هم‌افزایی صنعت فولاد و تامین‌کنندگان: گامی بزرگ به سوی خودکفایی

به گزارش نماد اقتصاد به نقل از روابط عمومی شرکت ذوب آهن اصفهان، علی نصیری معاون بازرگانی ذوب آهن اصفهان در حاشیه آیین انعقاد این تفاهم نامه به خبرنگار ما گفت : با توجه به گستردگی زنجیره تولید فولاد کشور و نیز توانمندیهای شرکت های تامین کننده بخش های گوناگون این زنجیره ، بر اساس جلسات کارشناسی بسیاری که با شرکت فولادی برگزار شد، امروز تفاهم نامه خوبی به امضا رسید.
وی افزود :  شرکت های بسیاری در بخش های تامین قطعات و تجهیزات،مواد اولیه، بومی سازی و … با مجموعه های فولادی سراسر کشور همکاری می کنند این تفاهم نامه با هدف هم افزایی و به اشتراک گذاشتن دانش و تجربیات این شرکت ها و تعامل بیشتر با آنها مورد توجه قرار گرفت.
معاون بازرگانی ذوب آهن اصفهان ادامه داد : اشتراک گذاری بانک اطلاعات جامع تامین کنندگان در صنعت فولاد، موتور محرک جهت دستیابی به تولیدات داخلی و بهبود “برند ساخت ایران” خواهد بود که نتیجه این رویکرد کاهش واردات قطعات، تجهیزات و مواد مصرفی است. همچنین امکان ارزیابی تامین کنندگان را در بستری فراگیر ،فراهم می آورد که این رویکرد  انتخاب تامین کننده توانمند را نیز تسهیل می نماید.
علی نصیری خاطرنشان کرد : این تفاهم نامه، منبع بسیار بزرگی برای تولید با محوریت اقتصاد دانش بنیان و بهره گیری از توان داخل است که قطعاً در اشتغالزایی برای فرزندان ایران عزیزمان و همچنین جلوگیری از خروج ارز از کشور نقش شایان توجهی دارد.
صابر سنایی مدیر ارشد بازرگانی ذوب‌آهن اصفهان نیز در خصوص امضای این تفاهم‌ نامه بیان کرد : بر اساس برنامه‌ ریزی‌ هایی که با مدیریت سفارشات و سرپرستی تامین‌کنندگان صورت گرفت، نشست ‌های متعدد با فولادسازان دیگر از جمله فولاد مبارکه، فولاد خوزستان و … منجر به امضای تفاهم ‌نامه ‌ای بین ۱۴ فولادساز کشور شد که بر اساس آن لیست‌ های تامین کنندگان شرکت ‌ها مشخص و در اختیار یکدیگر قرار خواهد گرفت تا از تجربیات شرکت‌های مختلف در این بخش استفاده شود.
وی اظهار داشت : از این طریق توانایی‌های سازندگان مختلف در بخش ساخت قطعات صنعتی و تامین‌کنندگان مواد اولیه در اختیار همه تولیدکنندگان فولاد قرار گیرد و هم‌ افزایی در خریدهای تولیدکنندگان فولاد را به همراه دارد.
مهدی شاطری مدیر سفارشات و کنترل کالا نیز امضای این تفاهم ‌نامه را نقطه عطفی در هم افزایی بیشتر تامین کنندگان در صنعت فولاد دانست و اظهار داشت : مدیریت ارزیابی رتبه ‌بندی تامین‌کنندگان کمک می‌کند این گروه اثربخش و بالقوه بیشتر شناسایی شده و در تامین قطعات، تجهیزات و مواد مصرفی عملکرد مناسب ‌تری محقق شود.
وی افزود : امضای این تفاهم ‌نامه توسط بالاترین مسئولین خرید شرکت‌ های فولادی، بستر شناسایی تامین‌کنندگان زنجیره فولاد کشور را فراهم می آورد تا از این طریق  با بهره ‌مندی از ارزیابی ‌های صورت گرفته توسط آن‌ها ، انتخاب مناسب ‌تری جهت تامین مواد و تجهیزات مورد نیاز صورت بگیرد.
شایان ذکر است این تفاهم نامه همکاری بین شرکت ‌های عضو با رویکرد ایجاد مدل مشترک ارزیابی منابع ، انتقال دانش و تجربیات، بررسی و تجمیع نیازهای مشترک در راستای تقویت سازندگان ایجاد نشان تجاری ایرانی، ایجاد کارگروه های تخصصی و بسترهای حمایتی تامین کنندگان، سرمایه گذاری و توسعه سبد محصول و همچنین ایجاد فضای رقابتی تنظیم و به امضا رسید.
گفتنی است، مدت اعتبار این تفاهم نامه از تاریخ امضا به مدت ۵ سال و قابل تمدید می باشد. شرکت‌های امضا کننده این تفاهم نامه عبارتند از: ذوب آهن اصفهان،فولاد مبارکه،فولادخوزستان، مجتمع فولاد خراسان، فولاد هرمزگان جنوب، فولاد آلیاژی ایران، آهن و فولاد ارفع، صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد، صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان، فولاد غرب آسیا، فولاد سفید دشت چهار محال و بختیاری، ورق خودروی چهار محال و بختیاری، مجتمع صنعتی اسفراین، سنگ آهن مرکزی ایران و معدنی و صنعتی گل گهر.