تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۲
کد خبر : 27133

عبدالعلی زاده:

گردشگری دریایی در گیلان ظرفیت اشتغال منطقه را افزایش می دهد

گردشگری دریایی در گیلان ظرفیت اشتغال منطقه را افزایش می دهد
نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور بر لزوم راه اندازی گردشگری دریایی در استان گیلان تاکید کرد و گفت: این اقدام ظرفیت اشتغال را در منطقه افزایش می دهد.

به گزارش نماد اقتصاد، علی عبدالعلی‌زاده در این نشست کارگروه توسعه دریا محور استان گیلان که با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی و همچنین استاندار گیلان برگزار شد، با بیان اینکه باید هر تعریفی که از توسعه دریا محور در ذهن دارید را پاک کرده و تعریف واقعی برای آن ارائه کنیم، اظهار داشت: نقش دولت در توسعه اقتصاد دریا محور، سیاست‌گذاری و نقش مردم توسعه آفرینی است چرا که توسعه با مردم ایجاد می شود.

عبدالعلی زاده با بیان اینکه مردم ایران و گیلان با دریا غریبه‌اند، خاطرنشان کرد: برای دستیابی به توسعه باید نخست آن را متوجه شد و بعد توسعه آفرینی کرد. ضمن آنکه نمی توان یک نسخه واحد برای توسعه همه نقاط کشور پیچید و هر شهر و روستا نسخه‌ای مجزا دارد به طور مثال در گیلان نسخه توسعه آستارا با رشت و بندرانزلی متفاوت است.

عبدالعلی زاده با اشاره به اینکه برای دستیابی به توسعه دریامحور باید با دریا زندگی کنیم و بهره واقعی را از آن ببریم، تصریح کرد: استفاده از ظرفیت گردشگری در دریای خزر حق مسلم مردم است و گردشگری دریایی مایه آرامش است.

نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست های کلی توسعه دریامحور با تاکید بر راه اندازی گردشگری دریایی در استان گیلان، گفت: می توان با حمل بار و مسافر مردم را از بنادر شمالی ایران به باکو و قزاقستان منتقل کرد و به این ترتیب ظرفیت اشتغال را افزایش داد.

وی همچنین بر توسعه روابط فرهنگی با کشورهای همسایه خزر تاکید کرد و افزود: با راه اندازی خطوط مسافربری دریایی می توانیم به توسعه فرهنگی کشور کمک کنیم زیرا فرهنگ توسط دولتها ایجاد نمی شود بلکه مردم به رشد فرهنگی جوامع کمک می کنند. باید با گسترش راه‌های ارتباطی این پیوند را بین کشورهای حاشیه خزر برقرار کنیم.

عبدالعلی زاده 1

عبدالعلی زاده با بیان اینکه برای توسعه سیاست‌های دریا محور در گیلان دو مشکل اساسی وجود دارد، اذعان داشت: نخست وضعیت تالاب بین المللی انزلی است که در معرض نابودی قرار دارد و دیگری پسروی آب دریای خزر که باید با برگزاری جلسات مشترک با کشورهای حاشیه خزر و تشکیل تیم تحقیق و بررسی حقابه خزر مطرح و مورد بررسی قرار گیرد که این مساله نیازمند کار مشترک و طولانی‌ مدت و جدی است.

وی با اشاره به لزوم ایجاد دانشکده علوم دریایی در شمال کشور، گفت: برای ایجاد دانشکده دریایی در استان گیلان برنامه ریزی خواهیم کرد تا علاقمندان به رشته دریانوردی در این دانشکده به تحصیل بپردازند.

گیلان می‌تواند به مهد اقتصاد دریا محور کشور تبدیل شود

هادی حق‌شناس استاندار گیلان نیز در این نشست با بیان اینکه ظرفیت‌ این استان در حوزه اقتصاد دریا محور بسیار حائز اهمیت است، اظهار کرد: سه درصد مساحت کشور مربوط به گیلان است ولی سهم این استان از توزیع سرانه تولید ناخالص ملی بسیار پایین است و تا زمانی که این سرانه افزایش پیدا نکند نمی‌توان به موفقیت رسید.

وی افزود: استفاده از ظرفیت اقتصاد دریا محور می تواند علاوه بر توسعه اقتصاد کشاورزی استان، زمینه افزایش درآمد سرانه مردمان استان را فراهم کند.

استاندار گیلان با اشاره به ظرفیت بالقوه این استان در حوزه اقتصاد دریا محور گفت: گیلان می‌تواند به مهد اقتصاد دریا محور کشور تبدیل شود زیرا در این استان بنادر مهمی وجود دارد که هر کدام دارای ویژگی‌های منحصر به فردی هستند.

حق‌شناس ایجاد دانشکده دریایی را از پیش نیاز های توسعه اقتصاد دریا محور در استان دانست و تصریح کرد:  بخش عمده‌ای از دانشجویان حوزه دریا در این استان برای تحصیل در رشته های دریایی به استان‌های دیگر می‌روند و این در حالی است که امروزه بسیاری از کشورها با توسعه صنعت دریانوردی و خدمات دهی در این زمینه، درآمدی بالاتر از کل درآمد کشور ایران با وجود دارا بودن منابع نفت و گاز دارند.

خبر پیشنهادی:  ماجرای پیامک نهضت ملی مسکن چه بود؟+ جزئیات

وی با بیان اینکه کشتی‌های مسافربری باید وارد دریای خزر و سواحل گیلان شوند، گفت: با اقدامات سازمان بنادر و دریانوردی چندین شناور از جنوب کشور وارد دریای خزر خواهد شد و به توسعه صنعت گردشگری دریایی کمک شایانی خواهد کرد.

استاندار گیلان از تردد ۸۶ کشتی با پرچم جمهوری اسلامی در دریای خزر خبر داد و افزود: باید از این ظرفیت فوق العاده به درستی استفاده کرد زیرا تجارت کشتی جزو پرسودترین مشاغل در دنیا می‌باشد.

طرح جامع توسعه دریا محور در مسیر اجرا

رییس سازمان بنادر

همچنین معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در نشست کارگروه توسعه دریا محور استان گیلان، از اجرایی شدن طرح جامع توسعه دریا محور خبر داد.

علی‌اکبر صفایی با اشاره به فعالیت‌ کارگروه ملی توسعه دریا محور، اظهار داشت: بخش عمده سیاست توسعه دریا محور در استان‌های شمالی و ساحلی کشور است.

وی افزود: وقتی بحث کریدورهای شمال جنوب مطرح می‌شود علاوه بر مسیرهای خشکی، بخش عمده‌ای در بنادر و حمل‌و‌نقل دریایی دریای خزر را نیز شامل می‌شود.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه تمامی دستگاه های  اجرایی برنامه‌هایی در رابطه با توسعه اقتصاد دریا محور داشته و آن را پیش می‌برند، خاطرنشان کرد: نکته مهم در این مساله سیاست‌گذاری‌های یکپارچه در این امور است که بتوانیم با اهتمام و به صورت هم افزا موضوعات در رابطه با توسعه دریا و سواحل را پیش ببریم.

صفایی با بیان اینکه در کارگروه ملی توسعه دریا محور که به ریاست رئیس جمهور برگزار شد، در این موارد تصمیمات خوبی اتخاذ شد، تصریح کرد: از جمله تصمیمات بسیار مهم که اتخاذ شد و وزارت راه و شهرسازی کار را آغاز کرده، طرح جامع توسعه دریا محور بر اساس بند ۴ سیاست‌های کلی توسعه دریا محور ابلاغی مقام معظم رهبری است که شرح خدمات آن تهیه و کار مشاوره هم در دست اقدام است.

وی با بیان اینکه اولویت این بحث توسعه سواحل مکران است و می‌تواند یک افق بسیار مناسب برای کشتیرانی کشور برای سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی ایجاد کند، گفت: سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان یک مجموعه در خدمت کشور خواهد بود تا بتواند سیاست‌های دولت را در این مسیر محقق کند.

انتهای پیام

منبع: مانا

گردشگری دریایی در گیلان ظرفیت اشتغال منطقه را افزایش می دهد

برچسب ها : ،