بسته ۶ میلیارد دلاری تأمین انرژی صنایع کوچک فردا رونمایی می‌شود

 

به گزارش نماد اقتصاد، علی محمودیان ، رئیس اتحادیه کشوری سوخت‌های جایگزین و خدمات وابسته، به ضرورت اصلاح ساختار انرژی ایران اشاره کرد و گفت: “رشد بی‌رویه مصرف سوخت‌های فسیلی و شکاف روزافزون میان تولید و تقاضای انرژی، کشور را در شرایط حساسی قرار داده است.”

نقش کلیدی همایش ملی

همایش ملی “شکوفایی سبز، نوآوری‌های انرژی و حمل‌ونقل پاک” قرار است روز شنبه ۸ دی‌ماه برگزار شود. این همایش فرصتی برای همگرایی نخبگان و سیاست‌گذاران به منظور طراحی نقشه‌راهی جامع برای بهبود انرژی و حمل‌ونقل پاک خواهد بود.

رویکرد نوآورانه و آموزش کارشناسان

در این رویداد، کارگاه‌های آموزشی با حضور متخصصان در زمینه فناوری‌های نوین انرژی برگزار خواهد شد. موضوعاتی نظیر طراحی و نصب صفحات خورشیدی و فناوری‌های شارژ خودروهای برقی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

چالش‌های اصلی و آینده انرژی در ایران

علی محمودیان، با تحلیل چالش‌های اصلی انرژی در کشور، از شکاف تولید و مصرف و هزینه‌های سنگین یارانه‌ها یاد و تأکید کرد که ایران به یک تحول بزرگ در حوزه انرژی نیاز دارد.

وی با بیان اینکه مصرف روزانه ۱۳۵ میلیون لیتر بنزین، در حالی که تولید داخلی تنها ۱۱۰ میلیون لیتر است، گفت: این شکاف می‌تواند تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز برسد.

رئیس همایش ملی “شکوفایی سبز، نوآوری‌های انرژی و حمل‌ونقل پاک” با بیان اینکه سالانه ۸۰ میلیارد دلار از منابع کشور صرف یارانه‌های سوخت می‌شود، گفت: تنها ۳ درصد از انرژی مصرفی کشور از منابع تجدیدپذیر تأمین می‌شود، در حالی که میانگین جهانی ۲۶ درصد است.

محمودیان با اشاره به تلفات در شبکه توزیع، گفت: حدود ۱۰ درصد از انرژی تولیدی کشور در فرآیند توزیع و انتقال هدر می‌رود.

وی نقش سوخت‌های جایگزین در کاهش بحران انرژی را یادآور شد و افزود: سی.ان.جی (CNG) و ال.پی.جی (LPG) به‌عنوان مهم‌ترین سوخت‌های جایگزین، نقش کلیدی را در کاهش بحران انرژی دارند.

سهم انرژی‌های تجدیدپذیر

به گفته محمودیان سهم کنونی سی.ان.جی (CNG) در مصرف خودروهای سبک حدود ۱۸ درصد است که می‌تواند با حمایت‌های هدفمند به ۳۵ درصد افزایش یابد و جایگزین روزانه ۲۰ میلیون لیتر بنزین شود و با بهبود زیرساخت‌های توزیع، می‌توان ال.پی.جی (LPG) را جایگزین روزانه ۵ میلیون لیتر بنزین کرد.

وی ادامه داد: فقط ۳ درصد از انرژی مصرفی کشور از منابع تجدیدپذیر تأمین می‌شود که این رقم در سطح جهانی ۲۶ درصد است. وی خواستار افزایش سهم سوخت‌های جایگزین مانند CNG و LPG به منظور کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی شد.

راهکارهای مؤثر

محمودیان همچنین به اهمیت استفاده از فناوری‌های نوین و توسعه زیرساخت‌های شارژ برای خودروهای برقی به‌عنوان راهکارهایی برای کاهش بحران انرژی در کشور اشاره کرد و بر لزوم توجه به این مقولات در سیاست‌گذاری‌های آینده تأکید نمود.

انتهای پیام