تاریخ انتشار : شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۲
کد خبر : 26304

وقتی نیروگاه‌ها توپ را به زمین وزارت نفت می‌اندازند

گازوئیل فروشی در تابستان؛ مازوت سوزی و خاموشی در زمستان!

گازوئیل فروشی در تابستان؛ مازوت سوزی و خاموشی در زمستان!
خاموشی آن هم در زمستان!؟ شگفتانه ای که با ساخت واژه ناترازی سعی در تعدیل و تلطیف آن دارند و نیروگاه ها به جای پاسخگویی توپ را به زمین وزارت نفت می اندازند؛ حکایت دانش آموزی که در طول سال درس نمی خواند و مقصر رد شدن خود در آزمون پایان ترم را دور همی شب قبل خانواده اش می داند! اما دانش آموز ردی، با کابوس اوج گیری مصرف برق در تابستان چه خواهد کرد و چه کسی را مقصر خواهد دانست!؟

به گزارش نماد اقتصاد، مردادماه امسال و مشخصا در روز 15 مرداد میزان مصرف برق در کشور 74 هزار و 960 مگاوات اعلام شد؛ میانه تابستان سوزان بود و خاموشی ها شاید توجیه داشت، اما وقتی در آبان ماه این عدد به 48 هزار مگاوات تقلیل یافت دیگر خاموشی و اعلام برنامه دقیق! از سوی توانیر بیش از آنکه توجیه پذیر باشد، در شبکه های اجتماعی به سخره گرفته شده است. در حالی که در روزهای گذشته وزیر نیرو اعلام کرد 13 نیروگاه کشور به دلیل کمبود سوخت از رده خارج شده اند و نیروگاه ها یگانه دلیل این موضوع را کمبود سوخت اعلام می کنند، شرکت پالایش و پخش با ارائه آمارهای مستند و انتشار اینفوگرافیک در این زمینه نشان داد که کوتاهی از جانب وزارت نفت نبود و عدم ذخیره سازی سوخت مایع توسط نیروگاه ها  دلیل خاموشی های هفته های اخیر است.

فروش گازوئیل در بورس و استخراج رمز ارز

اینکه کمبود سوخت مایع باعث خارج شدن این نیروگاه ها از چرخه تولید شده است در نوع خود درست است اما روال سال های گذشته و مدیریت آینده نگر چه می گوید؟ نیروگاه ها در سال های اخیر با علم به اینکه در نیمه دوم سال و به دلیل سرمای هوا، اولویت مصرف گاز با بخش خانگی است و گاز صنایع قطع می شود، در فصل تابستان نسبت به ذخیره سازی سوخت مایع(گازوئیل) برای زمستان اقدام می کنند، اقدامی که امسال انجام نشده است، چرا؟ در تابستان امسال نیروگاه ها گازوئیل را در بورس انرزی به فروش رساندند و این روزها با سوزاندن مازوت نفس مردم را بند آورده و سلامت همه ما را نوازش می کنند!

از طرفی گفته می شود همه برق تولیدی برخی نیروگاه ها وارد شبکه توزیع نمی شود و به بخش استخراج رمز ارز و افزایش قیمت خیره کننده شش رمز ارز معروف! سوق داده می شود. همه این ها یک طرف، فرسودگی تاسیسات نیروگاه ها نیز مزید بر علت شده که نیروگاه ها نتوانند با همه ظرفیت کار کنند

همچنین معاون هماهنگی انتقال و تجارت خارجی وزارت نیرو در روزهای گذشته گفت: باتوجه به محدودیت‌های موجود در تامین سوخت نیروگاه‌ها، استخراج غیرمجاز رمز ارز چالشی جدی برای تامین برق کشور است. محمد الله‌داد اظهار کرد:” یکی از چالش‌های جدی در برخی استان‌ها، به‌ویژه استان‌های ساحلی، استفاده غیرمجاز از ماینرهای رمز ارز در اماکن مختلف مسکونی، تجاری، دامداری‌ها و گلخانه‌ها است. در برخی موارد مشاهده شده که در یک منزل مسکونی ۱۵ دستگاه ماینر غیرمجاز با استفاده از برق غیرمجاز فعالیت می‌کنند.”

 

 ادعای نیروگاه شهر ری

اما روز پنج شنبه هفته گذشته سرپرست معاونت تولید و بهره‌برداری نیروگاه برق ری از کاهش ۸۷ درصدی تامین گازوئیل این نیروگاه نسبت به سال گذشته خبرداد و گفت: در حال حاضر تخصیص سهمیه گاز حداقلی و اتمام ذخایر گازوئیل نیروگاه موجب خروج واحدهای این مجموعه از مدار تولید شده‌است.محمد محمدی افزود:”از ابتدای سالجاری تاکنون تنها ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر گازوییل به نیروگاه تحویل شده است. با وجود آماده‌ بودن مخازن نیروگاه برای دریافت سوخت و ظرفیت ذخیره‌سازی بین ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون لیتر، سهمیه سوخت جدیدی به نیروگاه تحویل نشده است که این وضعیت موجب شده که ذخیره گازوییل نیروگاه به اتمام برسد. از ۱۰ آذرماه نیز سهمیه گاز طبیعی نیروگاه به حداقل کاهش یافته و در بسیاری از روزها هیچ سهمیه‌ای به نیروگاه ری اختصاص داده نشده است. حتی در روزهایی که گاز تخصیص یافته، مقدار آن به حدی کم بوده که عملا برای تولید برق کافی نبوده است.”

تینفوگرافیک پالایش و پخش

تکذیب شدید  شرکت پخش فرآورده های نفتی

روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در پاسخ به اظهارنظر مدیر نیروگاه گازی ری مبنی بر عدم تحویل سوخت به نیروگاه ری اعلام‌ کرد: به اطلاع می‌رساند نیروگاه مزبور از جمله نیروگاه‌های با راندمان پایین وزارت نیرو است که سوخت اصلی آن گاز طبیعی و سوخت پشتیبان آن نفت‌گاز (گازوئیل) است.این نیروگاه در طول سال عمدتا تولید برق خود را با گاز طبیعی انجام می‌دهد و همه ساله در فصل سرد به‌دلیل راندمان پایین، از سوی شرکت تولید نیروی برق حرارتی وزارت نیرو درخواست می‌شود به‌جتی تحویل سوخت به نیروگاه ری، سوخت‌ بیشتری به نیروگاه‌های دماوند و پرند استان تهران که راندمان بالاتری دارند، تحویل داده شود.در پایان تاکید می‌شود تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌هایکشور در ۴ ماه گذشته (شهریور تا کنون) نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد افزایش داشته و شایسته است از بیان اظهارات غیرکارشناسی و بر هم زننده آرامش عمومی مردم اجتناب شود.

خبر پیشنهادی:  هدفگذاری تجارت 500 میلیارد دلاری گروه دی 8

 

مجلس: وزارتخانه خاطی باید پاسخگو باشد

درواکنش به شرایط پیش آمده، بابایی کارنامی ، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت:وزارتخانه‌ خاطی را به مجلس می‌کشانیم.در راستای مطالبات مردم در حوزه خاموشی‌ها کمیسیون اجتماعی این موضوع را در دستورکار خود قرار داد و موضوعاتی مانند اطلاع رسانی درست درباره زمان اموشی‌ها، علل قطع برق و… مورد بررسی قرار گرفت.

بایستی دید سرانجام این مباحث چه خواهد شد و خاموشی ها تا چه زمانی ادامه خواهد یافت!؟

انتهای پیام


انتهای پیام