تکمیل طرحهای نیمه تمام پالایشگاهی به جای تاسیس پالایشگاه جدید
به گزارش نماد اقتصاد، محمدرضا عارف در جلسه «گزارش عملكرد و برنامههای راهبردی توسعه صنعت پالايش و پخش كشور» كه با حضور برخی از مديران دولتی اين حوزه و مسئولان ۱۰ پالايشگاه برتر كشور برگزار شد، با تقدير از زحمات مديران و كارگران فعال در اين حوزه، اقدامات آنان را «کار بزرگ» خواند و گفت: در شرايط كنونی، در مقايسه توسعه پالايشگاهها و يا تاسيس پالايشگاههای جديد، اولويت بايد به توسعه پالايشگاهها و تكميل طرحهای نيمهتمام داده شود.
وی در ادامه خطاب به مديران پالايشگاههای كشور گفت: شما بزرگان صنعت پالايش نفت كشور، بايد با انگيزه قدم برداريد، از فناوریهای «های تک» و ظرفيت و استعداد جوانان مستعد ايران استفاده كنيد.
معاون اول رئيسجمهور با بيان اينكه در گذشته، شاگردان ممتاز دوره دبيرستان معمولا يكی از سه اولويت نخستشان برای ادامه تحصيل، دانشگاه صنعت نفت بوده است، تصریح کرد: امروز هم دوباره بايد همان شرايط فراهم شود و بايد به آن وضعيت برگرديم كه نخبههای دانشگاهی در اين صنعت مشغول فعاليت باشند.
عارف در اين جلسه كه برخی مديران دولتی صنعت پالايش و پخش كشور و ۱۰ نفر از مديران عامل پالايشگاههای اصلی كشور حضور داشتند، گفت: در بخش رفع مشكلات گمرکی برای تجهيز و نوسازی پالايشگاهها، دولت نهايت همكاری را خواهد داشت؛ اما در مورد مسائل زيست محيطی و مجوزهای مربوط به آن، بايد به گونهای عمل كنيد كه به محيط زيست آسيبی وارد نشود.
وی همچنین با بيان اينكه در توسعه ظرفيت پالايشگاهها، اولويت را به طرحهای نيمهتمام و توسعهای بدهيد، ادامه داد: افزايش بهرهوری كه در قانون برای آن ميزان ۲,۸ درصد رشد از ۸ واحد را در نظر گرفتهاند، با استفاده از تكنولوژیهای روز و هایتک انجام پذير است كه شما بايد به آن سمت برويد.
معاون اول رئيسجمهور با بيان اينكه متاسفانه برخی اولويتها در اين صنعت به درستی شناخته نشده است، اظهار کرد: چند دهه قبل گوگرد زدايی در پالايشگاهها با يک ميليارد دلار هزينه انجامپذير بود؛ اما برخی مقاومتها در برابر اين كار باعث شده که حالا مجبور باشيم چندين برابر برای اين كار هزينه كنيم.
عارف با اشاره به ناترازی انرژی در كشور، گفت: ناترازی، ضربهای سنگين به صنعت زده است و اين در حالی است كه صنعت و ساير حوزهها مثل يک زنجيره به هم متصل هستند و ضربه به يک حلقه به ساير حلقهها نيز منتقل خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه بايد اصلاحات ساختاری در حوزه پالايش نفت صورت گيرد، افزود: در آن صورت نه تنها از واردات رها میشويم، بلكه امكان صادرات هم برايمان پديد میآيد.
معاون اول رئيسجمهور در پایان با تاكيد بر توجه به آمايش سرزمينی گفت: توسعه پالايشگاهها، بايد لزوما بر اساس آمايش سرزمينی باشد و برنامه هفتم هم مبتنی بر آمايش سرزمینی است.
انتهای پیام
منبع: پایگاه اطلاع رسانی دولت