چالش پیری و فقر جامعه ایران و ضرورت توجه به نوسازی مسکن
به گزارش نماد اقتصاد، آقامحمدی اظهار داشت که نمیتوان مناطق ۲۰، ۱۴ و دروازه غار را نادیده گرفت و به جای آن در مناطقی مانند جاده سمنان که فاقد زیرساختهای شهری کافی است، مسکن ساخت.
وی با اشاره به مشکلات مسکن در برخی مناطق پایتخت گفت: در برخی واحدها، ۱۵ خانوار با یک سرویس بهداشتی زندگی میکنند. این واحدها با معماری حیاط مرکزی ظرفیت نوسازی دارند و میتوانند به لوکیشنهای مهم و تاریخی کشور تبدیل شوند.
رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری با تأکید بر ضرورت همکاری بخش خصوصی در ساخت مسکن برای تمامی اقشار، اضافه کرد که دولت و بانکها باید از شرط آورده اولیه در پروژههای مسکن ملی عبور کنند تا این امکان برای همه فراهم شود. وی همچنین از برنامهریزی برای ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در تهران خبر داد و افزود که ارایه وام و زمین رایگان باید برای تمامی ایرانیها حق باشد.
به گفته آقامحمدی، برنامهریزی برای چشمانداز ۱۴۳۰ آغاز شده است و ۲۵ سال آینده فرصت مناسبی برای سرمایهگذاری است که میتوان از آن بهرهمند شد تا یک جامعه پیر اما ثروتمند داشته باشیم.
وی درخواست کرد که بخش خصوصی برنامههای منطقی ارائه دهد تا الگویی مناسب برای توسعه پایدار ایجاد شود. آقامحمدی به تجارب بینالمللی اشاره کرد و تاکید کرد که نباید از توان داخلی غافل شد. او همچنین گفت که دولت آماده اصلاحات اساسی است و باید تصمیمهای کلیدی گرفته شود.
در پایان، رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری به توصیههای رهبری مبنی بر عدم رقابت نهادهای دولتی با بخش خصوصی اشاره کرد و بیان کرد که بخش خصوصی قادر است رشد اقتصادی را محقق کند و باید از ظرفیتهای آن به طور کامل استفاده شود.