تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۴
کد خبر : 25261

همایون حائری:

مصرف انرژی در کشور بحرانی است؛ تولید برق باید با مدیریت مصرف هماهنگ شود

مصرف انرژی در کشور بحرانی است؛ تولید برق باید با مدیریت مصرف هماهنگ شود
معاون امور برق و انرژی وزیر نیرو با اشاره به وضعیت بحرانی مصرف انرژی در کشور، تأکید کرد که در حال حاضر مصرف گاز خانگی ۷۰ درصد تولید ملی را به خود اختصاص داده و مصرف برق در سامانه‌های سرمایشی معادل پنج کشور همسایه است. وی ضمن اعلام برنامه‌های وزارت نیرو برای کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی، به اهمیت مدیریت مصرف انرژی و افزایش تولید پایدار اشاره کرد.

به گزارش نماد اقتصاد،همایون حائری امروز (دوشنبه، ۲۶ آذر) در آیین امضای تفاهم‌نامه سازمان بسیج مستضعفین با وزارتخانه‌های نفت و نیرو با اشاره به اینکه این توافق همکاری  را به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم گام‌های مؤثری در زمینه مدیریت مصرف برداریم، اظهار کرد: مصرف انرژی، گاز و برق در کشور شرایط خوبی ندارد.

وی با تأکید بر اینکه مصرف گاز در بخش خانگی ۷۰ درصد گاز تولیدی کشور است، افزود: در تابستان نیز بیش از ۴۰ درصد از برق تولیدی در سیستم‌های سرمایشی به مصرف می‌رسد، همچنین مصرف برق ایران در سامانه‌های سرمایشی به اندازه ۵ کشور همسایه ایران است.

دویدن تولید به‌دنبال مصرف

معاون امور برق و انرژی وزیر نیرو با بیان اینکه باید مدیریت مصرف را انجام دهیم و به‌موازات آن تولید نیز افزایش یابد، تصریح کرد: اکنون تولید به‌دنبال مصرف می‌دود و هرچقدر تولید افزایش می‌یابد، مصرف با شتاب بیشتری افزایش دارد و این موضوع فاجعه می‌آفریند.

حائری با تأکید بر اینکه مصرف برق  به‌ مراتب بدتر از خام‌فروشی است، گفت: خام‌فروشی بدون هیچ‌گونه ایجاد ارزش افزوده انجام می‌شود، اما برق با انجام فرآیندهای مختلف تولید می‌شود و در نهایت در بخش‌های مختلف هدر می‌رود.

وی با تأکید بر سوخت‌رسانی مناسب به نیروگاه‌ها افزود: برای تأمین برق مورد نیاز، بخش عمده‌ای از تعمیرات اساسی نیروگاه‌ها را متوقف کردیم که باید در موقعیت مناسب انجام شود.

معاون امور برق و انرژی وزیر نیرو با اشاره به اینکه اکنون ۹۰ درصد تولید برق از سوخت‌های فسیلی تأمین می‌شود، گفت: وزارت نیرو برنامه دارد وابستگی تولید برق را به سوخت‌های فسیلی کاهش دهد و بر انرژی تجدیدپذیر و انرژی‌های نو تمرکز کند، همچنین پیش‌بینی شده برای تابستان سال آینده ۳۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی را به مدار بیاوریم.

انتهای پبام

منبع: شانا

خبر پیشنهادی:  تلاش شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی؛ طرح‌هایی که قاچاق سوخت را کاهش می‌دهد

برچسب ها :

ناموجود