وزارت نفت 1000 همت قرارداد با دانشگاه ها منعقد کرد

به گزارش نماد اقتصاد، بیست و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار در شرایطی از ۲۳ تا ۲۶ آذرماه در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد که همزمان با این نمایشگاه معاون مهندسی، پژوهشی و فناوری وزارت نفت از انعقاد ۴۲۰ قرارداد پژوهشی به ارزش یک هزار همت (هزار میلیارد تومان) میان وزارت نفت و دانشگاه‌های کشور خبر داد.

این قراردادها در حالی منعقد شد که حسین سیمایی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری، این رویداد را نمایشگاهی پرافتخار توصیف کرد و گفت: ما در این نمایشگاه شاهد محصولاتی بودیم که تازه اختراع شده و به ثبت رسیده‌اند، اما هنوز به مرحله تجاری‌سازی نرسیده‌اند، برخی محصولات هم به بازار عرضه رسیده و طبق توضیحاتی که ارائه کردند بسیاری از محصولات ایرانی با نمونه ایرانی تفاوت قیمت زیاد دارد که هم برای مصرف‌کننده، مقرون به صرفه است و هم مانع خروج ارز از کشور می‌شود.

وی افزود: بازدید از این نمایشگاه سبب می‌شود که انسان به اساتید و دانشگاهیان افتخار کند، گاهی بیان می‌شود که دانشگاه با صنعت ارتباط ندارد، اما در این نمایشگاه می‌توان ارتباط خوب و وسیع را دید.

وزیر علوم با اذعان به این واقعیت که ارتباط صنعت و دانشگاه خیلی وسیع نیست و باید بهتر شود، گفت: پژوهش و فناوری در کشور باید بیش از این، جایگاه پیدا کند که البته تحقق این امر مستلزم تأمین منابع مالی است، منابع مالی ما متناسب با توان پژوهشگران و انتظاراتی که دولت و جامعه از پژوهشگران دارند، نیست.

وی خاطرنشان کرد: با استفاده از نظام حقوقی خوب و اعتبار مالیاتی که در قانون جهش تولید ایجاد شده است، صاحبان صنایع می‌توانند از این پژوهش‌ها استفاده کنند که هم سبب جهش تولید می‌شوند و هم بخش تحقیق و توسعه خودشان را تامین می‌کنند، کل هزینه‌شان هم مورد حمایت سازمان امور مالیاتی قرار می‌گیرد.

اقدامات پژوهشی وزارت نفت

 به دنبال این موضوع امید شاکری ، معاون مهندسی، پژوهشی و فناوری وزارت نفت در نشست مشترک مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها با وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی از انعقاد ۴۲۰ قرارداد پژوهشی به ارزش یک هزار همت (هزار میلیارد تومان) میان وزارت نفت و دانشگاه‌های کشور خبر داد و گفت: طی سه سال گذشته حمایت از بیش از ۶۰۰ پایان‌نامه ارشد و رساله دکتری، اعطای ۴۵ فرصت مطالعاتی و پژوهانه، اعطای بورس دانشجویان دکتری در قالب بورس طرح شهید تندگویان، اختصاص ۳۲۰ هزار متر مربع برای استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان و نوپا توسط وزارت نفت انجام شده است.

وی افزود: در این مدت، اختصاص ۳۲۰ هزار مترمربع برای استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان و نوپا داشتیم که نشان از حرکت به سمت زنجیره ارزش و ایجاد ارزش افزوده است.

شاکری از ورود شرکت‌های دانش بنیان در فهرست بلند وزارت نفت را از دیگر اقدامات این وزارتخانه برشمرد و گفت: تعداد ۶۷۴ شرکت در این فهرست حضور دارند و دو هزار قرارداد ساخت به ارزش ۳۸ همت در این حوزه منعقد شده است.

وی بیان کرد: موضوع دیگری که در دستور کار داریم ساخت برای بار اول است و وزارت نفت برای سومین سال متوالی، مقام نخست را در این زمینه کسب کرده و در راستا در مجموع با ۶۱ شرکت دانش‌بنیان قرارداد به ارزش ۱۷۲ میلیون دلار منعقد شده است.

شاکری اظهار داشت: علاوه بر قراردادهای جاری، امروز بر تسهیل‌گری برای نوآوری در تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان تمرکز داریم و برای تحقق این هدف، سرمایه‌گذاری خطرپذیر را در اولویت قرار دادیم و در هفت طرح به ارزش ۲۵۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری کردیم و سرمایه صندوق پژوهش را هفت برابر افزایش دادیم.

معاون وزیر نفت ادامه داد: برای نمونه، نتیجه تلاش‌ها باعث شده صادرات خدمات فنی مهندسی گسترده‌ای به کشورهای روسیه و ونزوئلا به ارزش ۳۵۵ میلیون دلار داشته باشیم.

فراخوان شرکت های دانش بنیان

 همچنین پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت فراخوانی صادر کرده است. فراخوان شناسایی شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور به‌منظور رفع چالش زیست محیطی و بهره‌برداری از چشمه‌های نفتی منطقه نفت‌شهر؛ ساخت ژل پلیمر هوشمند برای چاه شماره ۲۶ میدان نفت شهر؛ کاهش میزان گاز H2S گاز تولیدی چاه تابناک ۴۷ و رفع تیرگی رنگ مایعات گازی میدان تابناک که جزو نیازهای شرکت نفت مناطق مرکزی است، منتشر شد.

ثبت‌نام در فراخوان شناسایی شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور از روز شنبه ۱۷ آذر آغاز شده است و تا روز جمعه ۳۰ آذر ادامه خواهد داشت و متقاضیان شرکت در این فراخوان می‌توانند از طریق لینک petropark.ir/icofc ثبت‌نام کنند.

انتهای پیام