تاریخ انتشار : یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۰
کد خبر : 25692

افزایش نرخ ارز نیمایی موجب گرانی کالاها و تورم بیشتر می‌شود

افزایش نرخ ارز نیمایی موجب گرانی کالاها و تورم بیشتر می‌شود
حسین صمصامی، نماینده مجلس شورای اسلامی، در نشست خبری خود با اصحاب رسانه به تشریح نامه ۱۲۸ نماینده به رئیس‌جمهور در خصوص مشکلات ارزی کشور پرداخت و تأکید کرد که سیاست‌های ارزی غلط، افزایش نقدینگی و تشدید تورم را به دنبال خواهد داشت

حسین صمصامی، طی نشست خبری خود با اصحاب رسانه با موضوع تشریح نامه تعدادی از نمایندگان به رئیس جمهور در خصوص مسائل ارزی، گفت: در این نامه آمده است که بحث معیشت باید اولویت اصلی کشور باشد و اگر سیاست‌های ارزی مناسبی اتخاذ نشود، نقدینگی و تورم تشدید می‌شود. تاکنون ۱۲۸ نماینده مجلس این نامه را امضا کرده‌اند.

نماینده مردم «تهران، ری، شمیرانات، پردیس،اسلامشهر» در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه عمده بازیگران اصلی در بازار ارز قاچاقچیان هستند و اینها نرخ ارز را در بازار تعیین می‌کنند،گفت: قیمت یکسری از کالاهای اساسی در سه ماه ابتدایی امسال افزایش پیدا کرد که به علت گرانی و افزایش قیمت ارز و خروج برخی از کالاها از ذیل کالاهایی است که باید به آنان ارز ترجیحی اختصاص می‌یافت وقتی که نرخ‌های رسمی ارز را به سمت نرخ ارز در بازار آزاد سوق و افزایش می‌دهیم‌، نرخ ارز رسمی با نرخ ارز در بازار رفته رفته یکسان می‌شود. دولت و بانک مرکزی در این زمینه مقصر هستند.

صمصامی متذکر شد: بیش از ۶۰ درصد کالاهای ما با نرخ ارز نیمایی وارد کشور می‌شود و زمانی که نرخ ارز نیمایی افزایش یافته است، باید در ماه‌های آینده شاهد گرانی بسیاری از کالاها باشیم. دولت در بودجه سال آینده نرخ ارز نیمایی را ۵۵ هزار تومان در نظر گرفته است و همین موضوع تأثیر خودش را روی قیمت‌ها گذاشته است افزایش قیمت‌های فعلی ناشی از افزایش نرخ ارز نیمایی است و عجیب است که وزیر اقتصاد گفته که افزایش نرخ ارز نیمایی تأثیری در افزایش قیمت کالاها نداشته است.

نماینده مردم «تهران، ری، شمیرانات، پردیس،اسلامشهر» در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما هیچ وقت به نرخ بازار آزاد دست پیدا نخواهیم کرد، ادامه داد:ما بیش از ۳۰ سال است که به دنبال نزدیک کردن نرخ رسمی ارز به نرخ بازار آزاد هستیم. دستیابی به نرخ ارز آزاد مثل یک سراب است و دولت نمی‌تواند به آن دست پیدا کند چرا که همواره مکانیزم‌های علمی می‌گویند شما نمی‌توانید به این نرخ دست پیدا کنید.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در طول بیش از ۵۰ سال قبل از انقلاب، یعنی در مقطع زمانی پهلوی اول، نرخ دلار ۱۴ ریال بوده است. همچنین در سال ۵۷ که انقلاب به پیروزی رسید، نرخ دلار به ۷ تومان نیز رسید و قیمت دلار پس از ۵۰ سال ۵ برابر شد و ۴۰۰ درصد افزایش پیدا کرد  این در حالیست که از سال ۶۹ تاکنون، نرخ دلار از  ۷ تومان  به ۶۲ هزار تومان و نرخ ارز آزاد نیز به ۷۰ هزار تومان رسیده است و این یعنی نرخ دلار در ۳۵ سال گذشته یک میلیون درصد افزایش یافته است و فاجعه آمیز است.

وی با اشاره به رانت ایجاد شده در این بخش اظهار کرد: رانتی که در حال حاضر وارد کننده‌های ما از افزایش نرخ ارز می‌برند به مراتب از رانت ادعایی در این بخش بیشتر است ما به اسم مبارزه با رانت،رانت ارزی تولید می‌کنیم،سیاستی که دولت در این بخش اتخاذ کرده مسیر غلطی است و مسیری است که بعد از انقلاب آن را طی کرده‌ایم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به مدیریت رئیس جمهور در این بخش اظهار کرد: آقای رئیس جمهور در این بخش اذعان داشتند که کارشناس نیستند و متاسفانه کار را به کارشناسانی واگذار کرده اند که به واقع کار نابلد و کار ناشناس هستند.کارشناسانی در این بخش مد نظر قرار گرفته اند که آزمون خود را پس داده اند، متاسفانه ما دوباره مشغول به گرفتن آزمون از آزموده‌ها هستیم.

صمصامی تاکید کرد: در مدت زمانی که دولت چهاردهم مستقر شده است،یعنی در ۱۰۰ روز گذشته، نرخ ارز نسبت به زمان مشابه تمام دولت‌های بعد از انقلاب، بیشتر افزایش پیدا کرده است و تورم نیز رشد بیشتری داشته است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به اقدامات نظارتی مجلس در این بخش تاکید کرد: ما اقدامات نظارتی خودمان را از طرح سوال آغاز کردیم. از این رو بنده طرح ۵ سوال در این بخش را مطرح کرده و این سوالات را در سامانه مجلس به ثبت رسانده ام.

خبر پیشنهادی:  میدری: اقتصاد ما جراحی نمی‌خواهد، فیزیوتراپی می‌خواهد

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی از نمایندگان دیگر هم سوالاتی را در این بخش مطرح کرده اند بیان کرد: بنابراین ما ابتدا در این بخش سوالاتی را از وزرا مطرح خواهیم کرد و در ادامه به استدلال آنها گوش فرا خواهیم داد لذا اگر دولت پاسخ‌های قانع کننده‌ای در این بخش به نمایندگان ارائه کرد،حتماً قانع خواهیم شد، در غیر این صورت اگر  دولت نتوانست نمایندگان را قانع کند، قطعاً کارت زرد خود را گرفته و ما در ادامه به سمت استیضاح وزرا پیش خواهیم رفت.

نشست خبری صمصامی 1

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ارز کالای اساسی در سال آینده ۱۲ میلیارد دلار پیش بینی شده است بیان کرد: به واقع ۳ میلیارد دلار از میزان ارز کالای اساسی نسبت به سالهای گذشته کم کرده ایم. همچنین ۳ میلیارد دلار از کالاهایی که از شمول ارز ترجیحی خارج خواهند شد،قیمتشان صد در صد افزایش پیدا خواهد کرد. بنابراین این مشکلات وجود دارد و ما برای این مسائل منابعی  را ندیده ایم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا مجلس طرح سوال از فرزین، رئیس کل بانک مرکزی پیرو مشکلات ارزی موجود را مدنظر قرار خواهد داد و یا خیر؟ بیان کرد: ما امروز جلسه ای غیر علنی درباره مسائل ارزی داشتیم و قرار شد جلسه غیر علنی دیگری با وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی داشته باشیم و موضوعات پیرامونی را بررسی کنیم. این جلسه احتمالاً روز سه‌شنبه برگزار شده و به نظر می‌رسد به صورت غیر علنی برگزار خواهد شد.

وی تاکید کرد:همچنین در جریان جلسه غیر علنی امروز مقرر شد تا کمیسیون‌های تخصصی مجلس روی مباحث ارزی و مشکلات موجود در این بخش بحث و تبادل نظر صورت داده و گزارشی را به صحن علنی مجلس ارائه دهند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به طرح سوالات از وزیر اقتصاد و همچنین رئیس کل بانک مرکزی پیرو شرایط نا مناسب ارزی بیان کرد: بسیاری از سوالات در این بخش مطرح خواهد شد، با این حال یکی از سوالات این است که چرا مسئولین نرخ ارز نیمایی را از ابتدای سال افزایش داده اند و چرا نرخ ارز نیمایی به ۶۳ هزار تومان رسیده است. همچنین سوال خواهیم کرد که مسئولین پیرو این سیاست گذاری به دنبال چه بوده و هدف از اجرای این سیاست‌ها را چه می‌دانند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در حال حاضر طرح سوال از مسئولین اقتصادی کشور را به هیئت رئیسه مجلس ارائه نداده و در حال جمع آوری امضای بیشتری در این بخش هستم. در ادامه نامه سوالات به هیئت رئیسه ارائه خواهد شد و نهایتا هیئت رییسه این موضوع را به کمیسیون مربوطه نیز ارجاع خواهد داد و کمیسیون هم وزرا را دعوت کرده و از آنها سوال خواهد کرد. از این رو اگر کمیسیون از پاسخ‌ وزرا قانع شد،موضوع از دستور خارج شده و در غیر این صورت این مسئله به صحن علنی مجلس نیز ارجاع خواهد شد.

وی تاکید کرد: در صورت طرح این سوالات در مجلس و عدم اقناع لازم،مسئول مربوطه کارت زرد گرفته و به موجب تغییرات آیین نامه داخلی مجلس، ارائه هر سه کارت به وزرا منجر به استیضاح خواهد شد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: متاسفانه آقای پزشکان در حوزه اقتصادی ترکیب خوبی را تعیین نکرده و افرادی که وی در این بخش معرفی کرده است،افراد خوبی نیستند. بنابراین آقای پزشکیان با این ترکیب فعلی به اصطلاح هیچ وقت نمی تواند گل زده و حتی گل هم خواهد خورد!

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری خانه ملت

برچسب ها :

ناموجود