بازدید اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی از اروندرود
به گزارش نماد اقتصاد، اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در جریان این بازدید، از پایگاه دریایی سپاه در اروندرود دیدن کرده و با حضور در یادمان شهدای والفجر ۸ در کرانه شرقی اروندرود، با شهدای هشت سال دفاع تجدید میثاق کردند.
اعضای این کمیسیون همچنین از نوار ساحلی بندر اروندکنار و نوار ساحلی این منطقه بازدید کردند.
سیدمحمد مولوی نماینده مردم آبادان که همراه اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی حضور دارد، هدف از سفر اعضای این کمیسیون بررسی مشکلات آبراه اروندرود، پیگیری بازارچه مرزی اروندکنار، پیگیری راه اندازی دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در منطقه آزاد اروند و بررسی مسایل مرزی و دریایی منطقه بیان کرد.
گشت دریایی در آبراه اروندرود و بررسی مشکلات و چالشهای لایروبی اروندرود و حضور در دهانه خلیج فارس از دیگر برنامههای اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بود.
ابراهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در جریان بازدید از اروندرود گفت: لایروبی اروندرود و بازگشت این فرصت مطلوب اقتصادی که یک موقعیت سوق الجیشی است برای مجلس شورای اسلامی حائز اهمیت است.
وی خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی و دولت با اراده جدی لایروبی اروندرود را پیگیری خواهند کرد تا یکی از مطالبات مردم آبادان و خرمشهر محقق شود.
عزیزی، صنعت گردشگری دریایی را یکی از فرصتهای مطلوب اقتصادی آبراه اروندرود بیان کرد و افزود: مسئولان وزارت امور خارجه مکلف هستند لایروبی اروندرود را با تعامل با کشورعراق با حساسیت و دقت پیگیری کنند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در برنامه هفتم توسعه بر لایروبی اروندرود تاکید شده است.
سیدعلاالدین بروجردی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه منطقه حساس آبراه اروندرود برای جمهوری اسلامی ایران به لحاظ اقتصادی و دفاعی حایز اهمیت است گفت: این موضوع یک طرح ملی است و فقط مربوط به استان خوزستان نیست و باید لایروبی آن در کمترین زمان ممکن شروع شود.
بروجردی گفت: عملیات لایروبی اروندرود پس از تخصیص اعتبار لازم باید اجرایی شود.
وی با ابراز نگرانی از کاهش شدید عمق اروندرود گفت: عمق این آبراه مهم به دلایل مختلف از ۱۲به ۲ متر کاهش یافته که باعث شده شناورهای تجاری با تناژ بالا نتوانند در این آبراه تردد کنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: تردد و پهلوگیری شناورهایی که میتوانند در توسعه اقتصادی کشور نقشآفرین باشند مبتنی بر لایروبی این آبراه مهم و راهبردی است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با انتقاد از بی توجهی کشور عراق در لایروبی اروندرود که براساس توافقنامه الجزایر برعهده دو کشور ایران و عراق است افزود: عراق با احداث بیش از ۹۰ پست اسکله در منطقه فاو، لایروبی اروندرود را در اولویت قرار نداده، در حالیکه لایروبی برای احیای بنادر خرمشهر و آبادان بسیار مهم است.
دکتر سیدمحمدرضا موالی زاده استاندار خوزستان در جریان بازدید از اروندرود نیز گفت: در جریان سفر قریب الوقوع رئیس جمهور به خوزستان، موضوع لایروبی اروندرود مطرح خواهد شد.
وی به اهمیت اروندرود برای توسعه تجارت، مراودات اقتصادی و امنیت کشتیرانی اشاره و ابراز امیدواری کرد با تعامل نزدیک با کشور عراق و تامین اعتبار لازم، عملیات لایروبی اروند به زودی آغاز شود.
آخرین با لایروبی اروندرود در سال ۱۳۵۶ توسط ایران و عراق انجام شد.
انتهای پیام
منبع:جمهور آنلاین