ارتباط بین نوشیدن زیاد قهوه با پیری زودرس در افراد
به گزارش نماد اقتصاد، قهوه یکی از نوشیدنیهایی است که در جوامع مختلف استفاده میشود. البته میزان مصرف آن در کشورها و جوامع مختلف، متفاوت است. بر همین اساس ادعاهای فراوانی در مورد خواص و مضرات این نوشیدنی بیان میشود.
دانشمندان مرکز علوم پزشکی در دانشگاه شیان جیائوتونگ چین دریافتند که عادت به نوشیدن قهوه فوری میتواند بر طول تلومرها، انتهای مهم DNA که به عنوان نشانگر زیستی پیری عمل میکند، تأثیر بگذارد.
تاثیر مصرف قهوه بر پیری زودرس
در طول این مطالعه، دانشمندان اطلاعات مربوط به عادات غذایی و طول تلومر بیش از ۴۶۸ هزار نفر را تجزیه و تحلیل کردند. برای تجزیه و تحلیل دقیق تر، از هر دو روش مشاهده و تصادفی سازی مندلی استفاده شد که به دانشمندان امکان میدهد روابط علت و معلولی را شناسایی کنند. بر اساس این مطالعه، با هر فنجان قهوه اضافی، طول تلومر کاهش مییابد که این کاهش برابر با از دست دادن حدود ۰.۱۲ سال سن بیولوژیکی است.
تلومرها توالیهای مکرر DNA در انتهای کروموزومها هستند. با هر تقسیم سلولی، طول تلومر کمی از بین میرود و این بخش مهمی از عملکرد شمارش معکوس است که تکثیر سلولهای سوماتیک که در پیدایش بافتها و اندامهای بدن نقشآفرینی میکنند را محدود میکند.
متوسط طول تلومر در بافتها با افزایش سن کاهش مییابد که تا حد زیادی تابع عدم فعالیت سلولهای بنیادی است.
تجزیه و تحلیلهای آماری در تحقیقاتی که انجام شد، نشان داد که با هر فنجان قهوه فوری، طول تلومر کوتاهتر میشود. اگرچه این بدان معنا نیست که قهوه به طور مستقیم طول عمر را کوتاه میکند، اما محققان هشدار میدهند که مصرف زیاد قهوه فوری ممکن است فرآیندهای بیولوژیکی پیری را تسریع کند.
نتایج این مطالعه در پورتال PubMed منتشر شده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان