تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۰
کد خبر : 21770

شبکه شتاب به شبکه پرداخت کارتی روسیه متصل شد

شبکه شتاب به شبکه پرداخت کارتی روسیه متصل شد
شبکه بانکی روسیه معروف به «میر» در مراسمی با حضور رئیس کل بانک مرکزی به شبکه بانکی ایران (شتاب) متصل شد تا کارت های بانکی ایرانیان از این پس در بانک های روسیه قابل استفاده باشد.

به گزارش نماد اقتصاد، مراسم رونمایی از مرحله نخست اتصال شبکه پرداخت کارتی ایران (شتاب) به شبکه پرداخت کارتی روسیه (میر) امروز با حضور محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی، جلال کاظمی سفیر ایران در روسیه و مقامات شبکه بانکی کشور در محل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.

در این مراسم که فاز اول آن امروز به بهره برداری رسید، گردشگران ایرانی می‌توانند از خودپردازهای روسیه روبل برداشت کنند و در مرحله دوم آن که تا قبل از سال جدید میلادی است گردشگران روسیه می‌توانند از خودپردازهای ایران ریال دریافت کنند و در مرحله سوم آن که بعد از سال جاری میلادی است گردشگران ایرانی می‌توانند با کارت‌های عضو شتاب از فروشگاه‌های روسیه خرید کنند.

محمدرضا فرزین در مراسم رونمایی این طرح بزرگ کشور تصریح کرد: امروز با افتخار، گامی بزرگ در جهت دلارزدایی و تسهیل روابط اقتصادی میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و کشور روسیه برمی‌داریم.

وی تاکید کرد: با اتصال شبکه‌های پرداخت ملی دو کشور، مرزهای پرداخت‌های الکترونیکی از میان برداشته شده و فصل جدیدی در همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی دو ملت آغاز می‌شود.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: پروژه‌ای که امروز شاهد افتتاح آن هستیم، از (تاریخ آغاز پروژه) با هدف ایجاد یکپارچگی در شبکه‌های پرداخت و تسهیل تراکنش‌های مالی میان شهروندان دو کشور آغاز شد.

فرزین با تاکید بر اینکه این پروژه به سه فاز تقسیم و در هر فاز، گامی مهم در جهت تحقق هدف نهایی برداشته می‌شود گفت: فاز اول این پروژه، که در انتهای شهریور ماه به بهره‌برداری رسید و امروز رونمایی می‌شود، امکان استفاده از کارت‌های بانکی کشور ایران و عضو شبکه شتاب در دستگاه‌های خودپرداز کشور روسیه را برای گردشگران فراهم می‌کند.

خبر پیشنهادی:  بیمه کوثر: پیشتاز حاکمیت شرکتی در صنعت بیمه

وی افزود: بدین ترتیب، هم اکنون گردشگران ایرانی می‌توانند به راحتی با استفاده از موجودی ریالی کارت‌های شتابی خود اسکناس روبل از دستگاه‌های خودپرداز روسیه دریافت کنند. در حال حاضر ارز مسافری به میزان مشخص شده در مقررات ارزی بانک مرکزی از طریق این بستر عرضه می‌شود و در آینده سایر سرفصل‌های ارز خدماتی برای کشور روسیه نیز در این بستر عرضه خواهد شد.

رئیس‌کل بانک مرکزی تاکید کرد: تا امروز چهار بانک ایران پیاده‌سازی تغییرات لازم را به طور کامل انجام داده و قابلیت بهره‌برداری برای دارندگان کارت‌های این بانک‌ها عملیاتی گردیده است. در چهار بانک دیگر ایرانی نیز آزمون داخلی توسعه سیستم انجام و با موفقیت به پایان رسیده و سایر بانک‌های کشور نیز به تدریج با اعمال تغییرات لازم به این پروژه می‌پیوندند.

فرزین در ادامه گفت: همچنین دستگاه‌های خودپرداز مجهز به پشتیبانی از فناوری NFC در کشور روسیه امکان پذیرندگی برای کارت‌های بانکی عضو شبکه شتاب ایران را دارند.

رئیس‌کل بانک مرکزی تصریح کرد: با توجه به اینکه پروژه کهربا از قبل در بانک مرکزی تعریف و در شبکه بانکی در حال پیاده سازی بود ما توانستیم با همت همکاران حوزه نظام پرداخت از محدودیت مربوط به استفاده از کارت‌های مگنت در ایران گذر کنیم و تعاملات خود را بر اساس استفاده از برنامه‌های کاربردی مرتبط با کهربا در گوشی‌های همراه دارای فناوری NFC قرار دهیم و این خود به گسترش و مهاجرت شبکه پرداخت ایران به سمت این تکنولوژی در کشور، سرعت بخشید.

خبر پیشنهادی:  ۷ اسفند؛ زمان مزایده بلوک ۵۱ درصدی پرسپولیس

فرزین در ادامه تاکید کرد: به زودی فازهای بعدی این پروژه با امکانات و خدمات گسترده‌تر رونمایی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: با افتتاح این پروژه، گامی مهم در جهت ایجاد یک همکاری اقتصادی یکپارچه در منطقه برداشته شده است. این پروژه، الگوی موفقی از بکارگیری و گسترش زیرساخت‌های بومی در تعاملات بین المللی است و نشان دهنده آن است که می‌توان از طریق تکیه بر توان داخلی و استفاده از زیرساخت‌های پیشرفته بومی، تعاملات بین المللی را به نحو تحریم ناپذیری توسعه بخشید.

طرحی دور از دسترس که به واقعیت تبدیل شد

محسن کریمی، مشاور رئیس کل بانک مرکزی، در این مراسم اظهار کرد: ایده‌ی اتصال شبکه شتاب ایران و میر روسیه سه سال پیش مطرح شد و با وجود اینکه دور از دسترس به نظر می‌رسید، اکنون با تلاش‌های بانک مرکزی، سفیر ایران در روسیه و سایر مسئولان مربوطه به اجرا درآمده است.

وی اضافه کرد: یکی از چالش‌های اصلی این طرح این بود که کشورهای مختلف، حتی آنهایی که دارای زیرساخت‌های بومی هستند، معمولاً برای پرداخت‌های فرامرزی از پلتفرم‌های غربی استفاده می‌کنند؛ اما هدف ما این بود که مبادلات ارزی با روسیه را بدون اتکا به این پلتفرم‌ها عملیاتی کنیم. دومین چالش نیز اختلاف سطح فناوری شبکه شتاب ایران با استانداردهای جهانی بود که با تلاش‌های فراوان تا حد زیادی برطرف شده است.

خبر پیشنهادی:  بازارگردانی در اختیار بورس و فرابورس قرار گرفت

بهره‌برداری از فاز اول میرشتاب برای گردشگران ایرانی

در ادامه این مراسم، نوش‌آفرین مؤمن واقفی، معاون نظارت پرداخت بانک مرکزی، درباره فازهای اجرایی این پروژه گفت: پروژه‌ی میرشتاب با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بانکی ایران و روسیه و به‌کارگیری مفاهیمی نظیر توکنازیشن و NFC طراحی شده است. در حال حاضر، فاز اول این پروژه به مرحله بهره‌برداری رسیده است و به موجب آن گردشگران ایرانی می‌توانند در روسیه از خودپردازها پول دریافت کنند. در فاز دوم، گردشگران روسی قادر خواهند بود در ایران از پایانه‌های فروشگاهی استفاده کنند.

وی همچنین به همکاری‌های انجام‌شده در این پروژه اشاره کرد و افزود: مرکز ملی انفورماتیک و یک شرکت روسی در این طرح همکاری داشته‌اند و بانک‌های صادرات ایران و VTB روسیه به‌عنوان کارگزار عمل می‌کنند. بانک‌های ملت، رفاه، صادرات، پاسارگاد، سپه و چند بانک دیگر نیز به این پروژه متصل شده‌اند.

مؤمن واقفی در بخش پایانی صحبت‌هایش تأکید کرد: در این پروژه، برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها و تسهیل فرآیندهای پرداخت، از طرح کهربا استفاده شده است و تا پایان سال، امکان انجام پرداخت‌ها از طریق موبایل و NFC نیز فراهم خواهد شد.

منبع: مهر

برچسب ها :

ناموجود