تفاهمنامه همکاری مناطق آزاد با سازمان فناوری اطلاعات ایران امضا شد
به گزارش نماد اقتصاد، این تفاهمنامه همکاری دوشنبه (۱۲ دیماه)، بین «رضا مسرور» دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی و «محمد محسن صدر» رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران و با حضور مدیران و معاونین دبیرخانه شورایهای و سازمان فناوری اطلاعات به امضا رسید.
رضا مسرور، دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در این نشست بر هوشمندسازی مناطق آزاد کشور تاکید کرد و گفت: هدف ما در دبیرخانه شورایعالی بر این است که مناطق آزاد کشور را به مناطق نسل هفتم که همان اقتصاد دیجیتال تبدیل کنیم.
مسرور، موضوع هوشمندسازی مناطق آزاد را حائز اهمیت دانست و افزود: هوشمندسازی در بخشهای مختلف بنادر، لجستیک، گردشگری و … قابل اجراست. روسای مناطق آزاد با موضوع پنجره واحد خدمات الکترونیک آشنا هستند و علاقمندند با همکاری وزارت ارتباطات و سازمان فناوری اطلاعات پروژههای تاثیرگذار در این مناطق اجرا کنند.
وی گفت: مناطق آزاد کشور این ظرفیت را دارد که در تصمیمگیریهای دولت در خصوص ناترازیهایی مثل ناترازی انرژی و یا بنزین و امثالهم به عنوان پایلوت عمل کند تا پس از شناسایی معایب و مزایا به کل کشور تعمیم داده شود.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی افزود: امیدوارم با همکاری دو سازمان اتفاقات خوبی در بخش فناوری و هوشمندسازی اطلاعات در مناطق آزاد کشور شاهد باشیم.
مناطق آزاد میتوانند در طرحهای پیشران دولت به صورت پایلوت عمل کنند
محمد محسن صدر، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران نیز در این نشست گفت: وقتی از توسعه صحبت میشود، یادآور مناطق آزاد است. در این مناطق تصمیمگیری در حوزه توسعه راحتتر انجام میشود.
صدر افزود: مسیر توسعه از شاهراه فناوری میگذرد و قابل مقابله نیست. توسعه می بایست برپایه فناوری اطلاعات و زیرساختهای نرم افزاری و ارائه خدمات صورت گیرد.
وی با بیان اینکه مناطق آزاد میتوانند در طرحهای پیشران دولت به صورت پایلوت در نظر گرفته شوند گفت: ما از مناطق آزاد میتوانیم به عنوان شهر یا جزیره هوشمند بهرهبرداری کنیم و در قالب اپلیکیشن هاب مالی متمرکز با محل درآمد مشخص برای این مناطق ایجاد کنیم.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با تاکید بر اینکه برای توسعه اقتصادی کشور راهی بجز حکمرانی داده نیست افزود: اگر دادهها را تقویت نکنیم نمی توانیم ایده جدیدی در حوزه فناوری تعریف کنیم.
صدر با بیان اینکه در مناطق آزاد به دنبال یکپارچهسازی خدمات هستیم گفت: در نظر داریم در مناطق آزاد یک سوپراپلیکیشن با مدیریت مناطق ایجاد کنیم که دبیرخانه بتواند عملکرد مناطق را در لحظه رصد کند.
وی بر ایجاد زون صادرات خدمات فنی در مناطق آزاد کشور نیز تاکید کرد و افزود: با ایجاد زون صادرات میتوانیم یک منطقه را پایلوت کنیم و به سایر مناطق تعمیم دهیم. با این شیوه زمینهای برای اشتغال جوانان فراهم میشود که بدون خروج از کشور در بحث پروژههای خارجی مشارکت و مدیریت داشته باشند.
گفتنی است، این تفاهم نامه در 10 ماده تنظیم شده است که میتوان به موضوعاتی همچون فراهم سازی زمینه میزبانی (Hosting) در ابر دولت کشور و ایجاد زیرساختهای ارتباطی با همکاری زیرمجموعههای وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات در مناطق آزاد کشور اشاره کرد.
این تفاهم نامه همکاری روز چهارشنبه (۱۲دیماه) در محل دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به امضای طرفین رسید.
انتهای پیام
منبع: فرینا