آقای وزیر؛ خودتان که از پیامدهای قطعی گاز فولادی‌ها خبر دارید!

به گزارش اختصاصی نماد اقتصاد، صنایع فولادی و سیمانی هرساله در فصل تابستان با محدودیت برق و در زمستان با محدودیت‌های گازی مواجه هستند؛ اما امسال نه‌تنها محدودیت‌های برق از ابتدای خرداد ماه آغاز و تا نیمه شهریور ماه ادامه داشت که هنوز محدودیت برق برداشته نشده، از نیمه مهر ماه محدودیت‌های گاز آغاز شد و به سرعت هم این میزان محدودیت افزایش یافت.
به عبارت دقیق‌تر می‌توان گفت که برای کارخانه‌های سیمانی، محدودیت‌های گاز که در گذشته از دی ماه یا نهایتا آذر ماه آغاز می‌شد، سال گذشته به آبان ماه رسید و امسال هم بسیار زودتر از همیشه و از  ۱۵ مهر ماه با ۲۰ درصد محدودیت آغاز شد، هفته بعد از آن به ۵۰ درصد رسید و اکنون به ۸۰ درصد رسیده است.
برای صنایع فولادی نیز همین وضعیت وجود دارد و درحالیکه هنوز نفس فولادی‌ها از محدودیت‌های برق، جا نیامده، محدودیت‌های گازی صنعت فولاد به ویژه برای کارخانجات تولیدکننده آهن اسفنجی بسیار زودتر از موعد و از مهرماه آغاز شده است؛ بطوریکه از محدودیت ۲۰ درصدی در نیمه مهرماه به کاهش ۴۰ درصدی تامین گاز در کارخانه‌های بزرگ آهن و فولاد کشور در نیمه آبان ماه رسیده‌اند.
در حقیقت اکنون صنایع فولادی و سیمانی احساس نگرانی شدید از آینده صنعت و به‌تبع بازار دارند؛ چراکه تبعات این محدودیت‌ها در کاهش تولید و صادرات به وضوح خود را نشان می‌دهد.
در این رابطه، سیدرسول خلیفه‌سلطانی- دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران- ضمن تاکید براینکه چشم امید صنایع فولادی به وزیر صنعت معدن و تجارت است که سابقه اداره‌ی کارخانه‌های تولیدی و تجربه  در مواجهه با محدودیت‌های انرژی را دارد، معتقد است که این سابقه و تجربه موجب درک صحیح ایشان از دغدغه‌های تولیدکنندگان می‌شود.
وی‌افزود: خوشبختانه، وزارت صمت در کنار انجمن فولاد به دنبال کاهش محدودیت‌های گاز صنایع آهن و فولاد است و مطلع هستیم که در کنار پیگیری‌های انجمن فولاد و خود فولادسازان، وزیر صمت هم این موضوع را در هیئت دولت و با شخص رئیس جمهور مطرح کرده و پیگیر کاهش این محدودیت‌ها است. جای امیدواری است که در کسب نتیجه لازم از پیگیری‌های توامان انجمن فولاد و وزارت صمت موثر باشد.
خلیفه‌سلطانی کاهش تولید و صادرات و تاثیرات منفی بر اقتصاد ملی کشور را در کنار بر هم خوردن تعادل بازار، از جمله پیامدهای محدودیت‌های گازی کارخانه‌های زنجیره فولاد دانسته و معتقد است که برای کاهش این صدمات باید چاره اندیشی شود.
علی‌اکبر الوندیان- دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان- نیز ضمن ابراز دگرانی نسبت به این محدودیت‌های تامی گاز سیمانی‌ها و همچنین مشکلی که امسال برای تامین سوخت جایگزین (مازوت) ایجاد شده است، تصریح کرد؛ اگر هنوز زیان ناشی از این محدودیت ۸۰ درصدی دیده نشده این است که هنوز از ذخایر کلینکر ذخیره شده پیش از این استفاده شده است؛ اما این ذخایر نهایتا کفاف تا پایان ماه را بدهد و بعد از تازه مشکلات اصلی آغاز خواهد شد.
انتهای پیام