وزیر صمت به کمیسیون صنایع فراخوانده شد؛
از یک سوم بودن قیمت زغال سنگ تا ناایمن بودن معادن
به گزارش نماد اقتصاد، مساله چالشبرانگیز برای فعالان زغالسنگ بحث قیمتها و اختلاف آن با عرصه جهانی است. در حالی که قیمت تمامشده زغالسنگ وارداتی حدود ۱۹میلیون و ۷۰۰هزار تومان در هر تن است اما قیمت زغالسنگ داخلی ۶میلیون و ۸۰۰هزار تن است! این تفاوت فاحش ضربه سنگینی به تولیدکنندگان زغال وارد و آنها را بیش از پیش بیانگیزه کرده است. موضوعی که باعث شده تولید داخلی سیر نزولی به خود گرفته و فعالان این حوزه دیگر نگران تامین نیاز داخلی نباشند.
در کنار بحث ارزآوری موضوع مهم دیگر این صنعت اشتغالآفرینی است در حالی که صنعت دیگری را نمیتوان معرفی کرد که به این اندازه نیروی کار داشته باشد. بنابر آمارها، حدود ۱۸هزار و ۵۰۰نفر به صورت مستقیم در حوزه زغالسنگ مشغول به کار هستند. درواقع ۳۵درصد هزینههای زغالسنگ در ارتباط با حقوق نیروی انسانی است. بنابراین این حوزه جزو معدود حوزههایی است که با سرمایهگذاری کم، جمعیت عظیمی را مشغول به کار کرده است.
با علم به اهمیت واقعی شدن قیمتها در تیرماه سال جاری بود که براساس تصمیم وزارت صمت قیمت این صنعت خاکستری افزایشی و به عبارتی واقعی شد، موضوعی که امیدها را به این عرصه برگرداند. در همان زمان گفته شد که با تلاشهای مداوم فعالان این عرصه ازجمله انجمن زغالسنگ ه درصد قیمتی از ۵/۲۶ به ۳۰درصد رسید. البته معدنکاران زغال و شرکتهای زغالی ۳۳درصد مدنظرشان بود ولی باتوجه به مقاومتی که از جانب برخی از تولیدکنندههای فولاد صورت گرفت این عدد روی ۳۰ درصد تنظیم شد. به این ترتیب درحالی که قیمت واقعی زغال هنوز به دست نیامده بود ولی همین عدد جدید هم تا حدودی نگرانیها را برطرف میکرد و شرایط و فضای کسبوکار را بهبود میبخشید اما مساله این است که از آن روز تا به الان چنین تصمیم مهمی با اینکه ابلاغ شده اما اجرایی نشده است. موضوعی که باعث شده در هفته جاری وزیر صمت به کمیسیون صنایع فراخوانده شود.
۶ ماه گذشت و خبری نشد!
در این خصوص سعید صمدی دبیر انجمن زغالسنگ گفت: با پیگیریهایی که درخصوص واقعی شدن قیمت زغال بعد از سالها انجام دادیم بالاخره در تیرماه سال جاری قرار شد وزارتخانه براساس فرمول جدید قیمتها را محاسبه کند. درنتیجه وزارت صمت این مهم را ابلاغ کرد و ذوبآهن هم متعهد شد در این رابطه اقدامات لازم را بهعمل آورد اما این مجموعه در این خصوص تاکنون هیچکاری انجام نداده است! حالا از این تصمیم ششماه گذشته و زغالیها همچنان منتظر اجرای دستورالعمل ابلاغی هستند.
دبیر انجمن زغالسنگ تاکید کرد: با اینکه ما بهعنوان انجمن زغالسنگ چندینبار با وزارت صمت در این خصوص مکاتبه انجام دادیم اما واکنش خاصی از جانب آنها صورت نگرفت. این موضوع باعث شد به این فکر بیفتیم حالا که وزارتخانه کاری انجام نمیدهد و درباره این موضوع مهم منفعلانه برخورد میکند، بنابراین با نمایندگان مجلس مشورتهایی صورت گیرد و انتظار هم میرفت که مجلس در این زمینه ورود کند. درواقع از طرفی ۱۵ نماینده در مجلس داریم که در استانها با معادن زغالسنگ مرتبط هستند، طبیعی است که کارگران زغال به آنها مراجعه کنند و گلایه خود را در زمینه مشکلات معادن زغال مطرح کنند.
ادامه مباحث حادثه طبس
دبیر انجمن زغالسنگ در ادامه با اشاره به حادثه طبس نیز گفت: با اینکه سه ماه از حادثه طبس گذشته اما وزیر صمت جلسهای هم با ما نگذاشته است و نخواسته که راهکارها، نقطهنظرات و همفکری انجمن را بشنود. به عبارتی از سنگ جواب شنیدیم اما از وزیر صدایی درنیامند!
او همچنین اظهار کرد: در حالی که مطرح میکنند که به خاطر مسائل ایمنی حدود ۱۰معدن را تعطیلی کردهایم اما مساله مهم این است که وزارتخانه یک مورد هم به فکر واردات تجهیزات ایمنی نبوده است. این در حالی است که وقتی این تجهیزات را وارد کنند میتوانند با قیمت مناسب بین معدنکاران تقسیم کنند و پول آن را دربیاورند. مساله این است که قبلا هم از طریق ایمیدرو این مهم وارد میشد.
انتهای پیام
منبع: جهان صنعت