تاریخ انتشار : یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۲
کد خبر : 23203

کاهش تاثیر قیمت دلار بر تورم بازار مسکن

کاهش تاثیر قیمت دلار بر تورم بازار مسکن
بخش مسکن با کاهش تورم در هر دو بخش مسکن و اجاره روبه‌رو بوده که به معنای کاهش شتاب رشد قیمت‌ها در بازار مسکن است.

به گزارش نماد اقتصاد، شاخص تورم مصرف‌کننده آبان ماه منتشر شده است. بر اساس این شاخص، تورم سالانه کاهشی بوده است. این در حالی‌ است که قیمت دلار در آبان‌ماه نوسانات افزایشی زیادی را پشت سر گذاشت و پیش‌بینی می‌شد بازار مسکن نیز بر اساس رابطه سنتی خود با بازار ارز، تحت تاثیر رشد نسبی قیمت دلار و افزایش انتظارات تورمی بالا رود. با این حال بازار مسکن نه‌تنها از دلار پیروی نکرده بلکه با کندی آهنگ رشد قیمت‌ها روبه‌رو شده است.

اثر دلار بر بازار مسکن کمرنگ شد

در این میان البته برخی از ناظران بازار مسکن می‌گویند با توجه به ریسک جنگ که سبب کاهش قیمت مسکن می‌شود و نگرانی از درگیری نظامی ایران و رژیم صهیونیستی، بازار مسکن فریز و در برخی موارد با کاهش شتاب رشد قیمت مواجه شده است.

امری که در کف بازار مسکن نیز مشاهده می‌شد و طی ماه گذشته بسیاری از فروشندگان به عرضه املاک خود با تخفیف راضی شده بودند.

بازار مسکن

تورم بازار مسکن در آبان ماه چقدر شد؟

تورم ماهانه بازار مسکن در آبان‌ماه 3.1 درصد ثبت شده، در حالی که تورم ماهانه مسکن در مهرماه 3.3 درصد بوده است.

در همین حال تورم نقطه به نقطه مسکن در آبان ماه به 39.6 درصد رسیده که نسبت به تورم نقطه به نقطه مهرماه کاهشی است. تورم نقطه به نقطه در نخستین ماه پاییز 40.9 درصد بوده است.

گفتنی‌ است تورم سالانه مسکن نیز در آبان‌ماه 41.7 درصد ثبت شده که نسبت به مهرماه کاهش اندکی نشان می‌دهد. تورم سالانه مسکن در مهرماه به 41.8 درصد رسیده بود.

تورم اجاره در آبان‌ماه چقدر شد؟

تورم ماهانه بخش اجاره هم در آبان‌ماه نسبت به مهرماه کاهش داشته و مانند تورم مسکن 3.1 درصد ثبت شده است. این در حالی است که تورم ماهانه در بازار مسکن در مهرماه 3.3 درصد بوده است.

تورم اجاره مسکن در منظر شاخص نقطه به نقطه نیز نسبت به مهرماه کاهش یافته و به 39.7 درصد رسیده است. در همین حال، تورم سالانه اجاره هم به 41.7 درصد در آبان رسیده در حالی که این شاخص در مهرماه روی رقم 41.8 درصد قرار گرفته بود.

پایان خبر/

منبع: تجارت نیوز

برچسب ها :

ناموجود