مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس
آینده صنعت فولاد ایران با حل مشکلات سیاسی و بینالمللی درخشان است
احسان دشتیانه، مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس در گفت گو با خبرنگار نماد اقتصاد، با اشاره به برنامههای توسعه زیرساختها و ارتقای فناوری در خطوط تولید عنوان کرد: تکنولوژی جدید دنیا در صنعت فولاد ایران به کارگیری و بر پایه گاز طبیعی تولید میشود. روش کورههای قوس الکتریکی روشی بهینه و با تولید آلایندگی کمتر است که از این تکنولوژی در فولاد ایران استفاده میشود.
وی افزود: ما اگر بخواهیم به صورت مدام در ایران بهرهوری را ارتقاء دهیم، باید بر روی چند موضوع متمرکز شویم. نیروی انسانی مهمترین عامل ارتقای بهرهوری است. باید با اجرای طرح توسعه، نیروی انسانی مدیریت شود و نسبت بهرهوری به تولید ارتقا یابد.
دشتیانه ادامه داد: یکی دیگر از موضوعات مهم، آموزش است که ما از ۳ سال گذشته بر روی این موضوع تمرکز کردیم و سال گذشته با بررسیهایی که صورت گرفت توانستیم استاندارد ایزو ۱۰۰/۱۵ آموزش را بگیریم و براساس آن الگوی توسعه شایستگی را ترسیم کنیم.
مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس اظهارداشت: در مبحث ارتقای بهرهوری بهصورت سالیانه برای کاهش ضایعات، افزایش بهرهوری و بهینهسازی روشهای تولید مطالعه و پایش میکنیم. برای طرحهای توسعه نیز با ساختار و تامینکنندگان با کیفیت وارد مذاکره میشویم تا در کارخانه جدید هم محصول با کیفیتتری تولید شود و هم بهرهوری افزایش و هزینهها کاهش یابد.
وی با اشاره به مکانیزمهای شرکت صبا فولاد خلیج فارس برای تامین مواد اولیه و واردات تجهیزات پیشرفته گفت: برای تامین مواد اولیه ما تمام خرید خود را از طریق بورس کالا انجام میدهیم و با حذف واسطه، مستقیما از تولیدکنندهها برای تامین مواد اولیه اقدام کردیم و همین موجب افزایش کیفیت و کاهش هزینهها شده است.
تحریمها بر روند واردات تجهیزات فولاد تاثیر گذار است
دشتیانه با ذکر این نکته که تحریمها بر روند واردات تجهیزات تاثیر گذار است، ادامه داد: تحریمها کار واردات تجهیزات را سخت کرده است و نمیتوانیم از کشورهای اروپایی صاحب تکنولوژی تجهیزات را تهیه کنیم. تجهیزات را از طریق شرکتهای همکار در اروپا خریداری میکنیم و یا در مواردی تجهیزات مشابه را خریداری میکنیم.
مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس بیان کرد: ما سه سال پیش ۸۰۰-۷۰۰ هزار تن (ماهیانه ۶۵ هزار تن) تولید داشتیم، اما امروز با رشد تقریبا ۸۰ درصدی، ماهیانه بدون محدودیت تا ۱۳۰ هزار تن و با محدودیت انرژی تا ۱۱۵ هزار تن تولید داریم. برای اجرای طرح توسعه نیز با توجه به محدودیت سهامدار عمده (صندوق بازنشستگی)، افزایش سرمایه از طریق صرف سهام را اجرا کردیم که به وسیله این روش شرکت صبا فولاد خلیج فارس را وارد بورس کردیم و با جذب ۴۵۰۰ میلیارد سرمایه برای اجرای فاز ۲ تامین مالی مناسبی را از طریق بازار سرمایه انجام دادیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر این طرح حدود ۱۵ درصد پیشرفت داشته است و ظرف ۲۲ ماه آینده این پروژه به بهره برداری میرسد و ظرفیت را تا ۳ میلیون تن افزایش دهیم. برنامه آینده این شرکت، فولادسازی و نورد تخت است. ۱.۵ میلیون تن در فاز اول و ۳ میلیون تن در فاز دوم تا سال ۱۴۱۰ بهره برداری میشود. ما برای ۴۰۰ میلیون یورو اخذ تسهیلات نیز اقدام کردیم که بانک تجارت و بانک ملت احتمالا تامین کننده این هزینه هستند. با قطعی شدن این مصوبه در صندوق توسعه، فاز ۱ فولادسازی نورد آغاز میشود.
دشتیانه در پاسخ به سوال خبرنگار نماد اقتصاد که آینده صنعت فولاد ایران را چگونه ارزیابی میکنید، عنوان کرد: در حال حاضر صنعت فولاد ایران هفتمین تولیدکننده بزرگ دنیا است و اگر تمام اقتصاد ایران به این صورت عمل کرده بود ما هفتمین اقتصاد برتر در دنیا بودیم. این صنعت در حال حاضر موفق است و اگر محدودیتها وجود نداشت و میتوانستیم معادل متوسط دنیا تولید کنیم، تقریبا ۳۷ میلیون تن تولید داشتیم.
مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس ادامه داد: پیشبینی میکنم اقتصاد ایران در آینده میتواند بهطور مداوم ۶ تا ۸ درصد رشد اقتصادی را تجربه کند، اما لازم است که ۳ تا ۵ هزار میلیارد سرمایه گذاری در اقتصاد صورت گیرد. ذخایر ایران یکی از پنج کشور پر ذخیره در دنیا است و اگر مسائل بینالمللی و سیاسی کشور حل شود، رشد اقتصادی ایران سرعت میگیرد و صنعت فولاد ایران به دلیل شرایط جغرافیایی، دسترسی به منابع و نیروی انسانی حرفهای میتواند آینده درخشان و خوبی داشته باشد.
انتهای پیام