تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۸:۳۰
کد خبر : 20714

سلول های چربی به کمک درمان دیابت آمدند

سلول های چربی به کمک درمان دیابت آمدند
دانشمندان چینی موفق شده‌اند با استفاده از سلول‌های چربی یک زن که دچار دیابت نوع 1 بود، این سلول‌ها را به سلول‌های پانکراسی تولیدکننده انسولین تبدیل کنند. این روش به بیمار اجازه داد تا به مدت یک سال از تزریق انسولین بی‌نیاز باشد.

به گزارش نماد اقتصاد، دانشمندان چینی پیشرفت‌های قابل‌توجهی در درمان دیابت نوع ۱ داشته‌اند و توانسته‌اند سلول‌های چربی یک زن را به سلول‌های پانکراسی تولیدکننده انسولین تبدیل کنند. این روش نوآورانه به بیمار اجازه داد تا یک سال پس از این عمل، از تزریق انسولین بی‌نیاز باشد.

به نوشته لایو ساینس، نتایج این تحقیق که در نشریه «سِل» (Cell) منتشر شده است، امید به درمان‌های مبتنی بر سلول‌های بنیادی به‌عنوان راه‌حلی برای درمان دیابت را افزایش می‌دهد.

در دیابت نوع ۱، سیستم ایمنی بدن سلول‌های تولیدکننده انسولین در پانکراس را تخریب می‌کند که منجر به افزایش سطح قند خون و ایجاد عوارض جدی می‌شود. معمولا بیماران نیاز به تزریق روزانه انسولین برای کنترل قند خون خود دارند. در این مطالعه، دانشمندان سلول‌های چربی را به سلول‌های بنیادی پرتوان تبدیل کردند که قابلیت تبدیل به هر نوع سلولی را دارند. سپس، شرایط را برای تبدیل این سلول‌ها به سلول‌های تولیدکننده انسولین فراهم کردند. این سلول‌های تغییر یافته در شکم بیمار کاشته شدند و به‌طور مؤثری قند خون او را مدیریت کردند و به او اجازه دادند بدون نیاز به انسولین سطح قند خون سالمی داشته باشد.

پیوندهای جزایر پانکراس در حال حاضر به اندام‌های اهدایی نیاز دارند که کم‌یاب هستند و گیرندگان باید برای جلوگیری از پس‌زدن پیوند، داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی مصرف کنند. اما سلول‌های بنیادی به عنوان یک منبع تجدیدپذیر می‌توانند این مشکل را حل کنند. در این مورد، بیمار به دلیل پیوند کبد قبلی، از قبل داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کرد که به سلول‌های جدید اجازه داد بدون پس‌زدن کار کنند. همچنین، قرارگیری این سلول‌ها در شکم امکان نظارت آسان از طریق MRI را فراهم می‌کند و در صورت لزوم، حذف سلول‌ها را ایمن‌تر می‌سازد.

هرچند این روش امیدوارکننده است، برای محافظت از پیوندهای سلول‌های بنیادی در برابر حمله سیستم ایمنی بدون نیاز به داروهای قوی، به توسعه بیشتری نیاز دارد. اگر این هدف محقق شود، این روش می‌تواند درمانی قابل‌دسترسی‌تر و پایدارتر برای دیابت نوع ۱ فراهم کند و آن را برای طیف وسیع‌تری از بیماران مناسب سازد.

منبع: اکوایران

برچسب ها :

ناموجود