معاون بانک مرکزی: ایران از معدود کشورهای پیشرو در حوزه رمز ارزهاست

به گزارش نماد اقتصاد، دکتر محمد شیریجیان، با بیان اینکه کشور ما در زمینه ابعاد فنی توسعه رمزارزها و به ویژه توسعه پول های دیجیتال بانک های مرکزی، دستاوردهای خوبی داشته است، تصریح کرد: پول های دیجیتال بانک های مرکزی بنحوی بدل این نهادها به رمزارزها به حساب می‌آید و ایران نیز جز معدود کشورهای پیش رو در این حوزه است.

به گفته وی بزرگ ترین چالش پیش روی بانک مرکزی در توسعه رمز پول ها از جمله پول دیجیتال بانک مرکزی، آثار و دلالت های سیاستی این نوع پول بر نظام های پولی، اعتباری، بانکی و نظام های پرداخت کشور است.

مقام سیاست گذار پولی ضمن اشاره به سه مأموریت اصلی بانک های مرکزی در عرصه ثبات پولی، ثبات مالی و مدیریت نظام پرداخت عنوان کرد: در زمینه ثبات پولی هدف اصلی حداقل نمودن فاصله تورم واقعی نسبت به تورم هدف گذاری شده است. برای تحقق این امر نیز بانک های مرکزی از مجموعه ای از ابزارهای سیاست پولی متعارف و غیرمتعارف استفاده می کنند.

معاون سیاست گذاری پولی بانک مرکزی با بیان اینکه توسعه این ابزارها، از طرف دیگر منجر به ارتقاء اثربخشی و کیفیت اعمال سیاست های پولی بانک مرکزی می شود. یادآور شد: یکی از مهم ترین کانال هایی که بانک مرکزی با استفاده از آن نسبت به مدیریت تورم اقدام می کند، از طریق کنترل سرعت گردش نقدینگی است. با توسعه ابزاری مانند پول دیجیتال بانک مرکزی، باتوجه به اشراف و مدیریت متمرکز که بانک مرکزی بر این ابزار دارد، می تواند نسبت به اعمال سیاست های پولی خود با تنظیم سرعت گردش نقدینگی در بخش های مختلف اقتصادی به صورت موثرتری اقدام کند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین بانک مرکزی با استفاده از این ابزار می تواند هدایت اعتباری شبکه بانکی کشور به بخش های مولد را به صورت موثرتری انجام دهد و ابزارهایی ایجاد کند که به واسطه آنها منابع نقدی کشور به بخش های مولد انتقال یابد.

دکتر شیریجیان افزود: در عرصه ثبات مالی نیز توسعه این ابزار تاثیر قابل توجهی بر این مقوله دارد و اساساً در صورت گسترش آن بسیاری از نسبت های نظارتی همچون نسبت کفایت سرمایه، نسبت پوشش نقدینگی و یا نسبت مصارف به منابع که امروزه عملکرد بانکی با استفاده از آن ها مورد پایش و اعمال اقدامات نظارتی قرار می گیرد .

اولویت بانک مرکزی در حوزه رمز پول

 مقام مسئول بانک مرکزی تأکید کرد: در عرصه نظام های پرداخت نیز توسعه پول دیجیتال در میان فعالان اقتصادی می تواند ملاحظات و ظرفیت های جدیدی را برای نظام پرداخت ایجاد کند از یک طرف موجب بهبود سرعت پرداخت و تسویه تراکنش های مالی کشور می شود و از یک طرف بدلیل ماهیت آفلاین و مبتنی بر کیف پول پرداخت های پول دیجیتال باعث کاهش فشار و متعاقباً کاهش هزینه توسعه و تعمیر و نگهداری شبکه آنلاین نظام های پرداخت کشور می گردد.

انتهای پیام

منبع: روابط عمومی بانک مرکزی