تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۵
کد خبر : 27086

افتتاح خط لوله تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس؛ صرفه‌جویی ارزی 80 میلیون دلاری و اشتغالزایی برای 320 نفر

افتتاح خط لوله تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس؛ صرفه‌جویی ارزی 80 میلیون دلاری و اشتغالزایی برای 320 نفر
خط لوله تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس در شرایطی امروز با ظرفیت انتقال روزانه ۳۰۰ هزار بشکه به بهره‌برداری رسید، این پروژه صرفه‌جویی ارزی 80 میلیون دلاری و اشتغالزایی مستقیم برای 320 نفر را به دنبال دارد.

 به گزارش نماد اقتصاد، این مراسم امروز (پنج شنبه) با حضور محمدصادق عظیمی‌فر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، محمد مشکین‌فام، مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، احمد هاشمی، مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس، موسی احمدی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و محمد آشوری تازیانی، استاندار هرمزگان انجام شد.

تکمیل و بهره‌برداری از پروژه خط لوله تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس که خط لوله‌ای ۳۰ اینچی انشعاب گوره – جاسک با طول ۳۷ کیلومتر است، امکان تثبیت خوراک پالایشگاه به مقدار ۳۰۰ هزار بشکه در روز فراهم کرده که گامی مؤثر در افزایش بهره‌وری و تولیدات پالایشی کشور است و با اجرای آن حدود  ۸۰ میلیون دلار در سال صرفه جویی ارزی می شود.

جزئیات پروژه

قرارداد این پروژه در آبان ۱۳۹۹ با شرکت مارون مکانیک منعقد شد و عملیات اجرایی آن در مدت ۱۵ ماه به پایان رسید. این خط لوله از کیلومتر ۷۳۷ خط لوله گوره – جاسک منشعب و به پالایشگاه بندرعباس متصل شد.سرمایه‌گذاری این پروژه حدود ۳۲ میلیون یورو و سرمایه‌گذار این پروژه شرکت ملی نفت ایران و کارفرمای اجرایی، شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران است که با شرکت مارون مکانیک به‌عنوان پیمانکار اجرایی همکاری داشت و نخستین انتقال نفت خام به مخازن پالایشگاه بندرعباس در پنجم دی ۱۴۰۳ انجام شد.

راه‌اندازی این خط لوله افزون بر تأمین خوراک پایدار پالایشگاه بندرعباس، مشکلات ناشی از حمل‌ونقل دریایی و شرایط جوی را برطرف می‌کند. از این پس با راه‌اندازی این خط لوله خوراک پالایشگاه از طریق خط لوله خشکی تأمین می‌شود که سبب کاهش هزینه‌ها و افزایش پایداری تأمین خوراک می‌شود.

این پروژه از سه جنبه اقتصادی، استراتژیک و زیست‌محیطی برای مجموعه پالایشگاه بندرعباس اهمیت بالایی دارد و نقطه عطفی در مسیر توسعه زیرساخت‌های انتقال خوراک به این پالایشگاه در شرایط ناترازی سوخت کشور است.

وعده بهره‌برداری از 1000 کیلیومتر خط لوله در آینده

محمدصادق عظیمی‌فر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در آئین بهره‌برداری از خط لوله تأمین خوراک پالایشگاه نفت بندرعباس با اشاره به مزایای زیرساختی، استراتژیک و محیط زیستی این خط لوله، از راه‌اندازی یک هزار کیلومتر خط لوله جدید انتقال نفت و فرآورده در آینده نزدیک خبر داد.

وی با بیان اینکه صنعت پالایش و پخش به‌منظور ایفای مأموریت‌های خود اعم از تولید و تأمین فرآورده‌های نفتی، رفع ناترازی انرژی و تکمیل زنجیره ارزش چند اقدام اساسی را در دستور کار قرار داده است که این اقدام‌ها همسو با تحقق اهداف برنامه هفتم پیشرفت تدوین‌ شده است، تصریح کرد: اقدام نخست در حوزه تولید فرآورده‌های نفتی است و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در بخش تولید فرآورده‌های نفتی نیاز به بهره‌وری و استفاده حداکثری از ظرفیت پالایشگاهی موجود دارد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه از ابتدای استقرار دولت چهاردهم بر ظرفیت‌های خالی پالایشگاه‌های موجود تمرکز کرده‌ایم، افزود: در بازه زمانی چهارماهه توانستیم تولید روزانه بنزین کشور را حدود ۱۱ میلیون لیتر و تولید روزانه نفت‌گاز کشور را حدود ۱۲ میلیون لیتر افزایش دهیم.

رفع ناترازی تنها با اتکا بر تولید امکان‌پذیر نیست

عظیمی‌فر با بیان اینکه گام بلندمدت و میان‌مدت شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی تا پایان دولت چهاردهم معطوف بر تکمیل طرح‌های پالایشی در حوزه تولید است، گفت: طرح‌های کیفی‌سازی پالایشگاه‌های موجود و طرح‌های جدید پالایشی از جمله اقدام‌های دیگر در دست اجرای شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی است تا بتوانیم با بهره‌برداری از این طرح‌ها تا پایان دولت چهاردهم به رقم تولید روزانه ۱۳۰ میلیون لیتر بنزین و نفت‌گاز در کشور دست‌یابیم.

وی با بیان اینکه رفع ناترازی تتها با اتکا بر تولید امکان‌پذیر نیست، افزود: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در زمینه بهینه‌سازی مصرف، ارتقای بهره‌وری و مقابله با قاچاق سوخت اقدام‌های متعددی را انجام داده است که به‌زودی شاهد آن خواهیم بود.

خبر پیشنهادی:  پیام تبریک مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری سیگلو به مناسبت سال نو

مدیدعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با تأکید بر اینکه زیرساخت‌های انتقال اعم از زیرساخت‌های انتقال خوراک و زیرساخت‌های انتقال فرآورده باید توسعه یابد، گفت: ما نیازمند تأمین پایدار و به‌موقع خوراک و فرآورده در کشور هستیم، از این رو از ابتدای دولت چهاردهم تنها در استان هرمزگان و بندرعباس توانستیم ۲ طرح راهبردی اتصال پالایشگاه نفت بندرعباس به خط لوله گوره – جاسک و فاز نخست طرح خط لوله جدید انتقال فرآورده‌های نفتی از بندرعباس به رفسنجان با طول ۴۶۰ کیلومتر را راه‌اندازی کنیم.

عظیمی‌فر با بیان اینکه تا پایان امسال بهره‌برداری از خط لوله سبزآب – ری و اتصال ۲ نیروگاه به خطوط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی کشور انجام‌ می‌شود، اظهار کرد: در آینده نزدیک هزار کیلومتر به خطوط لوله انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی کشور اضافه می‌شود، از این رو در مجموع طول خطوط لوله از ۱۴ هزار کیلومتر به ۱۵ هزار کیلومتر خط لوله انتقال افزایش می‌یابد.

تمامی لوله‌ها ۱۰۰درصد داخلی

خط لوله خوراک بندرعباس

محمد مشکین فام مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران به نقش شرکت‌های داخلی در اجرای این پروژه اشاره و خاطرنشان کرد: همه لوله‌ها به‌صورت ۱۰۰درصد داخلی تولید شده‌اند. تختال‌های فولادی را فولاد مبارکه تولید کرد و در ادامه در شرکت اکسین به ورق تبدیل و در نهایت در شرکت صفا به لوله تبدیل شد. در مجموع سه شرکت داخلی در ساخت این لوله‌ها نقش داشتند.

مشکین‌فام ادامه داد: راه‌اندازی این خط لوله افزون بر تأمین خوراک پایدار پالایشگاه بندرعباس، مشکلات ناشی از حمل‌ونقل دریایی و شرایط جوی را برطرف می‌کند. از این پس خوراک پالایشگاه از طریق خط لوله خشکی تأمین می‌شود که سبب کاهش هزینه‌ها و افزایش پایداری تأمین خوراک می‌شود.

وی با اشاره به چالش‌های پیش‌روی پروژه گفت: تأخیر در تأمین لوله‌ها و مشکلات مربوط به تحصیل اراضی از جمله موانع اصلی بودند. با این حال، تأکید بر استفاده از تولید داخلی، با وجود امکان واردات سریع‌تر، از اولویت‌های شرکت بود. لوله‌های مورد استفاده دارای استاندارد NACE بوده که این خود دستاوردی مهم به‌شمار می‌آید.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران افزود: ظرفیت انتقال خط لوله خوراک پالایشگاه بندرعباس ۳۰۰ هزار بشکه در روز است و عملیات انتقال نفت به مخازن پالایشگاه به‌صورت مستمر ادامه دارد.

اشتغال‌زایی برای ۳۲۰ نفر

مشکین‌فام درباره دستاوردهای اجتماعی و اقتصادی پروژه خاطرنشان کرد: این پروژه به‌صورت مستقیم برای ۳۲۰ نفر اشتغال‌زایی ایجاد کرد.

وی درباره دیگر پروژه‌ها نیز افزود: در نیمه دوم امسال باید ۱۰۳۷ کیلومتر خط لوله را وارد مدار می‌کردیم. تاکنون ۴۶۰ کیلومتر خط لوله بندرعباس – رفسنجان و خط ۳۷ کیلومتری پالایشگاه بندرعباس به بهره‌برداری رسیده است، همچنین ۲۲۰ کیلومتر خط لوله ۱۴ اینچی و ۳۷ کیلومتر خط لوله ۱۰ اینچی ارومیه – تبریز آماده بهره‌برداری است. عملیات اجرایی خط ۳۴۰ کیلومتری سبزآب – ری نیز تا پایان بهمن‌ تکمیل خواهد شد.

برگزاری جلسه چالش های پروژه های نفتی با حضور نمایندگان مجلس

 در حاشیه این مراسم جلسه بررسی چالش‌ها و پروژه‌‌های شرکت پالایش نفت بندرعباس و پالایشگاه‌های کشور با حضور محمدصادق عظیمی‌فر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی و اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی هم‌اکنون در پالایشگاه نفت بندرعباس برگزار شد.

در این نشست، ضمن بررسی عملکرد و فعالیت‌های شرکت پالایش نفت بندرعباس، پروژه‌های در حال اجرا و برنامه‌های توسعه‌ای این مجموعه و پالایشگاه‌های کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. همچنین، مسائل مرتبط با افزایش بهره‌وری، بهینه‌سازی زیرساخت‌ها و پایداری تولید به منظور تقویت صنعت پالایش و پخش کشور مطرح شد.

انتهای پیام