تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۴
کد خبر : 25136

تولید سیمان در خطر کاهش بیشتر؛ محدودیت‌های برق، گاز و سوخت مازوت بحران جدیدی برای صنعت ایجاد کرده است

تولید سیمان در خطر کاهش بیشتر؛ محدودیت‌های برق، گاز و سوخت مازوت بحران جدیدی برای صنعت ایجاد کرده است
علی اکبر الوندیان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، با اشاره به آغاز زودهنگام محدودیت‌های گاز و برق در سال جاری، اعلام کرد که این محدودیت‌ها صنعت سیمان را با کاهش شدید تولید مواجه کرده است. وی همچنین از نگرانی‌ها درباره تبدیل شدن ایران از صادرکننده سیمان به واردکننده این محصول به دلیل کمبود انرژی و سوخت خبر داد.

به گزارش نماد اقتصاد، علی اکبر الوندیان با اشاره به قطع گاز و برق کارخانه های تولید سیمان، اظهار داشت:  محدودیت های گاز و برق و به عبارت بهتر قطع گاز و برق کارخانه های سیمان در سال جاری نسبت به سال های قبل زودتر آغاز شده است و این موضوع صنعت سیمان را با مشکلاتی در تولید  مواجه کرده است.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان افزود: هر ساله محدودیت مصرف گاز کارخانه های سیمان از اواخر آبان آغاز می شد اما امسال از 15 مهر شروع شد و محدویت برق کارخانه های سیمان که از بهمن ماه آغاز می شد هم اکنون آغاز شده و قطع برق بسیاری از کارخانه های سیمان آغاز شده است.

وی تصریح کرد: در کنار محدودیت گاز و برق کارخانه های تولید سیمان با محدودیت سوخت جایگزین مازوت هم مواجه هستند، البته این محدودیت به علت محدودیت ناوگان حمل و نقل است و در واقع با توجه به اینکه نیروگاه ها برای تامین سوخت در اولویت هستند بنابراین ناوگان حمل و نقل در ابتدا در اختیار آنهاست و سپس سوخت را کارخانه های سیمان می رساند.

الوندیان با اشاره به کاهش آمار تولید سیمان و کلینکر بر اثر محدودیت انرژی بیان داشت: در 8 ماهه اول امسال 50 میلیون تن کلینکر تولید شده که نسبت به 8 ماهه سال گذشته 3 میلیون تن کاهش تولید داشتیم همچنین در 8 ماهه سال جاری 48 میلیون تن تولید سیمان داشته ایم که تولید این محصول نسبت به مدت مشابه سال گذشته 400 هزارتن کاهش داشته است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته 76 میلیون تن سیمان تولید شد بیان داشت: با این شرایط و محدودیت برق و گاز پیش بینی می شود تولید سیمان در سال جاری در نهایت به 70 میلیون تن برسد.

وی گفت: با توجه به محدودیت برق و گاز این نگرانی وجود دارد که از صادر کننده سیمان به وارد کننده سیمان تبدیل شویم.

وی با اعلام اینکه صنعت سیمان دوگانه‌سوز است ، گفت: علاوه بر گاز، مازوت هم مصرف می‌کنیم اما تأمین مازوت هم برای ما محدودیت دارد و پالایشگاه‌ها قادر نیستند در واقع نیاز صنعت را به موقع برآورده کنند. همانطور که اشاره شد،  در اردیبهشت ماه ما 700 هزار تن تولید کردیم که در مرداد به دو میلیون و 800 رسیدیم؛ یعنی تنها مرداد ماه پنج میلیون تن تولید را از دست دادیم؛ این صنعت واقعا از منظر انرژی رنج می‌برد، اما امیدوار هستیم که از این شرایط خارج شویم.

الوندیان اضافه کرد: طبق آمار، در حوزه انرژی‌های خورشیدی از منظر قوانین مکلف هستیم که ظرف پنج سال پنج درصد مصرف‌مان را خورشیدی نصب کنیم؛ در برنامه پنج درصد در طول پنج سال، دو سال عبور کردیم و براساس اینکه باید حدود 88 مگاوات انرژی خورشیدی نصب کنیم، در این دو سال ٢٢ مگاوات از این طریق تأمین می‌شود و امید است که تا پایان سال به 6� مگاوات هم برسیم. در حوزه CHP  حدود ٢6 مگاوات نصب شده است؛ همه این‌ها در واقع به دلیل ناترازی، درگیر تامین سوخت شده و متوقف شده‌اند. این‌ها تا زمانی فعال هستند که سوختشان تامین شود.

دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان تصریح کرد: تولید برق از بازیافت حرارتی نیز دیگر برنامه‌ای است که سیمان‌ها می‌توانند برای تامین سوخت مورد نیاز استفاده کنند. اما به دلیل نیاز به سرمایه گذاری سنگین و کمبود یا در واقع نبود توان مالی شرکت‌ها، هنوز اجرایی و نصب نشده است. این حوزه بسیار حوزه جذابی است که هنوز در صنعت سیمان کشور نصب نشده اما در دنیا مورد استفاده است و کشورهایی همچون چین و در هند از بازیافت‌های حرارتی برای تامین برق استفاده می‌کنند. یک کارخانه سیمان یا ظرفیت یک میلیون تن، حدود پنج مگاوات از این محل تامین و تولید می‌کند اما سرمایه‌گذاری سنگینی نیاز دارد. مطالعات آن توسط دو شرکت انجام شده و در تلاش هستند که در این زمینه گام بردارند و نصب کنند.

انتهای پیام

منبع: تسنیم

برچسب ها :

ناموجود