تخصیص بیش از ۷ هزار میلیارد تومان به اجرای طرح میترینگ و افزایش تولید بنزین و نفتگاز در دولت چهاردهم
تضمین امنیت انرژی با طرح میترینگ
به گزارش نماد اقتصاد، سجاد خلیلی در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که سامانه پایش یکپارچه مبادلات مواد نفتی از زنجیره تأمین نفت و گاز تشکیل میشود و این فرآیند شامل مراحل تولید، انتقال، تحویل به پالایشگاهها و توزیع به مصرفکنندگان است.
وی افزود: در زنجیره تأمین گاز نیز باید ترتیبی اتخاذ شود تا امکان نظارت و پایش فراهم گردد. وزارت نفت به عنوان متولی تأمین امنیت انرژی کشور، مسئول تحویل بیش از یک میلیارد بشکه نفت و ۲۷۰ میلیارد مترمکعب گاز به مبادی مصرف است.
معاون وزیر نفت در امور نظارت بر منابع هیدروکربوری با اشاره به سابقه مطرح شدن طرح ملی میترینگ و پایش لحظهای مبادلات مواد نفتی گفت: این طرح از زمان برنامه پنجم توسعه (بند ج ماده ۱۲۹) یعنی از سال ۱۳۸۹، طبق قانون تکلیف شده است، در دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفت و با ابلاغ برنامه هفتم توسعه، در دولت چهاردهم بهصورت جدی در دستور کار قرار گرفته است.
معاون وزیر نفت ادامه داد: بر اساس طرح قبلی (برنامه پنجم توسعه)، تنها ۱۳ نقطه مبادلاتی در نظر گرفته شده بود که البته در همین نقاط نیز کار تأمین و نصب تجهیزات اندازهگیری انجام نشد.
خلیلی با اشاره به اینکه اکنون تمام نقاط مبادلاتی در زنجیره تولید و توزیع نفت و گاز شناسایی شده، اظهار کرد: بر همین اساس در ۱۳۰۶ نقطه شناساییشده، وضعیت سامانه اندازهگیری مشخص شده که در برخی نقاط از سامانههای دقیق و خودکار استفاده شده و در برخی دیگر اندازهگیری بهصورت دستی یا مخازن انجام میشود که امکان خطا در آنها وجود دارد.
نظارت یکپارچه بر زنجیره تأمین نفت و گاز
خلیلی در ادامه گفت که در برنامه هفتم توسعه، دو ساختار برای پایش مبادلات نفتی شامل نصب سامانههای اندازهگیری و ایجاد یک پایگاه اطلاعاتی در نظر گرفته شده که امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۴ یکپارچهسازی این سامانهها تحقق یابد.
وی همچنین به شناسایی ۱۳۰۶ نقطه مبادلاتی نفت و گاز اشاره کرد و گفت: ۵۸۸ نقطه نیاز به ارتقای تجهیزات اندازهگیری دارند. بر اساس برآوردها، تأمین مالی برای تکمیل این طرح به حدود یک میلیارد دلار نیاز دارد.
برنامههای آینده و تأمین مالی پروژهها
معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد که از میان این نقاط، ۲۲۰ نقطه به عنوان اولویت بالا تعیین شده و قراردادهایی برای ۲۳ نقطه در شرکت ملی نفت انجام شده است.
خلیلی در مورد عدم اجرای طرح ملی میترینگ در برنامه پنجم توسعه گفت که یکی از دلایل اساسی عدم تخصیص منابع مالی بوده است. اما در برنامه هفتم، منابع مالی لازم پیشبینی شده است.
افزایش تولید سوخت در دولت چهاردهم
وی همچنین به موفقیتهای دولت چهاردهم در افزایش تولید نفتگاز و بنزین اشاره کرد و تصریح کرد که با وجود افزایش مصرف بالا، تولید میعانات و نفت تحویلی به پالایشگاهها نیز افزایش یافته است.
معاون وزیر نفت در پایان تأکید کرد که برای مدیریت ناترازی انرژی باید الگوی مصرف بهینهسازی شود و این امر با تشکیل سازمان مدیریت راهبردی انرژی سرعت خواهد گرفت.
انتهای پیام