سرنوشت خرید خودرو برای اتباع افغانستانی مشخص شد

به گزارش نماد اقتصاد،تقریبا چند سالی است که اتباع افغانستانی زیادی برای کار و زندگی وارد کشور شده اند. این افراد برای گذران زندگی و تامین نیازهای اولیه و مایحتاج خود به شغل های گوناگونی را در کشور مشغول هستند. یکی از چیزهایی که شاید فکر شما را هم به خود مشغول کرده باشد؛ نحوه خرید و فروش خودرو توسط این افراد است. در حقوق ایران، آیین‌نامه‌ای با عنوان “آیین‌نامه چگونگی تملک اموال غیرمنقول توسط اتباع خارجی غیرمقیم در جمهوری اسلامی ایران” تصویب شده است که به نحوه تملک اموال غیرمنقول توسط اتباع خارجی پرداخته و شرایط آن را مشخص کرده است. با این حال، متأسفانه هنوز قانونی برای تملک اموال منقول توسط اتباع خارجی به تصویب نرسیده است.

این وضعیت باعث شده است که دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی هر یک محدودیت‌های خاص خود را برای مالکیت اتباع خارجی بر اموال منقول، از جمله خودرو، اعمال کنند. در حال حاضر، با توجه به رویه عملی این نهادها در کشور و قانون جدید اتباع خارجی، می‌توان گفت اتباع خارجی دارای گذرنامه معتبر می‌توانند به‌راحتی اموال منقول مانند خودرو را با مراجعه به مراجع ذی‌صلاح به نام خود منتقل کنند. اما اتباعی که دارای کارت آمایش یا سایر مدارک اقامتی هستند، از این حق محروم هستند. برای بررسی بیشتر این موضوع  گفتگویی با سعید موتمنی؛ رئیس پیشین اتحادیه نمایشگاه داران تهران انجام شده که در ادامه همراه ما باشید.

      ماجرای واسطه گری در بازار خودرو به نفع اتباع غیر مجاز

      سعید موتمنی در گفتگو با خبرنگار گسترش نیوز ضمن اشاره به  شرایط خرید و فروش خودرو توسط اتباع گفت: خرید و فروش خودرو به خودی خود توسط اتباع غیر ممکن است. این افراد اگر مدارک اقامت مانند گذرنامه در اختیار داشته باشند و اقامت دائمی ایران کسب کنند؛ می توانند خودرو خرید و فروش کنند. اگر اتباع در ایران بدون داشتن مدارک لازم برای انتقال خودرو اقدامی کنند کار آن ها باطل و غیر قانونی است. شاید افرادی که خودرویی را به نام خود خریداری کنند و برای استفاده در اختیار اتباع قرار دهند. باید این نکته را یاد آور شد که روند واسطه گری؛ کار بسیار خطرناک و غیر قانونی است، چرا که تمام مسئولیت آن خود پای شخصی است که وسیله نقلیه به نام او در سیستم ثبت شده است.

      موتمنی تاکید کرد: در ایران هیچ دفترثبت اسنادی مجاز به انتقال خودرو به نام اتباع بیگانه و مهاجران غیر مجاز بدون احراز هویت و تاییدیه گذرنامه ی دائم نیست. اگر دفتر ثبت اسنادی این کار را انجام دهد تخلف کرده و متخلف بشمار می آید و برابر قانون با فرد خاطی برخورد می شود. شهروندان خارجی اگر قصد خرید خودرو داشته باشند و همراه با مدارک اقامت می توانند خودرو خرید و فروش کنند؛ در غیر این صورت هیچ مال منقول و غیر منقولی به آن ها انتقال داده نمی شود.

      مدارک لازم برای سند زدن خودرو به نام اتباع خارجی

      برای انتقال سند خودرو به نام اتباع خارجی، متقاضی باید مدارک و اسناد مشخصی را تهیه و به مراجع ذی‌صلاح ارائه کند. به منظور آگاهی علاقه‌مندان، در این بخش از گزارش به معرفی مدارک مورد نیاز برای سند زدن خودرو به نام اتباع خارجی می‌پردازیم که عبارتند از:

      گذرنامه یا پاسپورت اقامتی دارای اعتبار

      اصل گواهینامه رانندگی

      کارت خودرو و بیمه نامه مربوط به آن

      وکالت نامه فروش از صاحب خودرو

      برگ سبز خودرو

      برگه عدم خلافی خودرو یا مفاصا حساب تسویه آن

      مفاصا حساب تسویه مالیات خودرو

      گواهی معاینه فنی خودرو

      کارت بانکی برای پرداخته هزینه های اداری

      اجاره نامه یا مدرک دال بر تایید محل سکونت در ایران

      تاییدیه ناجا برای تعویض پلاک