تاریخ انتشار : دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۶
کد خبر : 23547

مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه:

حمایت و سرمایه‌گذاری فولاد هرمزگان در طرح‌های دانش‌بنیان شجاعانه است

حمایت و سرمایه‌گذاری فولاد هرمزگان در طرح‌های دانش‌بنیان شجاعانه است
یحیی پالیزدار مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولادمبارکه در بازدید از غرفه شرکت فولاد هرمزگان در بیست و یکمین نمایشگاه ایران متافو به خبرنگار روابط عمومی گفت: هدف اصلی صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه، سرمایه‌گذاری در توسعه تکنولوژی است. به این صورت که در مراحل اولیه توسعه، سرمایه‌گذاری‌ توسط این مجموعه انجام می‌شود تا نمونه‌های اولیه تکنولوژی به سطح مناسبی برسند و مفهوم اولیه آنها مورد تایید قرار گیرد و بعد از آن سرمایه‌گذارهایی که توانایی پیاده‌سازی تکنولوژی مورد نظر در مقیاس صنعتی را داشته باشند را جذب خواهیم کرد.

به گزارش نماد اقتصاد به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد هرمزگان، به گفته وی، در این مسیر کارخانه‌ها و پلنت‌هایی بر اساس تکنولوژی‌های توسعه‌یافته احداث خواهند شد.

وی افزود: یکی از حمایت‌های قابل‌توجهی که فولاد هرمزگان در این زمینه انجام داده، عقد قراردادهای مرتبط با فازهای مهندسی تکنولوژی‌ است و این در حالیست که قراردادهایی از این نوع، برای طراحی و پیاده‌سازی پلنت‌های صنعتی و کارخانه‌ها بسیار حیاتی هستند.

پالیزدار افزود: زمانی‌که تکنولوژی در مقیاس پایلوت توسعه می‌یابد، نیاز است در یک مجموعه صنعتی و در مقیاس بزرگ‌تر عملیاتی شود. همان‌طور که اشاره شد، این فرآیند به نوعی یک سرمایه‌گذاری خطرپذیر محسوب می‌شود.

مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولادمبارکه با بیان اینکه این پلنت‌ها، نمونه مشابهی در ایران ندارند و خطرپذیر محسوب می‌شوند، خاطرنشان کرد: البته بررسی لازم  جهت اینکه  تکنولوژی مورد نظر قبلا توسط مجموعه دیگری پیاده‌سازی شده یا خیر، نیز انجام شده است.

وی افزود: خوشبختانه با حمایت‌های هیئت‌مدیره، مدیرعامل و معاونین فولاد هرمزگان، توانستیم با دو شرکت توسعه‌دهنده تکنولوژی قراردادهایی به امضا برسانیم. امید می‌رود طی شش ماه تا یک سال آینده، مهندسی این دو پلنت که مشابه آن‌ها در ایران وجود ندارد و طراحیشان توسط شرکت‌های داخلی انجام می‌شود، به سرانجام برسد.

برنامه‌ریزی برای احداث پلنت‌ها

پالیزدار با اشاره به برنامه‌ها برای احداث پلنت‌های در دست اقدام فولاد هرمزگان، تصریح کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، امید می‌رود در یک طرح سه‌ساله، این پلنت‌ها احداث شوند تا تمامی ذی‌نفعان این مجموعه نیز بتوانند از مزایای این پروژه بهره‌مند شوند.

به گفته وی، نکته مهم این است که این پروژه‌ها بر اساس بومی‌سازی طراحی و اجرا می‌شوند. البته بومی‌سازی به معنای این است که به جای تقلید از نمونه‌های خارجی یا ساخت آن‌ها بر اساس مدل‌های موجود خارجی، ما اینجا از پایه تکنولوژی را توسعه می‌دهیم و آن را خلق می‌کنیم. این کار بسیار پیچیده‌تر و پرریسک‌تر است، اما نتایج ارزشمندی به همراه دارد.

توسعه تکنولوژی در ایران، فرصتی اقتصادی و استراتژیک

وی عنوان کرد: وقتی صحبت از بومی‌سازی و توسعه تکنولوژی می‌کنیم، این فرآیند بر اساس ظرفیت‌های داخلی کشور انجام می‌شود. این موضوع نه تنها از لحاظ اقتصادی به‌صرفه‌تر است، بلکه باعث می‌شود تمامی منابع و هزینه‌ها در داخل کشور بماند.

مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولادمبارکه ادامه داد: در این صورت به جای اینکه سرمایه کشور صرف استفاده از تکنولوژی خارجی شود، افراد و شرکت‌های ایرانی مسئولیت این فرآیند را به عهده می‌گیرند که در نهایت باعث ایجاد فرصت شغلی، رشد علمی و اقتصادی، و افتخار ملی خواهد شد.

پالیزدار تصریح کرد: تمامی هزینه‌هایی که در این پروژه‌ها انجام می‌شود، به‌طور مستقیم در داخل کشور صرف می‌شود. این مسئله به ویژه برای شرکت‌هایی مانند فولاد هرمزگان، که یکی از پیشروترین تولیدکنندگان فولاد کشور است، اهمیت دوچندانی دارد. این شرکت با موقعیت جغرافیایی خاص و تولید محصولات صادرات‌محور، همواره نیازمند به‌روزرسانی و ارتقای تکنولوژی‌های خود است.

حمایت فولاد هرمزگان از نوآوری و فناوری‌های نوین

وی با تمجید از مدیران فولاد هرمزگان در حمایت از طرح‌های دانش‌بنیان، بیان کرد: رویکرد مدیریتی مجموعه فولاد هرمزگان به گونه‌ای است که از هر فناوری و شرکتی که ایده‌های نوآورانه و قابل‌توسعه داشته باشد، حمایت می‌کند. این نگرش فرصت‌های فراوانی را برای توسعه‌دهندگان تکنولوژی در داخل کشور ایجاد کرده است. ما امیدواریم که این حمایت‌ها در آینده نیز ادامه یابد و بتوانیم نتایج و دستاوردهای بیشتری را در این حوزه شاهد باشیم.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه در پایان گفت: توسعه تکنولوژی و نوآوری در داخل کشور، نه تنها یک هدف استراتژیک، بلکه یک نیاز حیاتی برای آینده صنعت ایران است. با سرمایه‌گذاری در این حوزه، نه تنها می‌توانیم وابستگی خود به فناوری‌های خارجی را کاهش دهیم، بلکه زمینه‌ساز رشد و پیشرفت پایدار کشور در عرصه‌های مختلف خواهیم شد. مجموعه‌هایی مانند فولاد مبارکه و فولاد هرمزگان با پشتیبانی از این رویکرد، نقش مهمی در شکل‌گیری آینده‌ای روشن برای صنعت ایران ایفا می‌کنند.

خبر پیشنهادی:  تولید 124 هزار تن آند در شرکت ملی صنایع مس طی 4 ماهه ابتدای سال جاری