فولاد هرمزگان؛ آیندهساز صنعت فولاد ایران
به گزارش نماد اقتصاد از روابط عمومی شرکت فولاد هرمزگان، وی با بیان اینکه در ایران نیز با توجه به اسناد بالادستی، توسعه صنعت فولاد در کنار دریا مورد توجه قرار گرفته و استان هرمزگان بهعنوان یکی از مناطق مزیتدار در این زمینه، بهعنوان هاب توسعه صنعت فولاد با هدفگذاری 10 میلیون تن انتخاب شده است، تصریح کرد: ازاینرو، رویکرد شرکت فولاد هرمزگان طی سه سال اخیر بر مبنای توسعهمحور بودن و تولید پایدار تدوین و چندین طرح توسعهای در زمینههای مختلف تولید برای این مجموعه تعریف شده که سرمایهگذاری موردنیاز آن بالغبر 2 میلیارد و 300 میلیون یورو است.
مدیرعامل فولاد هرمزگان خاطرنشان کرد: در واقع هدف اصلی ما بر این اصل استوار شده که با سرمایهگذاری استراتژیک در فولاد هرمزگان، آینده صنعت فولاد کشور را تضمین کنیم و ضمن تأمین بخش عمدهای از نیاز کشور به محصولات فولادی، بخش قابلتوجهی از درآمدهای غیرنفتی کشور را از طریق صادرات محصولات فولادی هرمز تأمین کنیم.
وی گفت: این مجموعه فولادی با تأکید بر اینکه تنوع سبد محصولات فولاد هرمزگان در دستور کار است و با اجرای طرحهای توسعهای میتوان به این هدف مهم دست یافت، در ادامه افزود: توسعه و تنوع در محصولات تولید شرکت فولاد هرمزگان ازجمله موارد مهمی است که برنامهریزیهای گستردهای در واحدهای مرتبط فولادسازی برای آن انجام شده و میتوان از این طریق، ضمن افزایش بهرهوری و سودآوری بیشتر برای فولاد هرمزگان و ذینفعان آن، گامی در جهت صرفهجویی ارزی و خروج منابع مالی از کشور برداشت و به اقتصاد ملی یاری رساند.
تحول بزرگ در صنعت فولاد کشور با بهرهبرداری از طرحهای توسعه فولاد هرمزگان
معروفخانی در ادامه سخنان خود به طرحهای توسعهای فولاد هرمزگان اشاره کرد و گفت: مدول سوم احیامستقیم به ظرفیت 1.72 میلیون تن، احیامستقیم ستاره سیمین به ظرفیت 1.72 میلیون، واحد دوم گازهای صنعتی به ظرفیت 10 هزار نرمال مترمکعب بر ساعت، سیلوهای ذخیرهسازی آهن اسفنجی، توسعه ظرفیت واحد فولادسازی تا 3.2 میلیون تن، احداث واحد ریختهگری و نورد پیوسته به ظرفیت 1.7 میلیون تن، پروژه افزایش ظرفیت انباشت و برداشت و احداث واحد اکسیژن شماره 3 طرحهای توسعهای فولاد هرمزگان هستند که با بهرهبرداری از هریک از طرحهای یادشده، شاهد تحولی بزرگ در فولاد هرمزگان و در نهایت صنعت فولاد کشور خواهیم بود.
وی تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم در روند اجرای طرحهای توسعهای، تأمین منابع مالی آن است که با توجه به حجم سرمایهگذاری موردنیاز و مطابق با برنامهریزی استراتژیک صورتگرفته، همراستا با سیاستهای گروه فولاد مبارکه است.
معروفخانی افزود: اجرای پروژههای مرتبط با افزایش ظرفیت فولادسازی شرکت فولاد هرمزگان در دو فاز اصلی انجام میشود. در فاز نخست ظرفیت تولید فولاد خام از 1.5 میلیون تن به 2 میلیون تن افزایش مییابد. در این زمینه، تجهیزات موردنیاز برای تولید گریدهای ویژه و کیفی نصب و سایر واحدهای لازم برای تأمین خوراک و زیرساخت آن نیز احداث خواهد شد. همچنین توسعه پاییندستی با احداث واحد نورد پیوسته انجام و سایر واحدهای لازم برای تأمین زیرساخت آن نیز احداث میشود.
تولید تختال کیفی و عریض 2000 میلیمتری در فولاد هرمزگان
به گفته معروفخانی، در حال حاضر شرکت فولاد هرمزگان بهروزترین کورههای قوس الکتریکی و خط ریختهگری عمودی قوسی جهت تولید فولادهای کیفی را در اختیار دارد و همین موضوع سبب شده کیفیت محصول تولید فولاد هرمزگان استانداردهای لازم را داشته باشد و مشتریان محصولات هرمز با اطمینان خاطر نیاز خود را از محصولات ما تأمین کنند. درواقع بهنوعی برند فولاد هرمزگان در حوزه تختال برای آنها در اولویت خرید است. وی افزود: در حال حاضر بنا بر ظرفیت اسمی فولاد هرمزگان، توان تولید 1.5 میلیون تن اسلبهای عریض تا 2000 میلیمتر با ضخامتهای 200 و 250 میلیمتر در فولاد هرمزگان وجود دارد و این شرکت نیاز مصرفکنندگان صنایع پاییندستی فولاد کشور به این محصول استراتژیک را تأمین میکند.
وی کیفیت محصولات فولاد هرمزگان را یکی از مزایای دیگر این شرکت برشمرد و ادامه داد: یکی از دلایل کیفیت مطلوب محصولات تولیدی فولاد هرمزگان، استفاده از مواد اولیه باکیفیت است و همین امر شرایط و توانایی تولید یکمیلیون و 650 هزار تن آهن اسفنجی با متالیزاسیون بیش از 92 درصد در واحد احیامستقیم فولاد هرمزگان را فراهم ساخته و موجب شده محصول نهایی نیز با کیفیت خوب و ناخالصی کمتر تولید شود.
نزدیکی به آبهای آزاد و دسترسی به منابع انرژی؛ یار کمکی فولاد هرمزگان
مدیرعامل فولاد هرمزگان تصریح کرد: این مجموعه فولادی با بهرهمندی از موقعیت استراتژیک در منطقه ویژه اقتصادی خلیجفارس، دسترسی آسان به آبهای آزاد و شبکه حملونقل دریایی، از مزیتهای رقابتی قابلتوجهی برخوردار است. همچنین نزدیکی به منابع انرژی و مواد اولیه، ازجمله ذخایر غنی سنگآهن و گاز طبیعی، درصورتیکه امکان بهرهبرداری مستقیم از آنها برای ما فراهم شود، بهطور قطع، هزینههای تولید را بهطور قابلتوجهی کاهش خواهد داد و به افزایش بهرهوری شرکت کمک شایانی خواهد کرد.
به گفته معروفخانی، سرمایهگذاریهای مستمر در حوزه تأمین مواد اولیه و انرژی، همچنین بهروزرسانی و بهبود ظرفیت حملونقل دریایی (افزایش ظرفیت بارگیری کشتیها در اسکلههای صادراتی منطقه جنوب کشور)، بهروزرسانی تکنولوژیها و تجهیزات در نهایت تولید و توسعه پایدار را به همراه خواهد داشت و به افزایش رقابتپذیری فولاد هرمزگان در بازارهای داخلی و خارجی میانجامد.
بهطور چشمگیری در مسیر بهبود فرایندهای زیستمحیطی و حرکت در مسیر فولاد سبز اقدام کردهایم
مدیرعامل فولاد هرمزگان با بیان اینکه فولاد هرمزگان همواره به مسئولیت اجتماعی خود در قبال محیطزیست واقف و پایبند بوده و در راستای تحقق توسعه پایدار، اقدامات مؤثری را در این زمینه انجام داده افزود: یکی از مهمترین این اقدامات، سرمایهگذاری در فناوریهای نوین جهت کاهش مصرف انرژی و کاهش انتشار آلایندههاست. همچنین، با جایگزینی تدریجی سوختهای فسیلی با سوختهای پاک و استفاده از سیستمهای تصفیه پیشرفته، بهطور چشمگیری در مسیر بهبود فرایندهای زیستمحیطی و حرکت در مسیر فولاد سبز گام برداشتهایم.
وی تصریح کرد: در بلندمدت، برنامهریزیهای جامعی برای تولید فولاد سبز با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و کاهش انتشار گازهای گلخانهای در دستور کار قرار گرفته است که این مهم نیز با دسترسی به سوخت هیدروژن که در مسیر تولید فولاد سبز استفاده میشود، در نهایت تولید کربن را در مسیر ساخت فولاد، به صفر خواهد رساند. ازآنجاکه خوشبختانه با انعقاد قرارداد همکاری با پالایشگاه نفت ستاره در نزدیکی فولاد هرمزگان، دسترسی آسان برای تأمین گاز هیدروژن برای ما فراهم است، تأمین انرژی به شکل پایدار انجام خواهد شد. امروز آلایندگی صنایع معدنی همچون فولادسازی بیشازپیش در مرکز توجه قرار گرفته و در دنیای صنعتی امروز سازمانی در این بخش موفق خواهد شد و امکان ادامه حیات خواهد داشت که فولاد را با کمترین میزان آلایندگی تولید و بازارهای هدف خود را در سطوح بینالمللی حفظ کند.
ثبات فولاد هرمزگان در بازار صادراتی بینالمللی
به گفته معروفخانی، با وجود مشکلات و چالشهای پیش روی صنعت فولاد کشور، همچون تحریمها و نوسانات نرخ ارز بهعنوان عوامل بیرونی و محدودیتهای تأمین انرژی در داخل، فولاد هرمزگان توانسته است با اتخاذ تدابیر مدیریتی هوشمندانه و بهرهگیری از ظرفیتهای موجود، ضمن تأمین نیاز داخل، جایگاه خود را در بازارهای صادراتی حفظ کند و صادرات خود را تداوم ببخشد.
وی افزود: توسعه همکاریهای مشترک با شرکتهای داخلی و خارجی، بومیسازی تکنولوژیها، افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای تولید از دیگر اقدامات مهم فولاد هرمزگان است؛ زیرا همانگونه که گفته شد با شناسایی بازارهای جدید و توسعه صادرات، توانستهایم وابستگی به بازار داخلی را نیز کاهش دهیم.
چشمانداز روشن فولاد هرمزگان برای سالهای پیش رو
به گفته مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان، این مجموعه فولادی با تکیهبر توانمندیهای داخلی و بهرهگیری از فناوریهای نوین، به یکی از بزرگترین و معتبرترین تولیدکنندگان فولاد در کشور تبدیل شده است. در این راستا، برنامههای بلندمدتی برای افزایش ظرفیت تولید، تنوعبخشی به سبد محصولات، ارتقای کیفیت و توسعه بازارهای صادراتی در دستور کار است که همانگونه که پیشتر اشاره شد، با بهرهبرداری از طرحهای توسعهای و استفاده از دانش متخصصان داخلی در حوزه فولاد محقق خواهد شد.