ضرورت ایجاد توازن در زنجیره های فلزات اساسی

به گزارش نماد اقتصاد، محمد اتابک امروز در نشست با مدیران و سرمایه گذاران منطقه ویژه لامرد، ابتدا با اشاره به اهمیت صرفه جویی در مصرف انرژی و‌ پویش کاهش دو درجه ای دما سیستم های گرمایشی، اظهار داشت: به رغم پتانسیل های توسعه مناطق ویژه اقتصادی ضرورت دارد از این پس با توجه به شرایط در دنیا و کشور، توسعه به صورت متوازن دیده شود.

وی به پتانسیل های رشد کارخانه آلومینیوم جنوب، اشاره کرد و گفت: این کارخانه برای ایجاد توازن نباز به احداث واحد‌های تولید آلومینا، اندسازی و به ویژه نیروگاه دارد.

اتابک ضمن یاد مرحوم مهندس اکبر ترکان برای پیگیری احداث این کارخانه ادامه داد: آلومینیوم و مس جزو فلزات اینده هستند و با توجه به این مهم باید طرح های توسعه این حوزه ها به صورت متوازن پیش رود.

وزیر صمت همچنین درباره سرمایه گذاری در ایجاد نیروگاه ها، گفت: سرمابه گذاران این حوزه از نظر فروش و صادرات مورد حمایت دولت قرار هی گیرند

اتابک درباره خط انتقال آب از خلیج فارس اظهار داشت: با توجه به اهمیت موضوع و سرعت دهی به آن،  می توانیم برای تامین مالی این طرح موضوع را در شورای اقتصاد مطرح کنیم.

طرح های جامع نیازمند بازنگری هستند

وزیر صنعت معدن و تجارت در سخنان خود همچنین بازنگری در طرح های جامع را مورد تاکید قرار داد و گفت: تغییراتی که نوع تکنولوژی، مصرف انرژی و رشد بهره وری در صنایع ایجاد شده ما را به سمت بازنگری در طرح های جامع به ویژه صنایع انرژی بر سوق می دهد.

وی افزود: امروزه اقتصاد برق و صرفه جویی در مصرف انرژی اهمیت حیاتی برای صنایع و حتی اقتصاد  کشور دارد.

از سوی دیگر محمد اقاجانلو رئیس هیات عامل ایمیدرو درباره زیرساخت های منطقه ویژه لامرد، گفت: پیگیر تعیین تکلیف احداث نیروگاه از سوی سرمایه گذار هستیم.

معاون وزیر صمت یاداور شد: پیشتر گاز  مورد نیاز این پروژه حدود هزار مگاواتی تخصیص یافته بود اما طرح به اتمام نرسیده است از این رو باید در قدم اول بتوانیم موضوع سهمیه گاز و راه اندازی نیروگاه را تعیین تکلیف کنیم.

وی همچنین درباره خط انتقال آب به لامرد گفت: موضوع قرارداد صنایع برای خرید آب از این خط را با همکاری مسوولان استانی پیگیری می کنیم.

وجیه الله جعفری معاون معدن و صنایع معدنی وزارت سمت نیز تامین مواد اولیه برای صنایع به ویژه آلومینیوم را مورد اشاره قرار داد و گفت: امروزه بیشترین چالش ما فعال کردن بخش بالادستی برای تامین بوکسیت و آلومینا در زنجیره آلومینیوم است.

وی در ادامه سخنانش درباره جایگاه معادن لامرد اظهار داشت: با توجه به وجود معادن مصالح ساختمانی می توان اطلس این معادن را با هدف پتانسیل های رشد صادراتی تهیه کرد.‌

در این نشست سید موسی موسوی نماینده مردم مهر و‌ لامرد در مجلس شورای اسلامی خواهان توجه بیشتر به پتانسیل های رشد صنایع آلومینیوم و مس در این منطقه شد.

وی در عین حال از اقدامات وزارت صمت و ایمیدرو برای ایجاد زیرساخت ها برای سرمایه گذاران تقدیر و تشکر کرد.