سهمیه‌بندی در حوزه قهوه شفاف نیست

به گزارش نماد اقتصاد، حسام ربیعی، رئیس انجمن قهوه ایران در نشست خبری اعلام کرد: نمایشگاه قهوه در تاریخ ۷ آذر ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۲ الی ۲۱ در مرکز دائمی نمایشگاه‌ها و رویدادهای بین‌المللی ایران مال برگزار خواهد شد.

 

ربیعی افزود:این نمایشگاه به جاگیری قهوه در کشور کمک می‌کند و می‌تواند صنعت قهوه را به جایگاه مناسبی در صادرات برساند.

وی با اشاره به وضعیت واردات قهوه در سال‌های اخیر پرداخت و گفت :از چند سال گذشته تنها واردات قهوه سبز داشتیم و در ایران فرآیند برشته‌کاری انجام می‌شد. سال گذشته بالغ بر ۵۰ هزار تن قهوه سبز وارد کشور شد، در حالی که در سال ۹۸ این رقم تنها ۸ هزار تن بود. همچنین در ۷ ماه اول سال ۱۴۰۳، ۳۰ هزار تن دانه قهوه سبز وارد کشور شده است.

رئیس انجمن قهوه ایران به نوسانات قیمت جهانی قهوه اشاره کرد و بیان داشت:قیمت قهوه تحت تأثیر عوامل اقلیمی و سیاسی تغییر می‌کند و هر کشوری از بازار جهانی خرید می‌کند. به عنوان مثال، ویتنام و برزیل به دلیل تغییرات اقلیمی با مشکلاتی مواجه هستند.

حسین بابایی، نایب رئیس انجمن قهوه نیز در این نشست به مشکلات تأمین مواد اولیه برای متقاضیان قهوه اشاره کرد و گفت: سهمیه‌بندی و عدم شفافیت در تأمین مواد اولیه مشکلاتی را برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده است. صنعت قهوه در حال رشد است، اما شفافیت لازم وجود ندارد.

وی به آمار وزارت صمت اشاره کرد و گفت: طبق آمار بیش از ۲۷۰ واحد بزرگ صنعتی در زمینه قهوه فعالیت دارند که ۳۰ هزار تن تولید دارند.

نایب رئیس انجمن به حجم قهوه قاچاق در بازار داخل اشاره کرد و گفت: مشکل فعلی سهمیه بندی از سوی وزارتخانه‌های متولی اعم از جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت است که با وجود صدور مجوز تأسیس و پروانه بهره برداری باید مواد اولیه آنها نیز تأمین شود اما با سهمیه بندی دچار چالش شده‌اند.

بابایی افزود: سهمیه بندی شفاف نیست و گروه کالایی قهوه بارها تغییر کرده است.

علی محجوریان، عضو کارگروه انجمن واردات قهوه ایران اظهار داشت: در ایتالیا کشت قهوه انجام نمی‌شود، اما فرآوری آن صورت می‌گیرد و سپس صادرات انجام می‌شود که این امر ارزش افزوده و ارزآوری به همراه دارد. ما هم می توانیم در این راستا در خاورمیانه پیش تاز باشیم.

محجوریان به افزایش قیمت قهوه اشاره کرد و افزود: فقط در این هفته، قیمت قهوه ۱۰ درصد افزایش یافته است. کشت اقلیمی و مشکلات عرضه جهانی نیز به دلیل تفاوت در فصل برداشت قهوه، چالش‌هایی را ایجاد کرده است.

آرتم شهابیان، بازرس انجمن قهوه ایران، همچنین تصریح کرد:یکی از اهداف تشکیل انجمن، بالا بردن کیفیت قهوه است. ما چاره‌ای نداریم جز اینکه کیفیت قهوه را در نظر بگیریم و برخی استانداردها در حال بازنگری هستند.

محمدرضا امینی‌فر، عضو هیئت مدیره انجمن قهوه ایران، نیز به مشکلات موجود اشاره کرد و خاطر نشان کرد : کار از بخش خصوصی خارج شده است و مافیا به صنعت قهوه ضرر می‌زند.مشکلات از ریشه وجود دارد و بروکراسی اداری مانع پیشرفت کار شده است.

انتهای پیام