نماد اقتصاد بررسی کرد؛
هرج و مرج در مراسم اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل/رئیس اتاق حین سخرانی، عکس یادگاری میگیرد
روابط ایران و برزیل ریشه تاریخی دارد و قدمت آن به بیش از یک سده میرسد. سال ۱۲۸۲ خورشیدی (۱۹۰۳ میلادی) همزمان با سفر اسحاق خان مفخمالدوله (وزیر مختار ایران در واشینگتن) به چند کشور آمریکای جنوبی، عهدنامههای دوستی و بازرگانی با چند کشور این ناحیه از جمله برزیل امضا شد؛ علیرغم شکلگیری روابط سیاسی بین دو دولت از همان زمان اما تاسیس سفارت در برزیل حدوداً 30 سال بعد محقق شد.
برزیل از جمله قدرتهای نوظهور طی دو دهه اخیر محسوب میشود که براساس پیشبینیها و آمارهای اقتصادی، در حال تبدیل شدن به یکی از قدرتهای بزرگ اقتصادی و سیاسی در سطح بینالمللی است.
برزیلی که تا چند سال پیش برای تامین غذای مردم خود، نیاز به واردات داشت، امروز غذای بالغ بر یک میلیون نفر در دنیا را هم تامین میکند.
از سوی دیگر این کشور طی دهههای اخیر در سیاست خارجی خود تلاش داشته با تداوم و افزایش رشد اقتصادی و صنعتی در سطح داخلی و بهرهبرداری از ظرفیتهای سیاسی و اقتصادی در سطح خارجی، زمینههای لازم برای پیوستن به جمع قدرت های بزرگ و ارتقا جایگاه خود را فراهم کند.
اهمیت روابط ایران و برزیل جایی پررنگتر میشود که طی سالهای اخیر هر دو کشور سعی داشته تا در عرصه روابط بینالملل مسیر پیشرفت حرکت کنند؛ عضویت ایران در سازمان بریکس نیز بر نزدیکی بیشتر دو کشور افزوده است.
به اعتقاد ریکاردو-سفیر برزیل در ایران- برزیل و ایران روابط دوجانبه ویژهای دارند و انتظار میرود که در دولت چهاردهم، جهش در روابط سطح بالای دو کشور بهویژه در حوزههای تجارت و سرمایهگذاری اتفاق بیفتد. ضمن اینکه عضویت ایران در سازمان بریکس، مسیر ارتباطی جدید دیگری برای روابط تهران و برازیلیا باز خواهد کرد.
در این راستا اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل که هفت سالی است فعالیت دارد و چهار سال است که نمایندگی خود در سائوپائولو را ایجاد کرده تا تسهیل در روابط تجاری دو کشور ایجاد شود، تصمیم به تشکیل پنج کمیسیونهای مشترک در زیر مجموعه خود در حوزههای کشاورزی، غذا و دارو، گردشگری، تهسیل تجارت و توسعه صادرات غیرنفتی و اقتصاد دانشبنیان گرفت و از همکاران و فعالان این حوزه درخواست کرده تا ریاست این کمیسیونهار ا بپذیرند.
در راستای این موضوع، بعد از ظهر روز گذشته (دوشنبه) مراسم اعطای احکام روسای کمیسیونهای تخصصی اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل با حضور سفیر سابق ایران در برزیل، محمدجواد عسگری (رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس) و روسای جدید کمیسیونهای تخصصی این اتاق مشترک برگزار شد؛ اما چگونه؟!
علاوهبر تاخیر آغاز برنامه نسبت به آنچه که اعلام شده بود و همین موضوع منجر به خروج تعدادی از حاضران از این نشست شد، عدم انسجام و شیوایی کلام در صحبتهای سخنرانان این مراسم و مهمتر از هرج و مرج ناشی از درخواست مدعوین برای گرفتن عکس یادگاری، بسیار آزاردهنده بود و چندباری هم مورد تذکر قرار گرفت اما زمانیکه خود فخرالدین عامریان به عنوان رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل و در جایگاه میزبان مراسم از این قاب به قاب دیگر برای عکسهای یادگاری میرفت، مشخصاً تذکر افاقه نمیکرد.
براین اساس شایسته بنظر نمیرسید که مراسمی که جلوهای از روابط بینالملل دارد، بدین گونه با هرج و مرج بسیار و چرخش رئیس اتاق مشترک برای گرفتن عکس یادگاری بگذرد…