افزایش 16 درصدی خوراک پالایشی‌ها منتفی می‌شود؟

به گزارش نماد اقتصاد، اهمیت این موضوع باعث شده است که کمیسیون انرژی مجلس به آن ورود کند. محمد کعب عمیر، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نمایندگان  پیگیر اصلاح نرخ خوراک پالایشی‌ها در کمیسیون انرژی هستند تا هر چه سریعتر این موضوع را اصلاح و شاهد سودآورتر شدن پالایشگاه‌ها باشند.

محمد کعب عمیر افزود: با توجه به جایگاه ویژه شرکت‌های پالایشی در تولید فرآورده‌های نفتی، افزایش ۱۶ درصدی نرخ خوراک پالایشی‌ها موجب وارد آمدن خلل در روند کارها متضرر شدن شرکت‌های پالایشی شده است.

کعب عمیر با اشاره به این‌که به دنبال افزایش نرخ خوراک پالایشگاه‌ها، ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده شرکت های پالایشی و پتروشیمی پرداخت نمی‌شود، اعلام کرد: نمایندگان استان خوزستان و نمایندگان سایر استان‌ها به خصوص استان‌های نفت خیز کشور پیگیر جدی اصلاح نرخ خوراک پالایشی‌ها در کمیسیون انرژی هستند تا هر چه سریع‌تر این موضوع را اصلاح و شاهد سودآورتر شدن پالایشگاه‌ها باشند.

این نماینده مجلس ادامه داد:” طی مکاتباتی که در حال انجام است از وزیر نفت، رئیس سازمان برنامه و بودجه و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط طی هفته جاری و هفته آینده دعوت خواهد شد تا در جلسه ای که کمیسیون انرژی مجلس ترتیب برگزاری آن را داده شرکت کنند و به نتایج خوبی در زمینه بررسی و اصلاح نرخ خوراک پالایشی‌ها برسند.”

کاهش سود این شرکت ها  نه تنها به طور مستقیم سهامداران آنها را متضرر می کند که باعث خروج نقدینگی از بازار و آسیب رسیدن به مجموعه بازار می شود، نماینده مردم شوش و کرخه با اشاره به این موضوع به سنا گفت: شرکت‌ها همزمان با افزایش نرخ خوراک، محصولات خود را با درصد پایینی می‌فروشند که جز ضرر و زیان، سودی برای آنها ندارد. لذا پرداخت نشدن مالیات بر ارزش افزوده ای که در عمران شهری و روستایی بسیار موثر است، حذف شده و ضربه مهلکی بر عمران روستایی و شهری وارد خواهد کرد.

کعب عمیر اعلام کرد: درصورت اصلاح فرمول، شاهد رشد سودآوری پالایشی‌ها، بهبود نسبی کرک اسپرد پالایشگاه‌ها، افزایش سرمایه‌گذاری در صنعت، بهبود وضعیت ظرفیت تولید و کیفیت بنزین و ورود نقدینگی به نمادهای پالایشی باشد.

مراقبت از بازار سهام در بودجه 1404

این در حالی است که در روزهای گذشته غلامرضا تاجگردون – رئیس کمیسیون برنامه و بودجه – با اشاره به حضور ۵۰ میلیون سهام‌دار شرکت‌های بورسی تاکید کرد: در مجلس تلاش کرده‌ایم کم‌ترین تعرضی به منافع سهامداران صورت نگیرد، بر این اساس امیدواریم طی سه ماه آخر سال هم مثل پاییز بورس پر رونق باشد.

همچنین، سید شمس الدین حسینی  رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس – نیز گفت: در کنار قانون بازار اوراق بهادار، قانون تامین مالی تولید و زیر ساخت‌ها نقش مهمی در ایجاد زیر ساخت‌های توسعه بازار سرمایه دارد و سنگین‌ترین بار تامین مالی تولید طبق برنامه هفتم بر دوش بازار سرمایه نهاده شده است.

وی افزود: در تدوین قانون بودجه ۱۴۰۴ تلاش شده هیچ آسیبی از جانب بودجه دولت به بازار سرمایه وارد نشود، بر همین اساس امیدواریم پس از چند سال سردی بازار شاهد گرمی فعالیت‌ها در بورس باشیم.

انتهای پیام