عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس:
در بخش معادن از علم روز دنیا بیبهرهایم
به گزارش نماد اقتصاد، سرمایهگذاری در این بخش و توجه به ظرفیتهای آن، امری ضروری برای تحقق اهداف توسعه پایدار کشور است. شایان ذکر است تا بگوییم که در برنامه هفتم پیشرفت، رشد ۱۳ درصدی بخش معدن هدفگذاری شده است و به باور فعالان و کارشناسان مربوطه برای تحقق رشد ۱۳ درصدی بخش معدن، نیازمند استراتژیهای جامع و همافزایی در چندین حوزه اساسی همچون ارتقای فناوری و بهکارگیری نوآوری میباشیم. در حقیقت یکی از اصلیترین چالشهای بخش معدن، عدم استفاده از فناوریهای نوین در فرآیندهای استخراج، فرآوری و مدیریت معادن است.
برای رشد ۱۳ درصدی، باید بر توسعه و ارتقای فناوریهای استخراج و فرآوری معدنی سرمایهگذاری شود. استفاده از تکنولوژیهای هوشمند، روباتیک، سنجش از دور و دادههای بزرگ میتواند بهرهوری معادن را بهطور چشمگیری افزایش دهد و همچنین فرآیندهای زیستمحیطی و اقتصادی را بهبود بخشد. گام مهم دیگر توسعه زیرساختها و بهبود دسترسی به منابع است. بنابراین برای تحقق این رشد، لازم است که زیرساختهای حملونقل، انرژی، آب و ارتباطات بهبود یابد.
ابوالقاسم جراره، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: بهمنظور تحقق رشد معادن، بخشی از ظرفیتهای موجود شناساییشده است و بخش باقیمانده نیز میبایست شناسایی گردد تا به بهرهبرداری موردنظر دست پیدا کنیم. متأسفانه در فرآیند استفاده از ظرفیتهای موجود بهخوبی عمل نکردهایم و به بهرهبرداری مطلوب نرسیدهایم. درحقیقت نتوانستهایم ظرفیتهای موجود را عملیاتی کنیم و بخش عمدهای از ظرفیتهای عملیاتی شده نیز قالب خام فروشی دارد.
جراره تصریح کرد: اگر از ظرفیتهای موجود بهدرستی بهره گیریم، خواهیم دید که حوزه معادن جایگزین بسیار خوبی برای نفت خواهند بود. متأسفانه در حالحاضر رویکرد بهرهبرداریمان از ظرفیتها مطلوب نیست و بیشک این نگاه نمیتواند اهداف برنامه هفتم را عملیاتی سازد.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه طی چند ماه گذشته، حادثه پیشآمده در بخش معدن مبرهن ساخت که از ظرفیت و علم روز دنیا در بخش معادن بهره نمیگیریم و در بخش ایمنی، بهرهبرداری و فرآوری مطلوب عمل نمیکنیم. بهموجب آنکه از تکنولوژیهای روز دنیا بهینه استفاده نکرده و نمیکنیم، در سطح خام فروشی ادامه میدهیم علیرغم آنکه خام فروشی ارزشافزودهای برای کشور به همراه ندارد. حال که ظرفیت بهرهگیری از معادن در کشور وجود دارد، میبایست بهدرستی از آن بهره کسب کنیم. در این فرآیند دانشگاه، سازمانهای توسعهای میتوانند کمک شایانی بدارند و در کنار بخش خصوصی قرار گیرند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن یادآور شد:در حوزه بهرهگیری مطلوب از معادن، شرکتهای دانشبنیان نیز ظرفیتهای قابل توجهی دارند که اگر از آنها بهدرستی استفاده شود، رشد ۱۳ درصدی معادن عملیاتی خواهد شد هرچند که تحقق این مهم نیازمند هماهنگیهای لازم بهویژه در وزارت صنعت، معاونت علمی ریاست جمهوری، دانشگاهها و بخش خصوصی است.
انتهای پیام
منبع: روزنامه رسالت