دریافت پروانه ساخت بافت فرسوده با ۵۰ درصد تخفیف

به گزارش نماد اقتصاد؛ مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر اینکه برنامه هفتم پیشرفت فرصتی مناسب برای بازآفرینی شهری است، گفت: پروانه توسط شهرداری‌ها در بافت فرسوده با ۵۰ درصد تخفیف صادر می‌شود.
محمد آئینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به موضوع تبیین سیاست‌های بازآفرینی بافت‌های ناکارآمد در برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران گفت: شرکت بازآفرینی شهری ایران در سه گونه بافت تاریخی، سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت فرسوده میانی فعالیت می‌کند و جهت رفع معضلات این بافت‌ها طی هماهنگی با مجلس یک بسته هم پیوند برای حوزه بازآفرینی تدوین و در برنامه هفتم پیشرفت کشور گنجانده شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: تجارب گذشته نشان از این دارد که مداخله مستقیم دولت، شهرداری‌ها و بخش خصوصی حتی خصولتی‌ها در بافت‌های فرسوده نتیجه بخش نیست، بنابراین مداخله مستقیم از هر نوع را کنار گذاشتیم و تلاش‌مان بر این است کار به مردم سپرده شود و دولت و شهرداری‌ها نقش تسهیل‌گر داشته باشند.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار ادامه داد: در محدوده‌های هدف به خصوص سکونتگاه‌های غیررسمی فاصله معناداری بین محلات کمتر برخوردار یا محلات جا مانده از پیشرفت با دیگر نقاط شهر وجود دارد. در حوزه مسکن نیز تفاوت معناداری در خصوص پایداری بنا در این محلات نسبت به سایر محلات وجود دارد و بنابراین چاره‌ای جز شتاب بخشی به نوسازی مسکن نداریم.

وی با بیان این که راهبرد عملیاتی ما با توجه به شناختی که از میدان داشتیم مردمی سازی و ایجاد وفاق در جامعه محلی در امر بازآفرینی شهری است، افزود: بر این مبنا یک بسته تشویقی را تدوین کردیم که اجرای این بسته تأثیر خوبی در افزایش نوسازی در بافت‌های فرسوده دارد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان این که برنامه هفتم بسته‌های تشویقی ما را کامل کرد، به توضیح بخشی از اعمال معافیت‌ها و امتیازات قانونی سرمایه گذاری در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته پرداخت و بیان کرد: تمام امتیازات و حمایت‌های قانون جهش تولید مسکن به بافت‌های فرسوده تسریع می‌یابد. از جمله می‌توان به ۳۰ درصد تخفیف نظام مهندسی و تخفیف ۵۰ درصدی در ارائه صدور پروانه توسط شهرداری‌ها و استفاده از وام‌های ارزان قیمت اشاره کرد.

آئینی یادآور شد: به دلیل این که در این مناطق توجیه سرمایه‌گذاری وجود ندارد، در بند «پ» ماده ۵۲ برنامه هفتم مقرر شد جهت تشویق سرمایه‌گذاران بخش غیردولتی، خصوصی و تعاونی‌ها در طرح‌های احداثی جدید صنایع محلی، گردشگری، فرهنگی، آموزشی و ورزشی در محدوده‌های مصوب بازآفرینی شهری (بافت‌های فرسوده و ناکارآمد)، نسبت به اعمال معافیت‌ها و امتیازات قانونی سرمایه‌گذاری در مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته اقدام قانونی به‌عمل آید. همچنین این سرمایه گذاران تا ۱۰ سال مشمول معافیت مالیاتی می‌شوند.

کاهش زمان صدور پروانه برای بافت‌های فرسوده

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری ایران کاهش زمان صدور پروانه در بافت‌های فرسوده را از دیگر امتیازات در نظر گرفته شده در برنامه هفتم برشمرد و گفت: طبق این قانون شهرداری‌ها موظفند طی سه ماه نسبت به صدور پروانه نوسازی در این بافت‌ها اقدام کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: جریان نوسازی مردمی با همکاری همه دستگاه‌ها ممکن می‌شود و در این مدت با همکاری شهرداری‌ها سه هزار کیلومتر طول از معابر خاکی محلات هدف بهسازی و نوسازی شد. معتقدم دوران برنامه هفتم دوران درخشانی برای بازآفرینی شهری خواهد بود.

منبع: مهر