجه عمرانی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸۰ درصد افزایش داشته است.
سخنگوی اقتصادی دولت با بیان اینکه مجموع خاموشیها در سال جاری کاهش یافته و در حوزه کارگاههای صنعتی کوچک و متوسط که ۹۰ درصد مشترکان صنعتی کشور را شامل می شوند تلاش وزارت نیرو عدم اعمال محدودیت است، اظهار داشت: مدیریت مصرف برای صنایع بزرگ با تناوب پیش بینی پذیر به صورت یک نیم روز در هفته صورت گرفته است.
وی افزود: در مجموع تامین برق صنایع در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته است.
خاندوزی با بیان اینکه براساس قانون بودجه، ظرفیت انتشار اوراق مالی اسلامی در سال جاری، 187 هزار میلیارد تومان است. اما در سه ماهه اول عملکردی در این زمینه نداشته ایم، اظهار داشت: ان شاء الله بعد از صدور مجوزهای لازم از سوی سازمان بورس از هفته آتی شاهد انتشار و عرضه اوراق خواهیم بود.
وی ادامه داد: اما در عین حال در سه ماهه امسال، حدود 25 هزار و 500 میلیارد تومان توسط خزانه داری بابت تسویه اصل و سود اوراق منتشر شده در سنوات گذشته پرداخت شده است.
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه افزایش سقف تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن در شهرها از 100 میلیون تومان به حدود 400 میلیون تومان در سال 1400 و افزایش این تسهیلات به 550 میلیون تومان برای کلیه مناطق شهری کشور در سال 1402، بیان کرد: تاکنون 51.6 هزار میلیارد تومان تسهیلات ساخت مسکن در مناطق شهری پرداخت شده است.
وی افزود: همچنین افزایش سقف تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن در مناطق روستایی از 100 به 200 میلیون تومان در سال 1402 صورت گرفت.
خاندوزی با اشاره به پرداخت 8.1 هزار میلیارد تومان تسهیلات ساخت مسکن در مناطق روستایی، اظهار داشت: آغاز عملیات اجرایی 1.3 میلیون واحد مسکونی در قالب « برنامههای تأمین مسکن» « نوسازی بافت فرسوده شهری» « نوسازی مسکن روستایی» « پرداخت تسهیلات ساخت مسکن به خودمالکین»؛ بصورت جزئی ترپیشرفت پروژه تا اواسط خرداد به شرح ذیل است:
واگذاری انفرادی و گروهی زمین: 191.946 واحد، واحدهای حمایتی تعریف شده موثر بصورت انبوه سازی: 541.061 واحد، نیروهای مسلح: 124.908 واحد در حال ساخت، بافتهای فرسوده شهری: 123.948 واحد، خودمالکین شهری: 95.578 واحد عقد قرارداد شده است، خود مالکین روستایی: 244.306 واحد عقد قرار داد شده و در مجموع 1.321.749 واحد مسکونی تا نیمه خرداد امسال در فرایند ساخت قرار گرفته است.
وی افزود: برای کاهش قیمت تمام شده مسکن ملی، تفاهم نامه ای بین وزارت راه و شهرسازی و صمت به امضا رسیده و مقرر شده فولاد و سیمان بعنوان دو مورد از مهمترین مصالح ساختمانی بصورت انبوه و با قیمت مناسب در اختیار سازندگان مسکن ملی قرار بگیرد تا قیمت غیرواقعی مصالح عاملی برای افزایش بیشتر قیمت مسکن ملی نباشد.
خاندوزی به آخرین وضعیت وثیقه گذاری هوشمند اشاره کرده و گفت: فرایند استقرار سامانه توثیق هوشمند و عقد تفاهمنامه با بانکهای کشور در حال انجام است و تاکنون 13 بانک درخواست استفاده از این سامانه را داشته اند.
وی افزود: از این تعداد 4 بانک به سرویسهای توثیق در محیط عملیاتی دسترسی پیدا کرده اند که شامل بانک ملی، بانک مهر، بانک رسالت و بانک صادرات است. همچنین تاکنون 1122 نفر از طریق توثیق اوراق بهادار خود در سامانه موفق به اخذ تسهیلات شده اند. این تعداد 31 میلیون و 393 هزار و 200 ورقه سهام را با استفاده از سامانه به عنوان وثیقه دریافت تسهیلات ارائه کرده اند.
خاندوزی ابراز امیدواری کرد که این میزان با تکمیل استقرار سامانه در بانکهای کشور افزایش پیدا کند و گفت: دولت در صدد است تا فرایند تکمیل استفاده از سامانه ستاره را در 13 بانک مذکور به سرعت اجرایی کند.
وی افزود: امیدواریم مجلس با اصلاحات پیشنهادی دولت برای صندوقهای بازنشستگی موافقت کند